ΔΑΔ με ήπιο αυτισμό

Εικόνα stavrina
Εχω προβληματιστεί και μπερδευτεί, μετά από την διάγνωση από το team της κ. Παπανικολάου στο 'Αγία Σοφία', η οποία είναι ΔΑΔ με ήπιο αυτισμό, διότι ναι μεν έχει μια μικρή καθυστέρηση λόγου η κόρη μας (3 ετών και 8 μηνών) αλλά ποτέ δεν θα πήγαινε το μυαλό μου για τέτοια διάγνωση. Την ίδια την μικρή την εξέτασαν γύρω στα τρία τέταρτα ενώ εμάς 3-4 ωρες και δεν ξέρω αν απαντούσαμε σωστά σε όλα, γιατί την μικρή δεν την ζούμε και τόσες πολλές ωρες.

Έχω αμφιβολίες, διότι τα πιθανά στοιχεία αυτισμού, που τώρα - όντας υποψιασμένη - εντοπίζω, μήπως δεν είναι στοιχεία αυτισμού τελικά;

1) Μερικές φορές δεν γυρνάει οταν την φωνάζουμε, αλλά μετά από 1 λεπτό όταν την ξαναφωνάζουμε γυρνάει. Μήπως απλώς έκανε "το κορόιδο"; 2) Στον παιδικό σταθμό παίζει με τα άλλα παιδιά αλλά κάποιες φορές παίζει μόνη της για λιγα λεπτά αλλά μετά ξαναπαίζει με τα παιδιά. Στην ηλικία αυτή ακόμη δεν κάνουν εγωιστικό παιχνίδι; 3) Οταν επιθυμεί κάτι πάρα πολύ και δεν της το δίνουμε κλαίει έντονα, αλλά κάποιες φορές της εξηγούμε γιατί δεν μπορούμε να της το δώσουμε και την πείθουμε. Σε τέτοιες περιπτωσεις όπως της κόρης μας, εκτός από λογοθεραπείες-εργοθεραπείες χρειάζεται εξαρχης και κάτι επιπλέον; 'Η το επιπλέον γίνεται αν οι λογοθεραπείες εργοθεραπείς δεν έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα; Στο παραπάνω team πρέπει ναι είναι πολύ έμπειροι όλοι τους και τους έχω εμπιστοσύνη (και γι αυτό ανησυχώ πως είναι σωστή η γνωμάτευση) αλλά θα ήθελα να μου συστήσετε, αν μπορείτε, κάποιον καλό ειδικό να πάρω και μια δεύτερη γνωμάτευση, αλλά θα προτιμούσα ιδιωτικώς - όχι σε δημόσιο νοσοκομείο. Σας ζάλισα :-)

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.