ΔΕΠΥ σε 7χρονο παιδί, το ανακαλύψαμε πριν ένα μήνα

Εικόνα Canarybreeder

Καλημερα σε όλους σας. Εχω και εγω ενα παιδακι με σύνδρομο ΔΕΠΥ. Το ανακαλυψαμε πριν ενα μηνα. Υστερα απο προτροπη της δασκάλας μας επισκεφτήκαμε το Τμημα Παιδοψυχικης Υγιεινης στη Θεσσαλονικη και εκει εγινε η ανακάλυψη. Τωρα ειμαστε σε αναζήτηση εργοθεραπευτη. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η γνωμη σας για τα φαρμακα που χορηγουν και αν βοηθουν. Δεν θα ηθελα ενα ''μαστουρομένο'' παιδακι. Μας εχει ζητηθει να δουμε εργοθεραπευτη, ψυχολογο και γενικα να μπουμε σε μια ίσως κουραστικη διαδικασια για ενα 7 χρονο παιδακι.

Σχόλια

Tα φάρμακα πραγματικά βοηθούν?

Εικόνα arma

Έχω κι εγώ ένα 11χρονο παιδί που θα "έπρεπε" να παίρνει το Ritalin ή το Concerta. Διάβασα με πολύ προσοχή κι ενημερώθηκα πλήρως για τις τυχόν παρενέργειες των συγκεκριμένων φαρμάκων που δίνονται για ΔΕΠΥ. Ρώτησα παιδίατρο, καρδιολόγο, ενδοκρινολόγο και όλοι μου είπαν ότι θα ήταν καταστροφικό για παιδιά σε ηλικία ανάπτυξης. Νομίζω ότι ο δικός μου αν το χρειαζόταν, θα ήταν κάπου-κάπου. Όχι σε μόνιμη βάση. Για την ώρα τον χειρίζομαι με το λόγο και την ανταμοιβή. Δεν του έχω δώσει φάρμακο. Καλό θα ήταν να μας πει κάποιο άλλο μέλος αν έχει εμπειρία με τα φάρμακα.

like0

Πιστευω οτι την εργοθεραπεια θα τη δει σαν παιχνιδι

Εικόνα katerina n.smyrni
Καλημερα, Πιστευω οτι την εργοθεραπεια θα τη δει σαν παιχνιδι και θα περναει ευχαριστα την ωρα του. Δεν ειμαι εργοθεραπευτρια αλλα κανουμε και μεις εργοθεραπειες και ειναι πραγματικα διασκεδαστικες. Κανενα φαρμακο δεν ειναι ακινδυνο και θα επρεπε να δινεται μονο σε εξαιρετικα σοβαρες περιπτωσεις. Προσωπικα θα ηταν το τελευταιο που θα επελεγα. Απο την αλλη, γιατι δεν δοκιμαζετε την ομοιοπαθητικη που αν μη τι αλλο ειναι πιο ακινδυνη? Σας το λεω παντα απο προσωπικη πειρα. Κατα τη γνωμη μου, αποφυγετε τα φαρμακα, γιατι ειναι οτι χειροτερο για ενα μικρο παιδι!!! Ελπιζω να μη με παρεξηγειτε, αλλα περασαμε και μεις απο αυτη τη φαση, το να σκεφτομαστε να καταφυγουμε δηλαδη στην "ευκολη" λυση και ενα χρονο μετα, ευχαριστουμε το θεο που δεν το καναμε!
like0

Προς την κατερίνα

Εικόνα Canarybreeder
Κατερίνα καλησπερα. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Και εγω οταν άκουσα οτι υπαρχει η φαρμακευτικη λυση, ταχτικα αμεσως κατα αυτης. Με τρομαζει πολυ αυτη η ιδεα, ως γνωστο τα φαρμακα ενα καλο κανουν και 10 κακα τα ακολουθουν. Για την ομοιπαθητικη δεν γνωριζω και πολλα αλλα εχω διαβασει οτι τα ω3 λιπαρα κανουν πολυ καλο στην περίπτωση μας.Εχεις διαβασει ή ακουσει κατι σχετικό;
like0

Ειμαστε σχετικα καινουργοι στην ομοιοπαθητικη

Εικόνα katerina n.smyrni

καλησπερα, εμεις ειμαστε σχετικα καινουργοι στην ομοιοπαθητικη. κανουμε τους τελευταιους 2 μηνες και ξερω οτι χρειαζεται χρονος μιας και τα σκευασματα ειναι πολυ πιο ηπια απο αυτα της συμβατικης ιατρικης. βεβαια η κορη μου πασχει απο ΔΑΔ, οποτε δεν γνωριζω τις μεταξυ μας διαφορες. εμεις λοιπον, τελευταια ξεκινησαμε βιταμινες d, b12 και προβιοτικα. επισης εδω και 2 μηνες παιρνουμε ενα ομοιπαθητικο ηρεμιστικο που αυξησαμε τη δοση, γιατι εντελει ηταν πολυ ηπιο για την κορη μου. ω3 θα παρουμε το σεπτεβρη, γιατι μας ειπε ο γιατρος οτι θα της πεσουν πολλα. ο δικος μας υποστηριζει, οτι ενα 30% των παιδιων βλεπει σημαντικες βελτιωσεις, ποσοστο καθολου ευκαταφρονητο. στο κατω κατω, κακο δεν θα τους κανει. απο την αλλη εχω γνωρισει αρκετους γονεις που ακολουθουν αυτο το δρομο, με πολυ ενθαρυντικα αποτελεσματα. προσωπικα θα σε συμβουλευα, να πηγαινες μια επισκεψη σε εναν καλο ομοιοπαθητικο, σιγουρα θα σε συμβουλευε εκτενεστερα για ολα αυτα, καθως και εξατομικευμενα για την περιπτωση σας.

like0

Νομίζω ο τίτλος ΔΕΠΥ

Εικόνα Ιωάννα
Νομίζω ο τίτλος ΔΕΠΥ συμπεριλαμβάνει πολλά,μήπως καλύτερα θα ήταν να ανάλυσετε τι ακριβώς έχει ο μικρός σας μιας κ το ανακαλύψετε στα 7 του όπως λέτε! γιατί ίσως η χρονική στιγμή να παίζει ρόλο, δεν ξέρω απλά υποθέτω!
like0

Προς τον dany

Εικόνα Canarybreeder
τι πραγματικα εχει και εγω αναρωτιεμαι. Μετα την παιδοψυχικη υγιεινη που δεν μας ειπαν κουβεντα για το τι εχει το παιδακι πηγαμε στο ικα διξαμε το χαρτι και μετα απο λιγες μερες, περασαμε απο επιτροπη και μας εβαλαν να κανουμε 20 συνεδριες εργοθεραπειας, 20 ειδικης διαπεδαγωγησης και 16 συνεδριες με παιδοψυχολογο. Μου φαινοντε υπερβολικα ολα αυτα. Σε λιγες μερες ξεκιναμε τις εργοθεραπειες. Και ευελπιστω να δω τι ακριβος γινεται.
like0

Μου κανει εντυπωση που το ανακαλύψατε στα 7

Εικόνα Grace Under Pressure
Μου κανει εντυπωση που το ανακαλυψατε στα 7. Εμεις πηραμε την διαγνωση για τον δικο μου στα 2 1/2 γιατι φαινονταν απο την αρχη. Η ΔΕΠΥ περιλαμβανει παρα πολλα. Τι απο ολα εχει? Για παραδειγμα εμενα ο γιος μου εχει υπερκινητικοτητα, διασπαση προσοχης, ξεχναει τα παιχνιδια του οπου παμε, χανει πραγματα, δεν ολοκληρωνει τις προτασεις του, πηδαει απο το ενα θεμα στο αλλο (αρα θα εχει προβλημα να πει μαθημα) και αλλα πολλα. Αν οντως εχει ΔΕΠΥ, γιατι λες οτι η διαδικασια ειναι λιγο κουραστικη για το παιδι? Ειναι για το καλο του. Απο την προταση αυτη καταλαβαινω οτι δεν το πολυ-πιστευεις. Η εργοθεραπεια ειναι παιχνιδι, θα του αρεσει πολυ και θα τον βοηθησει πολυ. Εμεις που κανουμε πολλα χρονια, το παιδι πηγε κανονικα νηπιο και οταν περασαμε επιτροπη απο τα ΚΕΔΔΥ, για τον Κωστη, θεωρησαν οτι το παιδι ειναι πολυ καλα ρυθμισμενο και δεν χρειαζεται βοηθεια για την Α' Δημοτικου. Μερικα απο αυτα που κανουμε ειναι: Δεν δινω ζαχαρη μετα τις 3 το μεσημερι. Καθε μερα φροντιζω να τον "κουραζω" αρκετα. Κανουμε κολυμβηση, παμε στις κουνιες, σε παιδοτοπους κ.α. Εχουμε αυστηρο προγραμμα οποτε ξερει τι θα ακολουθησει και ποτε θα ακολουθησει. Η τιμωρια και η ανταμοιβη δουλευουν πολυ καλα. Δουλευουμε πολυ το "αρχη, μεση, τελος" σε ολα γιατι ειναι κατι στο οποιο δυσκολευονται τα παιδια αυτα. Φαρμακα δεν δινουμε και δεν θα δωσω ποτε. Θεωρω οτι ειναι κατι που μπορει να μαθει να το χειριζεται και ειμαι 100% σιγουρη γιατι... το εχω και εγω ;) και λειτουργω πολυ καλα χωρις να εχω παρει ποτε φαρμακα ουτε ως παιδι ουτε ως ενηλικας (αν και εγω εχω πιο πολυ διασπαση προσοχης παρα σωματικη υπερκινητικοτητα, τουλαχιστον τωρα που εχω παχυνει γιατι πιο μικρη ειχα και αυτο). Αν παντως δεν εισαι σιγουρη, παρε και δευτερη γνωμη. Εχετε ΚΕΔΔΥ φανταζομαι στην πολη σας. Κλεισε ενα ραντεβου :) Φιλικα, Τινα
like1

grace

Εικόνα Canarybreeder
καλημερα σε ολους. Το δεπυ το ανακαλυψαμε στα 7 γιατι ποτε δεν ειχε διξει καποιο συμτωμα. Χθες κι'ολας επισκευτικα εναν παιδοψυχολογο και μετα απο μια ωρα που παρατηρησε και συζητησε με το παιδι, συμπερανε οτι η υπερκινητικοτητα του ειναι μηδαμινη. Το προβλημα του ειναι καθαρα η διαχειριση θυμου. Θεωρει οτι το να κανει κασκαρικες στους αλλους ειναι φυσιολογικό και οχι κατι κακο. Εδω θα πρεπει να δουλεψουμε παρα πολυ. Φαρμακα ουτε εγω του εχω δωσει και ουτε θα του δωσω ποτε.
like2

Canarybreeder, κάτι δεν μου κολαει

Εικόνα D.Mariliza
αξιόλογο τμήμα το ΙΚΑ Π.Αξιού αλλά προσωπικά με αυτά που γράφεις κάτι δεν μου κολλάει. Συγνώμη το σκέφτομαι μέρες θα το γράψω δεν μπορώ αλλιώς... Μπορείς να μας γράψεις ακριβώς τι διέγνωσαν; Δηλαδή ο τάδε παρουσιάζει------------ και προτείνεται-------------. Μήπως υπάρχει πίσω από τα γραφόμενα κάτι άλλο γι' αυτό σε ρωτώ. Προαιρετικά και εάν θέλεις. Πάντως ΔΕΠΥ που δεν είχε δείξει κάποιο σύμπτωμα μέχρι τα 7 τι ΔΕΠΥ είναι; Όταν λέμε ΔΕΠΥ μιλάμε για σύνδρομο, οργανικότητα... το παιδί δεν μπορεί να ελέγξει την παρόρμησή του, την προσοχή του κλπ. Εσένα δηλαδή τι; Ξαφνικά; Έχουν δίκιο και οι προηγούμενοι γονείς κάτι δεν μας κολλάει... Ψάξτο περισσότερο. Πώς είναι ο γιος σου σε άλλα επίπεδα; Κοινωνικότητα; Παιχνίδι; Επικοινωνία με άλλους; Συμπεριφορά; Σκέψου, κατέγραψε τη συμπεριφορά του δηλ. πότε εμφάνισε θυμο, τι συνέβει πριν , τι έγινε μετά κλπ. Αυτά θα σε βοηθήσουν και θα βοηθήσουν και όποιον ασχοληθεί ουσιαστικά με την αξιολόγηση και την υποστήριξή του. Τέλος, χρήσιμο θα ήταν να απευθυνθείς στο ΚΕΔΔΥ της περιοχής σου γιατί έτσι θα μπορούν να δοθούν και κάποιες οδηγίες στον εκπαιδευτικό του σχολείου. Κάλή συνέχεια, dmariliza
like2

Συνδυασμός θεραπευτικού πλάνου

Εικόνα sb
Διαβάζοντας το κείμενο, αναρωτιέμαι πως αυτό το παιδί "ανακαλύφθηκε" εδώ και ένα μήνα, ύστερα από προτροπή της δασκάλας. Η συμπεριφορά του παιδιού πώς ήταν στο σπίτι όλα αυτά τα χρόνια, στο θέμα της προσοχής, της υπερκινητικότητας, της οργάνωσης, της εστίασης, της έλλειψης αίσθησης του κινδύνου...; Κατανοώ την ανησυχία σου και το φόβο σου γαι να μη γίνει το παιδάκι σου "μαστουρωμένο". Η ανακάλυψη που έγινε στο Τμήμα Παιδοψυχικής Υγιεινής ποια ήταν; Δόθηκε διάγνωση, θεραπευτικό πλάνο και προτάσεις; Σε αυτές τις περιπτώσεις η Διαγνωστική Αξιολόγηση του παιδιού και της οικογένειας γίνεται από Διεπιστημονική Ομάδα η οποία εξετάζει επιπλέον τις συναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού καθώς και τυχόν διαταραχές συμπεριφοράς. Ως εκ τούτου το θεραπευτικό πλάνο που συνίσταται είναι εξατομικευμένο, περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία γονέων, παιδιού, συνεργασία με το σχολείο και πλάνο παρέμβασης εκεί,φαρμακευτική αγωγή σε περιπτώσεις έντονης διέγερσης. Σε σας τι σας προτάθηκε, ποιο είναι το θεραπευτικό πλάνο του παιδιού; Ο συνδυασμός βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, οπότε όσο κι αν κουραστεί το παιδί αρχικά, στην πορεία θα βοηθηθεί και θα λειτουργήσει καλύτερα μέσα από μία θεραπεία συνεργασίας με διαφορετικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Πρότασή μου, τις δυσκολίες του παιδιού μην της αφήσετε να σταθούν εμπόδιο, αλλά βρείτε πίσω από αυτές τη θέτική έκφανση. Διοχετεύστε για παράδειγμα την υπερκινητικότητα του παιδιού σε ένα άθλημα. Η κολύμβηση προτείνεται στα παιδιά με ΔΕΠΥ και διαταραχές συμπεριφοράς.
like1

Λοιπον ο μικρος είναι πολύ συναισθηματικό παιδί

Εικόνα Canarybreeder
Λοιπον ο μικρος άπο παντα ειναι πολυ συναισθηματικό παιδί, λυπαται και κλαιει πολυ ευκολα. Γενικα ειναι πολυ οργανοτικός για παραδειγμα τα παιχνιδια του τα εχει ταξινομημενα π.χ σε ενα κουτι τα αυτοκινητακια και σε άλλο τα τουβλάκια. Στην σχολικη τσάντα εχει ταξινομημενα τα τετραδια και τα βιβλία δηλαδη στην μπροστα θηκη τα τετραδια και στην πισω τα βιβλία.Δεν του αρεσει να του τα αλλαζουμε θεση με τιποτα και για κανενα λόγο. Με τα μαθηματα τα παει πολυ καλα. Διαβαζει απο 5 ετων και γνωριζει τους αριθμους εως το εκατό. Για καποιο διαστημα ειχε μαθει να λεει στα αγγλικα τους αριθμους. Η αληθεια ειναι οτι τωρα το εχει ξεχασει. Ξαφνικα στο νηπαγωγειο(μεγαλα νηπια) εγινε πολυ ζωηρος και ενοχλουσε τον καλυτερο του φίλο. Αυτη η εμμονή να τον ενοχλει συνεχιστηκε και στο δημοτικό. Στην κυριολεξια του έβγαζε την ψυχη. Η δασκαλα ζαμαν φου δεν μου ειχε πει όσπου με επιασε η μητερα του συμμαθητη του και μου τα ειπε. Ετσι απευθύνθηκα στην παιδοψυχικη υγιεινη. εκει μας ειπαν οτι εχει ΔΕΠΥ και δευτερογεννη υπερκινητικοτητα αλλα οχι σε μεγαλο βαθμό. Μας εδωσαν ενα χαρτι που ελεγε να κανουμε 20 εργοθεραπειες, 20 ειδικη διαπεδαγωγηση και 16 συνεδριες με παιδοψυχολογο. Ξεκινησαμε με τον παιδοψυχολογο πριν μερικες μερες. Οντως η υπερκινητικοτητα του ειναι ελαχιστη. Μετα απο συζητηση με τον μικρο μου ειπε οτι ο μικρος εξιστορει τις ζαβολιες που εκανε στο συμμαθητη του χωρις συναισθημα σαν να εξιστορει μια ταινια. Θα πρεπει να δουλεψουμε τον τρόπο με τον οποιο πρεπει να αντιλαμβανετε καποιες καταστασεις, ωστε να ξεχωρισει την καλη και κακη συμπεριφορα. Εννοηται χωρις φαρμακα. Επισης μας εκανε κακο το γεγονος οτι το σχολειο μας ηταν μονοθεσιο οποτε δεν υπηρξε κοινωνικοποιήση. Τον Σεπτέβρη κλεινει το σχολειο και θα παμε σε 6θεσιο. Αυτο θα μας οφελήσει πολυ συμφωνα με τον ψυχολογο. Φυσικα Θα κανουμε ργοθεραπειες. Αλλα τα οικονομικα μας ειναι χάλια. Μονο εγω εργαζομαι η μητερα. Και αυτο με ημιααπασχοληση. Θα απευθυνθώ στο Δικεπψυ θεσσαλονικης μηπως και αναλάβουν τον μικρό. Στο κεδδυ πηγα λενε οτι αρκει το χαρτι απο την παιδοψυχικη υγιεινη.
like0

dmariliza, πραγματικα και εγω είμαι μπερδεμένη

Εικόνα Canarybreeder
dmariliza, πραγματικα και εγω ειμαι πολυ μπερδεμενη. Ολα ξεκινησαν οπως ειπα και παραπανω απο το να ενοχλει τον φιλο του και συμμαθητη. Να σημειωσω οτι ηταν τα μονα συνομηλικα παιδακια. οι δασκαλες αδιαφορες, ποτε δεν εβγαιναν στην αυλη να επιβλεψουν με αποτελεσμα ο μικρος να πειραζει ανενοχλητος το άλλο παιδακι πολλε φορες γινοταν και το αντιθετο. Τα παιδακια ηταν συνολο 12 Α ταξη-Γ'τακη-Δ΄ταξη Ε' και ΣΤ.Μια παιζανε καλα μια μαλωνανε αλλα αυτο ειναι κατανοητό. όλα τα παιδακια το ιδιο κανουν.Κατι που μου επισημανε η παιδοψυχολογος ειναι οτι κατα την νεα σχολικη χρονια θα δουμε πραγματικα αν έφταιγε το μικρο σχολειο που δεν βοηθουσε στην κοινονικοποιήση των παιδιων. όσο πιο κοινονικοποιημενο το παιδι τοσο καλυτερα.
like2

προς canarybreeder: ΠΡΟΣΟΧΗ!

Εικόνα D.Mariliza
Με βάση τα γραφόμενά σου δώσε προσοχή τα εξής: 1. Σου είπαν από το ΚΕΔΔΥ ότι ισχύει το χαρτί του ΙΚΑ Π.Αξιού; Έλεος ρε παιδιά γιατί χανόμαστε! Λοιπόν, κι εγώ σε ΚΕΔΔΥ εργάζομαι αλλά είμαι 1000% σίγουρη ότι πλέον έχει εκδοθεί καινούργια λίστα ιατροπαιδαγωγικών και το ΙΚΑ Π.Αξιού δεν συμπεριλαμβάνεται... Πότε πήγες στο ΙΚΑ; Στο περίπου για να σου πω εάν ισχύει ή όχι η γνωμάτευση για το σχολείο. Αλλά ακόμα και στα αναγνωρισμένα κέντρα να ήταν και πάλι οδηγίες δε θα μπορούσαν να δώσουν προς το σχολείο. Ούτε μπορούν να καταρτίσουν εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Είπαμε ρε παιδιά λίστες αναμονής ναι αλλά όχι και παραπληροφόρηση. Δε θέλω να σε αγχώσω αλλά προς το σχολείο καθόλου δεν κάνει ένα τέτοιο χαρτί και θα σου το πούνε και άλλοι γονείς. Τί να το κάνει ο δάσκαλος απλά να έχει μία πρόταση με την ιατρική διάγνωση; Θέλω να πώ ότι αυτό που θα χρειαστεί είναι στόχοι εκπαιδευτικοί-κοινωνικοί-συναισθηματικοί οι οποίοι θα χρειαστεί ανά διαστήματα να προσαρμόζονται. Την ευθύνη για κάτι τέτοιο έχει το ΚΕΔΔΥ της περιοχής σου. Μην τους αφήνεις σε ησυχία. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ! 2.Θα σου γράψω τι με προβλημάτισε στα γραφόμενά σου σε σχέση με τη συμπεριφορά του μικρού και θα σου θέσω και κάποια ερωτήματα που εάν θέλεις απαντάς. Αυτή η επιμονή για οργάνωση με έναν δικό του συγκεκριμένο τρόπο που αποτελεί τελετουργική ρουτίνα για τον ίδιο και με τίποτα δεν το αλλάζει, αυτό ναι με προβληματίζει. Γιατί; Γράφεις δεν του αρέσει να του αλλάζουμε θέση για τίποτα και για κανένα λόγο. Συμπεραίνω ότι η αλλαγή μπορεί να τον αναστατώσει και αυτό είναι που με προβληματίζει... το κατά πόσο τελικά διαθέτει ευελιξία στη σκέψη. Επιπλέον, αναφέρεσαι σε δυσκολίες στην κοινωνική και συναισθηματική κατανόηση,στην κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων. Παρόλα αυτά περιγράφεις γνωστικές ικανότητες από την μικρή του ηλικία. Μπορείς σε παρακαλώ να μου γράψεις αναλυτικότερα πράγματα π.χ. για τα ενδιαφέροντά του, για τις ικανότητες του; Φιλικά,dmariliza
like1

Αξιολόγηση ΔΕΠΥ

Εικόνα Canarybreeder
Καλημερα σε ολους. Το κεντρο παιδοψυχικης υγιεινης το επισκευτηκαμε στις 30 Μαιου. Μετα απο μερικες μερες απευθηνθηκα και στο ΚΕΔΔΥ και βλεποντας το χαρτι που μου ειχαν δωσει - που δεν ηταν παρα η γνωματευση και τι ειδους συνεδριες πρεπει να κανει - το ειδαν και μου ειπαν οτι αφου πηγαμε στην Πυλη Αξιου οτι ειμαστε καλυμμένοι. Εκτιμω πολυ το ενδιαφερον σου και θα περιμενω την ενημερωση σου σχετικα. Σχετικα με την οργανωση των πραγματων του, απο μικρος ταχτοποιει τα πραγματα του (οχι οτι δεν υπαρχουν και φορες που τα παραταει οπως να ναι)απλα τα θελει με τον δικο του τρόπο. Εμενα δεν μου κανει εντυπωση ισως γιατι και εγω ειμαι ετσι. Οσον αφορα την κοινωνικοποίηση πυστευω με το φτωχο μυαλο μου οτι επειδη ζουμε σε ενα χωριο με λιγοστα παιδια το σχολειο ειχε 12 με 2 μονο συνομήλικα. Δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε.
like10

Θεέ μου...

Εικόνα D.Mariliza
τι να σου πω για το ΚΕΔΔΥ; Λυπάμαι αλλά αφού η γνωμάτευση εκδόθηκε τόσο πρόσφατα το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγειηνής δεν άνηκε τότε στα αναγνωρισμένα ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα (όσον αφορά την έκδοση γνωματεύσεων για το σχολείο). Δηλαδή ναι μπορείτε ως γονείς να παίρνετε χαρτιά από εκεί για λογοθεραπεία κλπ αλλά όχι για σχολική χρήση. Με λίγα λόγια όποια και εάν είναι η δυσκολία κάθε παιδιού μικρή ή μεγάλη ΤΥΠΙΚΑ το σχολείο ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να απορρίψει το χαρτί που θα καταθέσεις εφόσον εκδόθηκε χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Υπουργείου η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα και περιλάμβανε και αυτή την αλλαγή. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, εσύ προς το σχολείο δεν έχεις να καταθέσεις κάποια γνωμάτευση από εγκεκριμένο κέντρο. Είναι πιθανό να το δεκτούν στο σχολείο το χαρτί σου αλλά αυτό να ξέρεις θα οφείλεται στην καλή διάθεσή τους. Δεν θα είναι υποχρεωμένοι για κάτι, εάν κατάλαβες τι σου λέω. Δεύτερον, στην πραγματικότητα το παιδί σου θα παραμένει αβοήθητο στο νέο σχολείο, με ένα νέο εκπαιδευτικό και με ένα σχολικό πρόγραμμα το οποίο δε θα διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του. Τι εννοώ; Ναι, μπορεί ο μικρός να μην έχει δυσκολίες π.χ. στην κατανόηση αλλά να δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί, να εμφανίζει υπερκινητικότητα, να έχει προβλήματα στις σχέσεις του με τα υπόλοιπα παιδιά κ.α. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ξέρει ο εκπαιδευτικός του , να θέσει ανάλογα στόχους και να προσαρμόσει την εκπαιδευτική διαδικασία με τρόπο που να τον βοηθήσει να έχει μεγαλύτερο διάστημα προσήλωσης, να εμπλέκεται σε ομαδικές δραστηριότητες, να εκτονώνεται κλπ. Πώς όμως κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται; Μπορεί να γίνει στα πλαίσια της γενικής τάξης; Χρειάζεται η βοήθεια του εκπαιδευτικού από ένα Τμήμα Ένταξης; Ποιο είναι το προφίλ του παιδιού; Δυνατότητες; Αδυναμίες; Δεν είναι μια διαδικασία απλή. Δε θα πρέπει εσύ ο γονιός που παλεύεις μία καθημερινότητα να αναλώνεσαι στη διαδικασία να εξηγείς στον εκπαιδευτικό κάθετι για το παιδί σου. Και για να μην παρεξηγηθώ. Πρέπει να συνεργαστείς με τον εκπαιδευτικό αλλά δεν μπορείς εσύ να του προσφέρεις τη βοήθεια που θα χρειαστεί στο επίπεδο της κοινωνικότητας, συναισθηματικής επάρκειας κλπ. Είσαστε γονείς και όχι ταυτόχρονα ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργόί, εκπαιδευτικοί και δεν ξέρω τι άλλο. Οφείλει το κράτος να σου παρέχει αυτά που η νομοθεσία προβλέπει. Δηλαδή εφόσον το ΚΕΔΔΥ αποδέχτηκε αυτή τη γνωμάτευση (για να φεύγει ένα περιστατικό από το κεφάλι τους, γνωρίζοντας ότι έπαψε το ΙΚΑ να εκδίδει γνωματεύσεις σε ισχύ) οφείλει να κάνει αυτό που προβλέπεται στο άρθρο 4 παράγραφος 3 του Νόμου 3699/2008. Υπάρχει ανάγκη για Εξατομικευμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα; Ε τότε αυτό εκπονείται από το ΚΕΔΔΥ. Να κάτσουν λοιπόν και να δουν πώς θα βοηθήσουν τον μικρό σου. Μην μασάς. Πάνε στο ΚΕΔΔΥ, κάνε γραπτά μία αίτηση, ζήτησε να πρωτοκολληθεί και να δεις πώς αμέσως το αίτημά σου θα ικανοποιηθεί. Γιατί και ο άγιος φοβέρα θέλει! Γράψε μέσα κατόπιν της διάγνωσης που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Κέντρου τάδε ο γιος μου τάδε, μαθητής του τάδε σχολείου και από το Σεπτέμβριο μαθητής της τάδε τάξης έχει ανάγκη την κατάρτιση ΕΕΠ, προκειμένου ο εκπαιδευτικός του να λάβει γνώση των αδυναμιών του και να τον βοηθήσει να αναπτύξει τις κατάλληλες δεξιότητες. Με βάση όλα τα παραπάνω και σε εφαρμογή του Νόμου 3699/2008 ζητώ την κατάρτιση ΕΕΠ και την παροχή υποστήριξης προς τον εκπαιδευτικό της τάξης. Σαν να τους λες δηλαδή: κάντε ΕΕΠ γιατί έτσι ο δάσκαλος θα ξέρει πού πρέπει να δώσει προτεραιότητα (γιατί δεν είναι μόνο η μάθηση ) και στην πραγματικότητα ανοίγεις μία πόρτα για τον εκπαιδευτικό προκείμένου όταν δυσκολεύεται, προβληματίζεται να πάρει στο ΚΕΔΔΥ τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια. Στα γράφω μπερδεμένα αλλά ειλικρινά συγχύστηκα με την επιπολαιότητα που κάποιοι αντιμετωπίζουν τα παιδιά σας. Και στο ξαναγράφω ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ όσα προβλέπονται, μην μένεις μόνη απέναντι στο σχολείο. Στα ΚΕΔΔΥ τώρα είμαστε με προσωπικό ασφαλείας το διάστημα 10-7 μέχρι 31-8. Μπορείς να απευθυνθείς τώρα και να καταθέσεις την αίτησή σου ή εάν όχι οπωσδήποτε αρχές Σεπτεμβρίου. Να κατοχυρωθείς και απέναντι στο σχολείο ότι εσύ έκανες ότι περνούσε από το χέρι σου. Άσε αυτούς μετά να δούμε τι θα κάνουν. Θα σου ευχηθώ καλό κουράγιο και εάν χρειαστείς οτιδήποτε μη διστάσεις να με ρωτήσεις. Φιλιά :)
like0

Άυριο κιολας θα παρω τηλέφωνο

Εικόνα Canarybreeder
Άυριο κι'ολας θα παρω τηλεφωνο να δω αν λειτουργουν. Δεν θα τους αφησω σε χλωρι κλαρί. Δεν ντρέποντε να μας κοροιδέυουν και να αφηνουν τα παιδια μας στην μοίρα τους. Αν δεν εχουν παει διακοπες θα τους επισκευτω άμεσα. Επι ευκαιρίας το όνομα μου ειναι Ντίνα.
like0

Ντίνα να δεις που όλα θα πάνε καλύτερα

Εικόνα D.Mariliza
να δεις που τώρα που ξέρεις πως να κινηθείς όλα θα πάνε καλύτερα, να μου το θυμηθείς. Συνέχισε και τις συνεδρίες με τον ψυχολόγο. Καλό θα ήταν να κάνετε και οικογενειακή συμβουλευτική. Εμείς θα είμαστε εδώ για να τα λέμε ή μάλλον να τα γράφουμε ;) Καληνύχτα.
like1

Πληροφοριες για την καλυψη των ασφαλιστικων ταμειων

Εικόνα Τασούλα
ευχομαι οι παρακατω πληροφοριες να σου φανουν χρησιμες. Αν εισαι ασφαλισμενη στο ικα γενικα τα πραγματα ειναι καλα. Πηγαινεις στα ΚΕΔΔΥ της πυλης αξιου που τωρα πηγαν στην οδο βαλαωριτου και αφου εξετασουν το παιδι δικοι τους γιατροι σου δεινουν χαρτι και περνεις καποια απο τα χρηματα σου πισω,μονο που αργουν πολυ στα ραντεβου,μηνες.αν εισαι ογα απευθυνεσαι στα ΚΨΥ και αναλαμβανουν το παιδι δωρεαν.αν εισαι δημοσιο τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα.απο οσο γνωριζω περνεις ολα τα λεφτα σου πισω αφου καταθεσεις τις αποδειξεις που πληρωσες μονο που τα περνεις μετα απο 1 χρονο ή και περισσοτερο.το εψαξα καλα το θεμα γιατι ειχα κι εγω οικονομικο προβλημα και ξερω πως ολα αυτα στοιχιζουν μεγαλα χρηματικα ποσα και δεν παλευονται ειδικα στις μερες μας.
like1

Εγώ το έπαιρνα από 7-8 ετών... και τώρα...

Εικόνα Πέτρος Ταφ

πέρνω απο τετάρτη δημοτικού το φάρμακο concerta ... πλέον είμαι πρώτη λυκείου..για να διαβάσω έπρεπε να με ''πέρνει το νερό απο τα πόδια'' όπως λέει η μάνα μου..φέτος δλδ 2013 έως και σήμερα 5/1/2014 δεν το ειχα πάρει...σήμερα που το πήρα παρατήρησα μια περίεργη συμπεριφορά μου...βασικά έσπασα το μισό δωμάτιο και κατάφερα τους γονείς μου να μου πούν πράγματα αρκετά ενδιαφέρον *οικοτροφία κλπ..* πιστεύω πως είναι προφανές πως αυτό το κ*λοφάρμακο μπορεί να αντικατασταθεί με μια καλή κουβέντα με το παιδί σας...οι δικοί μου προσπάθησαν και προσπαθούν αλλα είναι άσχετοι αν και η μητέρα μου διακρίνεται ως καθηγήτρια μαθηματικών και την υπερ-αγαπούν ολοι όσοι έχουν περάσει απο τα χέρια της...δεν ξέρω -δε μπορώ...ειδικά σήμερα είχα διάφορες και περίεργες τάσεις.... μην δώσετε τέτοιου είδους φάρμακα στα παιδιά σας ποτέ και για κανέναν λόγο...δεν είναι σκυλιά.. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ και να είστε σίγουροι πως κάποια μέρα θα σας ευχαριστούν...αξίζει να σημειωθεί πως αλλάζω τόπο διαμονής λόγω της εργασίας του πατέρα μου , το φάρμακο μας το έγραψε παιδοψυχίατρος με ιδιοτική κλινική και μάλιστα η εξέταση είναι 140 € την ώρα...όχι δεν είναι Ελλάδα ο γιατρός. και μάλιστα τώρα οι γονείς μου με βλέπουν για τρελό..ας τους εξηγήσει κάποιος γιατί εγώ δεν μπορώ..αυτό είναι άλλωστε και το πρόβλημά μου ... *μαθητής του 2ου γεν. λυκείου Φλώρινας Πέτρος/Ι *

like3

Δεν μπορώ να σχολιάσω... είμαι συγκλονισμένη...

Εικόνα Μαριαλεξ

Δεν μπορώ να σχολιάσω... είμαι συγκλονισμένη... Θα έπρεπε το σχόλιό σου να το διαβάσουμε όλοι και να ανοίξουμε τα μάτια μας. Πάντα ήμουν αντίθετη στη χρήση φαρμάκων, όμως είναι η πρώτη φορά που βλέπω μέσα από τα μάτια του ίδιου του παιδιού τις επιπτώσεις αυτών των φαρμάκων. Παιδί μου σου εύχομαι υγεία και επιτυχίες πολλές στο δρόμο σου. Σήμερα μου έδωσες ένα πολύ πολύ μεγάλο και σημαντικό μάθημα... Kαι στο λέω σαν μάνα... σε ευχαριστώ παιδί μου...

Με αγάπη Μαρία

like0

Για τον Πετρο

Εικόνα Ρήνα

Αγορι μου γλυκο σε παρακαλω εξηγησε μας, ολους εμας που σε διαβαζουμε προσεκτικα και με αγαπη, πως ενοιωθες τον καιρο που δεν επαιρνες το φαρμακο και τι σε εκανε να το ξαναρχισεις; Μπορεις να μας πεις ποιος το αποφασισε και τι συμπτωματα σου εφερε ωστε να σπασεις ολο το δωματιο; απο μονος σου ετσι ενοιωσες η καποιος σου ειπε κατι και δεν το αντεξες;

Για οποιον θελει να σε βοηθησει αυτες οι πληροφοριες θα ειναι πολυτιμες. Μη μου στενοχωριεσαι Πετρακη και η κατανοηση του εαυτου μας δινει λυση σε πολλα προβληματα.

Απαντησε μας, περιμενουμε να μας περιγραψεις πως αισθανεσαι. Σου στελνω ενα μεγαλο, πολυ μεγαλο φιλι για τη καλη χρονια!

like0

Αυτισμός και Ομοιοπαθητική

Εικόνα Anastasia Kap.

Καλημέρα σας. Έχω ένα αγοράκι και εγώ με ΔΑΔ. Κάνουμε Ομοιοπαθητική με πολύ καλά αποτελέσματα. Εσείς πως είστε σήμερα??? Συνεχίζετε?? Σας ευχαριστω εκ των προτέρων για την απάντησή σας. Καλή Χρονιά!!!

like2

Και εμείς κάνουμε ομοιοπαθητική

Εικόνα Angela Papastavrou

Εχουμε ξεκινησει ομοιοπαθητική εδώ και εναμιση χρόνο και βλεπουμε πολυ καλά αποτελεσματα σε ολους τους τομεις. Απο τις αλλεργιες και τις συνεχείς ιώσεις μεχρι την συγκέντρωση του παιδιου και την προοδο του στο σχολείο και την διασπαση προσοχής που εχει μετριαστει πια στο  ελάχιστο. Ναι πιστεύω οτι βοηθάει και μαλιστα πολυ.

like1

http://youtu.be/MKZXH7MOwjI

Εικόνα Maria Spyrou

εδω   και   πολυ  καιρο  δινουμε  αγωνα  κατα  αυτων  των   φαρμακων .....ενημερωθειτε,δειτε  το   βιντεο  κι  εχω  πολυ  υλικο  ακομα

like2

Ομοιοπαθητικά φαρμακα

Εικόνα Donna None

Ποιο φάρμακο παίρνετε για τη διάσπαση προσοχής? Θα με βοηθούσατε πολύ.. Ευχαριστώ

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.