Εκπαιδευτικό υλικό για προνήπιο με Asperger

Εικόνα rodenia
Γνωρίζετε πού θα βρω υλικό (βιβλία, ιστότοπους, απτό παιδαγωγικό υλικό, προγράμματα) για την εκπαίδευση ενός αγοριού προσχολικής ηλικίας με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας; Το παιδί έχει λόγο και φυσιολογική νοημοσύνη, οι κοινωνικές του δεξιότητες όμως δεν είναι ανεπτυγμένες, εκτελεί στερεοτυπίες και παρουσιάζει κρίσεις άγχους.

Σχόλια

Σχετικά με το εκπαιδευτικό υλικό

Εικόνα chrisakand
Καλημέρα. Είμαι μητέρα ενός παιδιού με σύνδρομο asperger. Γνωρίζω ότι στην ιστοσελίδα http://www.prasinipriza.com/ υπάρχει δωρεάν εκαπιδευτικό υλικό και για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Σίγουρα όμως και στα μεγάλα βιβλιοπωλεία υπάρχει πληθώρα βιβλίων αλλά και καρτών με απεικονίσεις κοινωνικών καταστάσεων,συναισθημάτων κ.α. Θεωρώ ότι για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας πρέπει πρώτα να "εκπαιδευτούμε" εμείς για το πώς σκέφτονται και πώς πρέπει να αντιδρούμε στις "περίεργες" συμπεριφορές τους. Εμένα με βοήθησαν πολύ τα βιβλία του Tony Attwood "Παιδιά με ιδιαιτερότητες στη γλωσσική ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεπίδραση" και "Σύνδρομο Asperger ένας πλήρης οδηγός" αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχουν δωρεάν στο διαδίκτυο. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
like2

Βοήθεια για το Asperger

Εικόνα antigoni
Αγαπητέ φίλε/φίλη, επειδή δεν θα ήθελα σε καμμιά περίπτωση να θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση σε καταστήματα ή ανθρώπους, στείλε μου μήνυμα στο antigonipolys@hotmail.com Φιλιά Α.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.