19 μηνών ανησυχία για αυτισμό

Εικόνα Μαριλία

Εχω μια κορουλα 19 μηνων. Το αγχος μου για αυτισμο ηρθε απο πολυ νωρις στην ζωη μας! 5 μηνων την πηγα σε παιδονευρολογο που με διαβεβαιωσε οτι η μικρη ειναι μια χαρα! 14 μηνων την περασα απο αξιολόγηση σε αναπτυξιολογο στο Αγλαΐα Κυριακου και ξανα σε παιδονευρολογο για να μου πουν οτι δεν βλέπουν τιποτα ανησυχητικό. Ας ερθω όμως στο τωρα. Αυτα που εξακολουθούν να μ ανησυχούν ειναι οτι η μικρη φαινεται να εχει καποιο θεμα στην αισθητηριακη ολοκλήρωση ( συμφώνησε μια εργοθεραπευτρια που την ειδε) κυρίως στην αφη καθως αποφεύγει το βρωμικο παιχνίδι και με δυσκολια κανει αγκαλιες ή δινει φιλια ( κυριως στα παιχνιδια της) Οταν ειναι κουρασμενη απογευγει καποιες φορες την βλεμματικη επαφη η όποια κατα τ αλλα ειναι μια χαρά. Επισης σ οτι αφορα τις κοινωνικές δεξιοτητες ειναι αρκετα διστακτικη και φοβισμένη και προτιμα να βρισκεται αναμεσα σε ησυχα και λιγα παιδια. Να σημειωσω οτι ακομα δεν παει σχολειο. Βλεπω μια αδυναμια στο να κατσει ακίνητη καπου ή να συγκεντρωθεί σε μια ομαδα ωστε να παιζει παράλληλα. Δεν ξερω βεβαια αν ειναι νωρις για κατι τετοιο. Ο αυτισμός δεν λεει να φυγει απο το κεφάλι μου γιατι ξερω πως τα αισθητηριακα συνηθως δεν πανε μόνα τους κ η αξιολόγηση που της εκανα ηταν οταν ηταν αρκετα μικρη για να φανεί κατι αν δεν ηταν κραυγαλέο. Εχω αλλο ενα ραντεβου με την κ. Γκολτσιου τον Σεπτ. Για την ιστορια σε οτι εχει να κανει με τα οροσημα δεν ειχαμε ποτε θεματα γιαυτο και η παιδιατρος δεν συμμεριζεται τις ανησυχιες μου. Η αντιληψη της ειναι στο 100%! Γυρναει στο ονομα της παντα, ακολουθει εντολες, μιμείται φουλ, προσπαθει να φαει και να ντυθει μονη της. Σ οτι αφορα την ομιλια εχω δει παιδακια να λενε πολυ περισσοτερα στην ηλικια της αλλα ειναι στα φυσιολογικα πλαισια καθως λεει γυρω στις 20 "λεξεις" Θα με φαει το αγχος μεχρι τον Σεπτ και το κακο ειναι οτι την καημενουλα την εξεταζω πολυ που ωρες ωρες νιωθω οτι δεν ειμαι καλή μαμα! Οποιαδηποτε συμβουλή ειναι καλοδεχουμενη!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.