Μήπως είναι αδικία;

Γεια σας. Εδω και καιρο ακουω για ανθρωπους που εχουν προβλημα υγειας και παλευουν να παρουν το επιδομα που τους αναλογει. Καποτε γνωριζα καρκινοπαθη που δεν επαιρνε το επιδομα που επρεπε. Και απο την αλλη μαθαινω τον τελευταιο καιρι για καποιο γνωστο μου προσωπο πως παιρνει επιδομα τυφλοτητας και η συζηγος του επιδομα συνοδου ενω ο ιδιος εχει δικο του σπιτι,δικο του μαγαζι 130τμ και πολλα μετρητα στην τραπεζα...Περιουσια με λιγα λογια... Δεν ειναι αδικια αυτο?

Όροι χρήσης λογαριασμού μέλους στον Οδηγό επαγγελματιών

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ο Οδηγός επαγγελματιών που περιγράφεται στη σελίδα www.noesi.gr/node/4804 βασίζεται στην προσπάθεια του NOESI.gr να διασφαλίσει τα επαγγελματικά στοιχεία και την ταυτότητα των μελών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του. Ο Οδηγός πλαισιώνεται από τους κανόνες δεοντολογίας και χρήσης του NOESI.gr, τους οποίους καλό είναι να έχετε κατά νου. Δείτε εδώ: www.noesi.gr/stateofplay.

Μειωμένο ωράριο στο Δημόσιο για γονείς με ανάπηρα τέκνα

Εικόνα Γιάννης_1970
To Υπουργειο Διοικητικης Μεταρυθμισης με την εγκυκλιο Αριθμ.Πρωτ.: ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.3/5469 στις 11/02/2013 καθοριζει οτι γονεις με αναπηρα τεκνα (απο 67% και ανω) δικαιουνται μειωμενο ωραριο εργασιας στο Δημοσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, αθροιστικά με τυχον αλλη μειωση ωραριου. Δηλαδη αν ειναι το παιδι μεχρι 2 ετων υπαρχει μειωση 1+2 ωρες, για 2-4 ετων μειωση κατα 1+1 ωρες.

Σκόκου Μαρία, Ειδική Παιδαγωγός (MSc)

Εικόνα NOESI.gr

Η Μαρία Σκόκου διετέλεσε μέλος του δικτύου επαγγελματιών "Specials" του NOESI.gr το διάστημα από 04/03/2013 έως 04/03/2015. Εάν αναζητάτε επαγγελματίες, επισκεφτείτε τη σελίδα www.noesi.gr/specials.

Μετά από 1,5 χρόνο θεραπειών μικρή εξέλιξη στο λόγο

Εικόνα viki_karag
Ο γιος μου σήμερα είναι 4,5 ετών περίπου. Σαν μωρό είχε βλεμματική επαφή, γελούσε, μπαμπάλιζε, ήταν ένα όμορφο χαρούμενο μωράκι. Γύρω στα 2 άρχισε να μας απασχολεί η καθυστέρηση στην ομιλία του. Ο παιδίατρος ήταν καθησυχαστικός και μας είπε πως απλώς ήταν τεμπέλης και να μην ανησυχούμε. Μας συνέστησε να ξεκινήσουμε παιδικό σταθμό μόλις κλείσουμε τα 2,5 και πως θα βοηθούσε πολύ στην ομιλία γιατί θα βρίσκονταν με άλλα παιδάκια. Ξεκινήσαμε παιδικό σταθμό, στην ομιλία όμως καμία εξέλιξη.

Νέο εγκεφαλογράφημα

Εικόνα ismini
Σήμερα μετά από 4 μήνες κάναμε νέο εγκεφαλογράφημα. Οι προσδοκίες μας ήταν μεγάλες μήπως και μετά από 2 χρόνια βγάζαμε επιτέλους ενα καλό εγκεφαλογράφημα. διαψευστήκαμε όμως ούτε αυτό ήταν καλό. Τον Οκτώβρη ο γιατρός της Μελίνας μας αποφάσισε να της αλλάξουμε φάρμακο και μας ζήτησε να την ξαναδεί σε 4 μήνες για να δούμε την πορεία της. Βγήκε και αυτό παθολογικό. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα.

"Ακαδημία των Πολιτών"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Εδώ θα βρείτε τις παρουσιάσεις του Άγγελου Κουτουμάνου, κοινωνικού λειτουργού, εκδότη του NOESI.gr, που έγιναν στο πλαίσιο των Διαλέξεων της Ακαδημίας των Πολιτών. Παρακάτω, υπάρχει συνοπτική περιγραφή και πιο κάτω η πλήρης παρουσίαση σε PDF για τους φίλους στο Ναύπλιο, που παρακολούθησαν τη διάλεξη ή άλλους ενδιαφερόμενους.

Η Κοινωνική Δικαιοσύνη και η σχέση της με την Πολιτική

Εικόνα Theodoros Dimopoulos
H δικαιοσύνη εκπορεύεται από τη βασική αρχή της ισότητας, η οποία σχετίζεται με την εφαρμογή ορισμένων κανόνων στις καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες και όχι τα αποτελέσματα αυτών. Αντίθετα, όταν διαπραγματευόμαστε την έννοια δικαιοσύνη με σαφή επιθετικό προσδιορισμό, εννοούμε κάτι άλλο από την καθεαυτό δικαιοσύνη. Αναφερόμαστε τις περισσότερες περιπτώσεις σε μια κατάσταση ή ένα γεγονός που επιβεβαιώνει την παρουσία και την ισχύ της δικαιοσύνης στα ανθρώπινα πράγματα σύμφωνα με ένα κοινό κώδικα αξιών αλλά ταυτόχρονα ένα – κάπως - ασαφές αίσθημα δικαίου που έχουμε.

Ελπίδα για όλες τις μανούλες

Εικόνα Ηρα Μιχαλης
Καλημέρα σε ολες τις μανούλες. Σε αυτό το βιντεάκι ο γιόκας μου είναι στο προνήπιο και διαβάζει στους συμμαθητές του παραμύθι. Το βίντεο το τράβηξε η δασκάλα του, η οποία είχε ξεκινήσει να διαβάζει στα παιδιά το βιβλίο αλλά χρειάστηκε να σταματήσει για 5 λεπτά, και όταν γύρισε είδε αυτό που θα δείτε και εσείς. Ο γιος μου έχει διάγνωση ΔΑΔ μη καθοριζόμενη (PDD-NOS). Μέχρι τα 2,5 δεν μίλαγε καθόλου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α) είναι η Ομοσπονδία που εκπροσωπεί σε πανελλαδικό επίπεδο Συλλόγους εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή. Τελευταία, η δράση της έχει συνασπιστεί με Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Ψυχική Υγεία, και ακόμη πιο τελευταία με τον ευρύτερο τομέα της Υγείας, σε μία προσπάθεια να ενωθούν οι δυνάμεις των εργαζομένων με παρόμοια αντικείμενα εργασίας.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.