Ανησυχία από 9 μηνών (Μέρος 2ο)

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Χρονια πολλα με υγεια και χαρα! Εχω ξαναγραψει πριν ενα χρονο (διαβάστε το "Ανησυχία από 9 μηνών"). Εντελει τοτε πηγαμε ιδιωτικα στην κα Αντωνιαδου, δεν εμεινα ευχαριστημενη γιατι τον μικρο δεν τον εξετασε καθολου και εβγαλε πρωτα σε μενα διαγνωση οτι πρεπει να ειχα ΔΕΠΥ, γενικα σημειωνε μονο οτι της λεγαμε εμεις. Οποτε πηγαμε στην κα Αντωνοπουλου που μετα απο εξεταση σχεδον μιας ωρας διεγνωσε ΔΑΔ. Πριν λιγες μερες επισκευθηκαμε την κα Αντωνοπουλου στο Αττικο Νοσοκομείο μετα απο ενα χρονο και διεγνωσε παλι ΔΑΔ.

Στο ιατρειο ηταν και ο κος Μποτης που τον εξετασε εκεινος και εκεινη σημειωνε. Ο μικρος εκανε ο,τι του ελεγε αλλα δεν ειχε καθολου βλεματικη επαφη μονο μετα απο λιγο πιο εντονη φωνη αστραπιαια κοιταξε. Σε ολα τα αλλα τεστ ηταν πολυ καλος εκτος του οτι δεν εδειχνε καταστασεις (που κοιμαται, που τρωει το παιδακι κλπ).

Ο μικρος 30 μηνων καταρχας κανει 2 εργοθεραπειες και 1 λογοθεραπεια (αυτη την εχει ξεκινησει 2 μηνες), δεν μιλαει καθολου, μονο μαμα θα πει και αοριστα καμμια φορα, κανει καποια ζωα και οχηματα, ξερει τα χρωματα, ξερει τους αριθμους και μετραει ως το 5 με τα δαχτυλα του και γνωριζει καποια γραμματα, στα παζλ και στο λοττο επισης ειναι παρα πολυ καλος. Εκτελει εντολες, τραγουδαει με τον δικο του τροπο και εχει παρα πολυ καλη βλεμματικη επαφη με εμας. Ομως εχω καποιες ανυσηχιες. Δεν εχει σταματησει να ασχολειται με τις ροδες, εχει αρχισει τελευταια να βαζει τα αυτοκινητακια στην σειρα, με αγνωστους δεν εχει παντα ικανοποιητικη βλεματικη επαφη, εχει αρχισει παλι και βαζει τα χερια συνεχως στο στομα και πολλα αλλα που δεν μου ερχονται στο μυαλο τωρα.

Επισης διαβαζα απο αλλα μελη οτι δυσκολευτηκαν με τον παιδικο, του χρονου το βλεπετε δυσκολο?

Εγω ομως να κανω μια προσπαθεια?

Και αν ναι ξερετε μηπως καποιον παιδικο στις περιοχες Καλλιθεα, Μοσχατο, Πειραια να υπαρχει καποιος με το ΕΣΠΑ που να δεχεται παιδακια με ΔΑΔ?

Επειδη και στην προηγουμενη αναρτηση ειχαν απαντησει καποια μελη με ειχαν βοηθησει ψυχολογικα και μου ειχαν πει παρα πολλα σημαντικα πραγματα και ευχαριστω πολυ, θα ηθελα καποιο μελος με αναλογο θεμα να μου απαντησει παρακαλω!

Kαι παλι χρονια πολλα σας ευχομαι και υγεια στα παιδακια μας!! 

Σχόλια

Γεια σου Ελίνα και χρονιά πολλά!

Εικόνα didyma1103

Γεια σου Ελίνα! Χρονιά Πολλά σε σένα και σε όλα τα μέλη του blog!!!! Εγώ δεν είμαι από Αθήνα αλλά μέσω ΕΣΠΑ το Σεπτέμβρη δέχτηκαν μόνο τον ένα μου γιο δυστυχώς, οπότε ψάξτο [σημ. Διαβάστε το "βιολόγιο" με τίτλο: "Η πρώτη μας απόρριψη"]. Είναι και οι δυο στο φάσμα, απλά ο ένας ήταν πιο μπροστά σε σχέση με τον άλλον. Ο γιος σου μπορεί να υπακούει σε κάποιους κανόνες?? Φυσικά είναι νωρίς μέχρι το Σεπτέμβρη του 2016! Το καλοκαίρι θα πρέπει να υποβάλεις τα δικαιολογητικά, οπότε έχει καιρό ακόμα, μπορεί πολλά πράγματα να αλλάξουν.

Θα σου πρότεινα επίσης να δοκιμάσεις ω3 λιπαρά στο μικρό, εμένα τους μικρούς μου τους έχουν βοηθήσει. Επίσης ένα άλλο θέμα είναι να έχει καθαρίσει ο μικρός, να έχει βγάλει την πάνα του. Εμείς είμαστε σχεδόν πέντε και βγάλαμε την πάνα στην ηλικιά των τεσσάρων χρονών.

Ξεκινήσαμε παιδικό αυτό το Σεπτέμβρη σε ηλικία 4μιση ετών. Κανονικά θα έπρεπε να πάμε προνήπιο. Τον άλλο μου μικρούλη τον έχω βάλει σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Θεωρώ ότι τον βόηθαει, έχει κάνει βηματάκια αλλά πολύ πιο αργά σε σχέση με το άλλο μου γιο. Την κα Αντωνιάδου την γνωρίζω, έχει δει και τα δικά μου παιδιά. Ο Γιαννάκης ο πιο προχωρημένος ξεκίνησε να μιλά στην ηλικία των 3μιση δειλά δειλά. Ξεκίνησε με τη λέξη ρολόι (αν είναι δυνατόν !)και μετα σιγά σιγά άρχισε να κατανοεί το ναι και το όχι και σιγά σιγά έκανε προτασούλες. Τώρα βοηθά πολύ και το Θανάση, είναι ο μικρός του δάσκαλος (φυσικά μέσα από το παιχνίδι). Α όσο για τα αυτοκινητάκια που λες ο Θανασάκης ακόμα τα βάζει! Ε και?? Σε πληροφορώ ότι τώρα τα ταξινομούμε μάζι. Τα βάζουμε σε κατηγορίες, σπορ, κλασικά, φορτηγάκια κλπ κλπ και περνάει ευχάριστα η ώρα!!!!!!

Και μια συμβουλή παίξε παίξε παίξε μαζί του όσο πιο πολύ τόσο πιο πολλά θα μαθαίνει ο μικρός σου θησαυρός.

like0

Δήμητρα ευχαριστώ

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Η νεα μου δημοσιευση μετα απο τοσο καιρο ανεβηκε με αφορμη την δικη σου! Ποσο συγκινηθηκα οταν διαβασα την δημοσιευση που αναφερεις και εβαλα το παιδακι μου στην θεση του Θανασακη και τον ενιωσα τοσο πολυ! Οπως και τα αλλα παιδακια στα σχόλια που αντιμετωπισαν τα ιδια θεματα. Θελω τοσο πολυ να τον παω στον παιδικο γιατι του αρεσουν τα αλλα παιδακια και φαινεται να θελει να επικοινωνησει και να μιλησει τοσο πολυ.. Παιζουμε πολυ με τον μικρο με παζλακια και βιβλιαρακια και ζωγραφικες κλπ, τωρα πια δεν μπορει χωρις την παρουσια μου και την αλληλεπιδραση που εχουμε στο παιχνιδι και αυτο με ανακουφιζει αρκετα, και με τα αυτοκινητακια παιζουμε και βαζουμε και αλλα στην σειρα και με βαση το χρωμα. Ω3 του εδινα αλλα σταματησα, σημερα κιολλας εκανα μια παραγγελια και ξαναπηρα και ευχαριστω που μου το θυμησες. Ο Γιαννακης ειπε το ρολοι πρωτα ε? Ο Θανασης αρχισε να μιλαει? Η Αντωνοπουλου παντως μας ειπε το οτι δεν μιλαει δεν την ανησυχει καθολου και δεν την απασχολει! 

Δημητρα σε ευχαριστω πολυ που μου απαντησες!!

like0

Και βέβαια να τον βάλεις σε παιδικό

Εικόνα didyma1103

Ελίνα δεν χρειάζεται καθόλου να με ευχαριστείς. Και βέβαια να τον βάλεις σε παιδικό, το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό, εμένα ο Θανασάκης μιλάει αλλά περιορισμένα, καμμιά σχέση με το Γιάννη, όμως εκφράζει τα θέλω του πια και απαντά όταν το ρωτώ κάτι. Όμωςδεν λέει καθαρά τις λέξεις, το όχι το λεει ότι και το ναι και, ένα παράδειγμα σου αναφέρω. Πολλές φορές δυσκολευόμαστε κι εμείς οι γονείς να τον καταλάβουμε αλλά το παλεύει.  Από ότι κατάλαβα στο σταθμό το δημόσιο τους ενδιαφέρει να υπακούει το παιδί σε κανόνες και να μην είναι υπερκινητικό κλπ, να είναι φρόνιμο σε γενικές γραμμές. Ο δικός μου ο μικρούλης δεν πληρούσε αυτές τις προδιαγραφές. Δεν νομίζω να τους πειράζει αν το παιδάκι σου δεν μιλάει, εξάλλου έχεις καιρό ακόμη μέχρι του χρόνου το Σεπτέμβρη!

like0

Ο μικρός έκοψε την πάνα, είμαστε όμως στο ίδιο σημείο

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Δήμητρα γειά σου, επανήλθα μετά από καιρό! Ο μικρός έκοψε την πάνα, είμαστε όμως στο ίδιο σημείο από πέρσι. Φέτος θα τον πάμε αναγκαστικά προνηπιο αλλά πρέπει να το ψάξουμε πάρα πολύ γιατί ή δημόσιο ή ΕΣΠΑ... 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.