Η Κοινωνική Δικαιοσύνη και η σχέση της με την Πολιτική

Εικόνα Theodoros Dimopoulos
H δικαιοσύνη εκπορεύεται από τη βασική αρχή της ισότητας, η οποία σχετίζεται με την εφαρμογή ορισμένων κανόνων στις καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες και όχι τα αποτελέσματα αυτών. Αντίθετα, όταν διαπραγματευόμαστε την έννοια δικαιοσύνη με σαφή επιθετικό προσδιορισμό, εννοούμε κάτι άλλο από την καθεαυτό δικαιοσύνη. Αναφερόμαστε τις περισσότερες περιπτώσεις σε μια κατάσταση ή ένα γεγονός που επιβεβαιώνει την παρουσία και την ισχύ της δικαιοσύνης στα ανθρώπινα πράγματα σύμφωνα με ένα κοινό κώδικα αξιών αλλά ταυτόχρονα ένα – κάπως - ασαφές αίσθημα δικαίου που έχουμε.

«Πανόραμα της Υγείας: Ευρώπη»

Εικόνα Theodoros Dimopoulos
Τον Νοέμβριο, η ΓΔ Υγείας και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δημοσίευσαν από κοινού τη δεύτερη έκθεση «Πανόραμα της Υγείας: Ευρώπη». Η έκθεση, η οποία έχει εύχρηστη μορφή, παρέχει μια σειρά βασικών δεικτών για την κατάσταση της υγείας, τις παραμέτρους υγείας, τους πόρους και τις δραστηριότητες υγειονομικής περίθαλψης, την ποιότητα της περίθαλψης, καθώς και για τις δαπάνες και τη χρηματοδότηση στον τομέα της υγείας σε 35 ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένων των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των 5 υποψήφιων για προσχώρηση χωρών και 3 χωρών της ΕΖΕΣ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Εικόνα Theodoros Dimopoulos
Για το επίπεδο του κοινωνικού μας πολιτισμού, του οποίου σήμερα ο χρονικός ορίζοντας λειτουργίας των βασικών δομών του τίθεται εν αμφιβόλω, έχει τεράστια σημασία η προάσπιση των δομικών αρχών πάνω στις οποίες εξαρτάται η κοινωνική συνοχή. Βασική αρχή που διατηρεί συνεκτικά τα δεσμά του κοινωνικού ιστού είναι και η προστασία των παιδιών που υπήρξαν θύματα παιδικής κακοποίησης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Εικόνα Theodoros Dimopoulos
Η ψυχική υγεία είναι η κατάσταση της υγείας κατά την οποία ένα άτομο συνειδητοποιεί τις δυνατότητές του, μπορεί να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες που προκύπτουν στην καθημερινότητα του, είναι ενεργό, παραγωγικό και δύναται να συνεισφέρει με οποιονδήποτε τρόπο στο κοινωνικό σύνολο. Την πρωτοβουλία, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία και προαγωγή της καλής ψυχικής υγείας, εκπονεί και μελετά συνεχώς στρατηγικές για την ψυχική υγεία, καθώς τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα αλλάζουν άρδην και επομένως επιφέρουν και ριζικές αλλαγές σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι.

Ειδική γραμματοσειρά για τη δυσλεξία

Εικόνα Theodoros Dimopoulos
Διατίθεται για πρώτη φορά δωρεάν και προσφέρεται για χρήση και στα κινητά τηλέφωνα. Η «βαρύτητα» στο κάτω μέρος εμποδίζει τους χαρακτήρες της OpenDyslexic να «χορεύουν» διευκολύνοντας την ανάγνωση για τα άτομα με δυσλεξία.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.