Ένα χρόνο μετά... (με ΔΕΠΥ)

Εικόνα ria_76

Γεια σας και απο μενα... Ένιωσα την ανάγκη να γράψω και να σας ενημερώσω για την κατάσταση και τις αποφάσεις μας και ίσως έτσι βοηθήσω στη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί εδώ.

Για όσους διαβάζουν για πρωτη φορά να πω οτι ο γιος μου διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ μεικτού τύπου  στην τρίτη δημοτικού και αμέσως αρχίσαμε παρεμβάσεις. Βέβαια μετά απο δυο ταραγμένα χρόνια το παιδι είχε χαμηλή αυτοεκτίμηση, θυμό και άρνηση για το σχολείο 'ομως ο δάσκαλος εκείνης της χρονιάς τον αγκάλιασε και τον βοήθησε πολύ.Κατάφερε  να κανει φίλους και του έδειξε πολυ αγαπη χωρις αυτό να σημαίνει οτι δεν είχαμε προβλήματα.Λίγο καλυτερα ηταν τα πράγματα στο σπίτι.

Χρήση φαρμάκων για τη ΔΕΠΥ

Εικόνα ria_76

Καλησπέρα σε όλους. Αυτή τη φορά σας γράφω για να ρωτήσω γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ ή και εκπαιδευτικούς που έχουν ασχοληθεί με παιδιά με δεπυ αν έχουν δει διαφορά με την χρήση φαρμάκων για την συγκέντρωση και αν ναι ποιο φάρμακο έχουν χρησιμοποιήσει και αν έχουν δει παρενέργειες. Ο λόγος που σας ρωτάω είναι γιατί ο γιατρός του γιου μου (με ΔΕΠΥ μεικτού τύπου) μας πρότεινε να του δώσουμε Concerta ώστε να μπορεί να συμμετέχει στο μάθημα και να τονωθεί η ψυχολογία του. Έχω διαβάσει διάφορα στο ίντερνετ αλλά η γνώμη γονιών είναι πάντα σημαντική. Ευχαριστώ Ρια

ΔΕΠΥ - Διαταραχές συμπεριφοράς

Εικόνα ria_76
Γεια σας και απο μένα! Πρώτη φορά γραφω σε φορουμ και για αυτό ελπίζω στην κατανόηση σας. Έχω ένα αγοράκι 8,4 χρονών με ΔΕΠΥ. Η διάγνωση έγινε το περασμένο καλοκαίρι παρόλο που πηγαίναμε σε παιδοψυχολόγο από το νηπιαγωγείο γιατί ο μικρός είχε προβλήματα και είχαμε παράπονα από τις δασκάλες. Δεν μπορούσε να σταματήσει λεπτό, δυσκολευόταν να συμμετέχει στις δραστηριότητες, ήταν παρορμητικός και όταν πιεζόταν η όταν δεν περνούσε το δικό του έχανε τον έλεγχο(πέταγε πράγματα και μιλούσε άσχημα). Στο σπίτι η ιδία κατάσταση.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.