Ανησυχία!

Εικόνα lena30
Έχω ένα γιο 10,5 μηνών... Προχθές πήγαμε στην παιδίατρο για έναν τυπικό έλεγχο.. Εκεί της ανέφερα όμως πως το παιδί δεν πατάει καθόλου, τον βάζω και αυτός λυγίζει τα ποδαράκια του, κάνει δηλαδή την κίνηση για να κάτσει. Δεν μπουσουλάει ακόμα, κάθεται κανονικότατα σχεδόν όλη μέρα και γενικά όλες οι κινήσεις του ειναι φυσιολογικές. Παίρνει - δίνει παιχνίδια, ανταποκρίνεται όταν τον φωνάζουμε, τσιρίζει, γελάει, αλλα δεν στέκεται. Μας ειπε να επισκεφτούμε παιδονευρολόγο. Είμαι χάλια, δεν ξερω τι πρέπει να κάνω να δώσω λίγο χρόνο στον μικρό μήπως και δεν ξερει πως να πατήσει ή να τρέξω για εξετάσεις; Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι να με ενημερώσει. Ευχαριστώ πολύ!

Σχόλια

Φίλη μου γεια

Εικόνα ανώνυμο
Φίλη μου γεια σου. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ανυσηχεις τοσο πολυ. Το αγορακι μου μεχρι 11 μηνων δεν στεκοταν καθόλου ορθιος, μπουσουλουσε ελάχιστα στο ενα ποδι μονο το αλλο το εσερνε. η παιδιατρος μου μιλησε για παιδονευρολογο και για μπανιο στη θαλασσα ή στο κολυμβητηριο. Ημουν χαλια γιατι η περιοδος ηταν του καλοκαιριου και οι δυο καλοι γιατροι που υπήρχαν στην περιοχη μας ελειπαν σε διακοπες. Τελικα, πηγαινα το μικρο στη θαλασσα πρωι - απογευμα. Στα 10 μπανια μπουσουλησε κανονικα, στα 23, περπατησε. Τωρα ειναι ειναι 16 μηνων και τρεχει σφαιρα εδω και πολλους μηνες!!! Τελικα, μεχρι να τελειωσουν οι παιδονευρολογοι τις διακοπες τους ο μικρος ηταν "Λουης" και δεν τον πηγα πουθενα.
like0

Για Lena30

Εικόνα ΑΡΤΙΝΟΣ
Καταρχήν καλησπέρα. Μη ανησυχείς ακόμα. Κάνε πρώτα κάποιες εξετάσεις. Αν δείξει κάτι, τότε τα ξαναλέμε. Αν χρειαστεί καλό παιδονευρολόγο στην Αθήνα, μπορώ να σου συστήσω έναν, όπου πάμε και εμείς τη μικρή μας.
like0

Καλό θα ήταν να ακούσεις τον παιδίατρο

Εικόνα panagiotis
Καλό θα ήταν να ακούσεις τον παιδίατρο και να πας σε παιδονευρολόγο. Πολλά παιδιά αργούν λίγο να ολοκληρώσουν την κινητική τους εξέλιξη αλλά πρέπει να εξασφαλίσεις ότι δεν υπάρχει κάτι που να τόν δυσκολεύει να σηκωθεί και να βαδίσει. Η αναμονή σε αυτές τις περιπτώσεις πρεπει να ερχεται με την σιγουριά οτι δεν συμβαίνει τιποτε αλλο. Πιστεύω οτι ολα θα πάνε καλά και ο μικρός δεν θα έχει τίποτα.
like0

Δε νομίζω πως είναι ανησυχητικό

Εικόνα ανώνυμο
Δε νομίζω πως είναι ανησυχητικό. Ο παιδίατρος θα έπρεπε βάσει τον έλεγχο των αντανακλαστικών του παιδιού να μπορεί να κρίνει εάν χρειάζεται να επισκευτείτε κάποιο παιδονευρολόγο. Πάντως βρίσκεται εντός των φυσιολογικών αναπτυξιακών σταδίων. Μετά τον 8ο μήνα, το παιδί θα πρέπει να μπορεί να κάθεται χωρίς στήριξη και να επανέρχεται στη καθιστή θέση μόνο του. Κατά τον 10ο μήνα θα πρέπει,σιγά σιγά, να μπορεί να στέκεται με τα κάτω άκρα, να βαδίζει πλάγια και να σηκώνει το ένα πόδι. Αλλά,για κάποια παιδιά μπορεί αυτό να συμβεί στους 9 μήνες, για άλλα στους 10 και για άλλα στους 11. Οι παραπάνω πληριοφορίες προέρχονται από έγκυρη βιβλιογραφία. Θεωρώ πως δε πρέπει να αγχώνεστε μια και δεν έχει ξεφύγει από τα φυσιολογικά αναπτυξιακά στάδια. Μια επίσκεψη σε παιδονευρολόγο θα ήταν καλή, καθαρά για την προσωπική σας ηρεμία. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μην το έχετε υπό παρατήρηση. Ελπίζω να βοήθησα και έυχομαι όλα να πάνε καλά!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.