Η κόρη μου έχει εγκεφαλική παράλυση, δικαιούμαστε επίδομα;

Εικόνα Γιάννα Γιάννα

Καλησπέρα, η κόρη μου εχει εγκεφαλική παράλυση - δεξιά ημιπληγια δικαιούμαστε επίδομα ΚΕΠΑ; Να σημειώσω οτι λαμβάνουμε απο τον εοππυ για τις φυσικοθεραπείες της και τις εργοθεραπειες της. Ειναι το ίδιο; Γιατι διαβάζω οτι υπάρχει και το δίμηνο. Ποια ειναι η διαδικασία;

Ημερίδα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Εικόνα Carer
Ημερίδα από τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλακάς Καστοριάς
Σάβ, 03/12/2016 - 18:00

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλακάς Καστοριάς διοργανώνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 ημερίδα με θέμα τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τα δικαιώματα των αναπήρων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κεντρικές ομιλήτριες θα είναι η νευρολόγος Κωσταδήμα Βένια και η καθηγήτρια διεθνούς δικαίου Παρούλα Νάσκου – Περράκη. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί το Σάββατο 3/12/2016 στις 18:00 στο Ξενοδοχείο "ΕΣΠΕΡΟΣ".

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι άνθρωποι της εκπαιδευτικής πράξης ρωτούν, οι άνθρωποι της ακαδημαϊκής έρευνας απαντούν

Εικόνα GlobedNews
Ημερίδα από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Σάβ, 03/12/2016 - 09:30

«Οι άνθρωποι της εκπαιδευτικής πράξης ρωτούν, οι άνθρωποι της ακαδημαϊκής έρευνας απαντούν»,, είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και/ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ζητείται εργοθεραπεύτρια για κορίτσι 12 ετών (Κηφισιά)

Εικόνα annakyrozi

Ζητάμε εργοθεραπεύτρια (κοπέλα μόνο) για την Μαριλένα μας 12 ετών που να γνωρίζει καλά αυτοεξυπηρέτηση, με προσιτές τιμές και να κόβει αποδείξεις. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου.

ΔΑΔ και ομοιοπαθητική (αιτία του αυτισμού το εμβόλιο)

Εικόνα Βαρβάρα

Πριν από δύο μήνες επισκέφθηκα κάποιον ομοιοπαθητικό ιατρό για να εξετάσει τον γιο μου, ο οποίος είναι 14 ετών και έχουμε από τον ψυχίατρο που τον παρακολουθούσε πριν διάγνωση για ΔΑΔ στο φάσμα του αυτισμού. Ο ομοιοπαθητικός μας είπε πως δεν είναι αυτιστικός και η αιτία της συμπεριφοράς αυτής οφείλεται σε εμβόλιο. Ξεκινήσαμε λοιπόν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, περιμένουμε με υπομονή, πίστη και ελπίζουμε να δούμε το καλύτερο δυνατό. Αν έχει κανείς παρόμοια εμπειρία ας με ενημερώσει σας παρακαλώ.

SAPT HELLAS

Εικόνα SAPT Hellas

Η Stray Action – Pet Therapy (SAPT) της Ελλάδας (μτφ. Ως Δράση για τα Αδέσποτα – Σκύλοι Θεραπείας) Ελλάδας ιδρύθηκε ως Αστική Μη Κερδο­σκοπική Εταιρεία, που στο πλαίσιο του έργου της οργανώνει μία πληθώρα δράσε­ων για τα αδέσπο­τα, την ευαισθητοποίηση του κοινού και την αξιο­ποίηση των σκύλων θεραπευτικ­ής επαφής. Όλοι οι σκύλοι της ομάδας επι­σκέψεων είναι ημίαιμοι, εκπαι­δευμένοι και υιοθετη­μένοι από τη SAPT HELLAS.

SAPT Hellas Christmas Bazaar / Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

Εικόνα SAPT Hellas
Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ SAPT Hellas
Σάβ, 03/12/2016 - 22:30

Με κάθε σας αγορά, μικρή ή μεγάλη, θα ενισχύσετε την προσπάθειά μας στα σχολεία και στα ιδρύματα για παιδιά ή ενήλικες με αναπηρίες. Ως οργάνωση διανύουμε τον δωδέκατο (!!!) χρόνο της μη κερδοσκοπικής "ζωής" μας. Είναι πολύ δύσκολο αλλά απαραίτητο να συνεχίσουμε να ... υπάρχουμε, γιατί οι σκύλοι της ομάδας μας συμβολίζουν πολλά και "διαδίδουν" καθημερινά πολλά σημαντικά μηνύματα. Εκτός από ημίαιμοι, ήταν όλοι τους κάποτε αδέσποτοι, έχουν υιοθετηθεί και εκπαιδευτεί από εμάς στο να βοηθούν παιδιά και μεγάλους ευαισθητοποιώντας και προσφέροντάς τους θεραπευτική επαφή (Pet-Assisted Therapy).

Κύκλος "Π": Περιγραφή προγράμματος και πρόσκληση συμμετοχής

Εικόνα NOESI.gr

Αγαπητοί επαγγελματίες, δημοσιεύουμε τα νεότερα από τον Κύκλο "Π", το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την παράλληλη στήριξη. Αποστέλλουμε αυτήν την εβδομάδα τις προσκλήσεις συμμετοχής και, παράλληλα, παρουσιάζουμε πιο αναλυτικά το πρόγραμμα

Λογότυπο Κύκλου Π από το NOESI.gr.Η ομάδα διαχείρισης του Κύκλου "Π" θα οργανώσει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 την αρχική συνάντηση των μελών της πρώτης ομάδας του Κύκλου "Π" για την Αθήνα.

Η είσοδος είναι με πρόσκληση. Μάθετε περισσότερα.

Ένα Κλικ Βοήθειας

Εικόνα ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΟΡΗ

Αγαπητοί φίλοι, σας καλούμε να βοηθήσετε το Ίδρυμά μας με ένα μόνο κλικ και χωρίς κανένα κόστος. Ψηφίζετε απλώς από τον ακόλουθο σύνδεσμο το πρόγραμμα του Ιδρύματός μας κι έτσι  αυξάνονται οι συμμετοχές μας για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΜΚΟ της Global Sustain.

Ο γιος μου έχει ΔΑΔ, είναι 14, πείτε μου αν πρέπει κάτι άλλο και τι;

Εικόνα Βικτόρια

Καλησπέρα. Εγώ ένα γιο 14 ετών. Έχουμε γνωμάτευση από το ΚΕΔΔΥ "Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή Υψηλής Λειτουργικότητας". Δεν έχουμε πάει ποτέ στο ΚΕΠΑ. Το μόνο που έχει είναι παράλληλη στήριξη. Επειδή είμαι νέο μέλος, σας παρακαλώ βοηθήστε με, λέγοντας μου, αν πρέπει να βγάλω κάποιο άλλο χαρτί για το παιδί, αν δικαιούται επίδομα, αν... αν... αν.... δεν έχω ιδέα τι να κάνω! Τη γνωμάτευση από το ΚΕΔΔΥ την πήραμε πριν 2,5 χρόνια. Το ξέρω, αργήσαμε παρά πολύ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.