Διανοητική Καθυστέρηση & Κινητικα(?) Προβλήματα

Εικόνα dimitris25
Καλημέρα σε όλους! Ονομάζομαι Δημήτρης και έχω έναν αδερφό 35 ετών με μέτρια διανοητική καθυστέρηση σύμφωνα με την διάγνωση των γιατρών. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει εμφανίσει προβλήματα κίνησης. Δείχνει σαν να φοβάται ότι πρόκειται να πέσει ενώ περπατά σε απόλυτα επίπεδη επιφάνεια και προσπαθεί να στηριχτεί σε αντικείμενα που βρίσκονται γύρω του. Παλαιότερα εμφανιζόταν το φαινόμενο αυτό σε ηπιότερη μορφή όταν επρόκειτο να ανέβει-κατέβει σκαλοπάτια αλλά κρατώντας τον από τον αγκώνα το ξεπερνούσε σχετικά εύκολα. Όταν επισκεφθήκαμε κάποιους γιατρούς, όχι ειδικούς για ΑΜΕΑ, διέγνωσαν κατάθλιψη και μας παρέπεμψαν σε ψυχιάτρους που συνταγογράφησαν κάποια σχετική φαρμακευτική αγωγή, η οποία για το πρώτο διάστημα είχε θεαματικά αποτελέσματα αλλά εν συνεχεία η κατάσταση επιδεινώθηκε πάλι και παρόλο που δοκίμασαν διάφορες αγωγές δεν έχει βελτιωθεί. Θα ήθελα λοιπόν, τη βοήθεια σας σε περίπτωση που έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια πρόβλημα ή έχετε πληροφορίες για ειδικούς σε τέτοιου είδους θέματα που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους.

Σχόλια

Προς dimitris25

Εικόνα D.Mariliza
Καλησπέρα και καλώς μας ήρθες στην ιστοσελίδα. Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι "ειδική" ιατρικής ειδικότητας κλπ αλλά θέλω να καταγράψω την πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τα γραφόμενά σου: έχετε επισκεφτεί κάποιο νευρολόγο; Έχουν αποκλειστεί δηλαδή οργανικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τη βάδισή του κλπ ή την αντίληψη που έχει ο ίδιος για το σώμα του όταν κινείται; Και εάν ναι, τότε αυτό που του συμβαίνει αποδόθηκε στην κατάθλιψη; Σε αυτήν την περίπτωση ίσως η ήπια σωματική άσκηση να βοηθούσε (κάποιο πρόγραμμα από Ειδικό Φυσικής Αγωγής ή γιατί όχι και πρόγραμμα από φυσικοθεραπευτή εξειδικευμένο στους ενήλικες ΑΜΕΑ με κινητικές δυσκολίες). Μακάρι να βρεις το καλύτερο για τον αδερφό σου. Με εκτίμηση, dmariliza
like2

Dimitris 25, το έχω δει σε παιδιά με θέματα κατάθλιψης

Εικόνα stellakanelli
Καλησπέρα! Ειμαι γυμνάστρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής και αυτό που περιγράφεις το έχω συναντήσει σε αρκετά παιδιά με θέματα κατάθλιψης. Γενικά ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Όταν υπάρχει κατάθλιψη, έλλειψη αυτοπεπόιθησης κ.λπ. σαφώς και επηρεάζεται το κινητικό κομμάτι γιατί το σώμα και η ψυχή είναι αρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Θα συμφωνήσω με το παραπάνω σχόλιο να ελέγξετε για πιθανά νευρολογικά αίτια για καλό και για κακό αν και στη προκειμένη θα υπήρχαν και αλλα συμπτώματα. Επίσης κάτι άλλο που θα μπορούσε να συμβαίνει είναι κάποιο οφθαλμολογικό πρόβλημα. Ελπίζω να βοήθησα!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.