Εν όψει εγγραφών για την νέα σχολική χρονιά θα θέλαμε πληροφορίες για το ειδικό σχολείο της Μαρασλείου

Εικόνα πωλίνα παπαντώνη
Καλημέρα σε όλους εσάς. Το site του νόηση το επισκέπτομαι κάθε μέρα τα τελευταία 2 χρόνια και όσο και εάν σας φαίνεται περίεργο νιώθω ότι πολλές απο τις οικογένειες με ανάλογες με την δικιά μου "ιστορία" τις γνωρίζω πολύ καλά. Ο λόγος που πήρα το θάρρος να γίνω και εγώ μέλος αυτής της μεγάλης παρέας, έχει να κάνει με τον βαθμό αποδοχής που έχω αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου για τη δική μας -ιστορία- που αφορά την μεγάλη μου κόρη. Η γλυκιά αυτή ψυχούλα που την λένε Μαρκέλλα έγινε πρόσφατα 7 ετών και ανήκει στην κατηγορία των παιδιών που εάν και έχουν γίνει πάρα πολλές εξετάσεις με στόχο να καταλάβουμε τι έχει, είναι ακόμη αδιάγνωστη. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι καθυστερημένη ανάπτυξη (δηλαδή μοιάζει και συμπεριφέρεται ως μικρότερη), μικρού βαθμού βαρηκοϊα και πολύ πρόσφατα ξεκίνησε κρίσεις (απο τον Σεπτέμβριο 2010)οι οποίες δεν έχουν ρυθμιστεί εάν και είναι υπό αγωγή. Όλα αυτά τα αντιμετωπίζουμε άλλοτε με πόνο και άλλοτε με χαρά, ειδικά όταν βλέπουμε "εξέλιξη" και "πρόοδο" και ευτυχώς χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε βελτίωση σχεδόν σε όλους τους τομείς. Όπως όλοι οι γονείς εδώ βοηθάμε παρέχοντας θεραπείας: λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, κολύμβηση και πολλά ερεθίσματα! Επίσης, απο τον Σεπτέμβριο του 2010 παρακολουθεί την τάξη του Νηπιαγωγείο του ειδικού σχολείο κωφών και βαρηκόων της Αργυρούπολης. Ένα σχολείο πραγματικά καταπληκτικό τόσο σε επίπεδο ανθρώπων όσο και στο μαθησιακό τομέα. Παρόλλα, αυτά επειδή η Μαρκέλλα ακούει ικανοποιητικά καλά σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, θεωρούμε πως το πλαίσιο αυτό δεν την βοηθάει όσο πρέπει για να προχωρήσει (ενδεικτικά αναφέρω πως η νοηματική αποτελεί βασικό τρόπο επικοινωνίας). Για το λόγο αυτό και κάτοπιν παρότρυνσης της αναπτυξιολόγου που την παρακολουθεί μπήκαμε στη διαδικασία να βρούμε άλλο σχολείο για τον Σεπτέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό πήγαμε στο ειδικό σχολείο της Μαρασλείου και κάναμε κάποιες πρώτες ενέργειες εγγραφής. Θα ήθελα όμως πραγματικά την άποψη γονειών που τυχόν γνωρίζουν ή πάνε στο εν λόγω σχολείο, να μου καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία, γιατί πραγματικά θέλω να καταλάβω εάν το σχολείο αυτό θα μας βοηθήσει να πάμε ένα βήμα παραπέρα; Ευχαριστώ πολύ και αναμένω να μου πείτε εάν έχετε ακούσει ή εάν γνωρίζετε κάτι για το συγκεκριμένο σχολείο (Μαράσλειο). Με εκτίμηση, Πωλίνα

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.