Asperger - ποσοστό αναπηρίας 67%

Εικόνα Anonymous

Οσον αφορα στο Asperger,που ειναι στις 43 παθησεις που ''δικαιουνται'' ποσοστο αναπηριας 67% εφ ορου ζωης, θελω να πω το εξης: τα ωφελη απο τη ληψη του ποσοστου αναπηριας 67% ειναι πολλα,και δεν θα πρεπει οι γονεις να δισταζουν να διεκδικουν μεσω ΚΕΠΑ το ποσοστο αυτο αναπηριας,για τους εξης λογους.

  1. Ληψη επιδοματος βαρειας αναπηριας-οικονομικη ενισχυση δηλαδη.
  2. Απαλλαγη απο τη στρατευση η οποια ειναι πολυ σημαντικη στο asperger,εχω εξηγησει τους λογους αναλυτικα σε παλαιοτερο σχολιο μου.
  3. Σε περιπτωση θανατου του γονεα,πραγμα που θα συμβει ετσι κι αλλιως καποια στιγμη,το παιδι με το ποσοστο αναπηριας 67% ανω θα δικαιουται ολοκληρη τη συνταξη του θανοντα γονεα,εφ ορου ζωης,και οχι μεχρι τα 24 ετη,οπως προβλεπει ο νομος για τεκνα χωρις αναπηρια.Με την προυποθεση βεβαια να μην εργασθει,αυτο ομως-η εφ ορου ζωης δηλαδη ληψη της συνταξης-ειναι πολυ σημαντικο βοηθημα για ενα εφηβο που δεν θα εργαζεται,οχι μονο στους δυσκολους καιρους που ζουμε,αλλα κυριως λογω του προβληματος.

Υπαρχουν και αλλα πλεονεκτηματα ησσονος σημασιας,τα παραπανω τρια σημεια ομως ειναι πολυ σημαντικα,ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΛΗΨΗΤΟΥΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67% ΜΕΣΩ ΚΕΠΑ.

Σχόλια

Απορίες

Εικόνα ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΑΜΠΑΚΟΛΟΓΟΣ

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΤΟ ΤΗΛ.. ΜΟΥ 6938377713 ΑΝΕΣΤΗΣ

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.