Ερώτηση για την κατάλληλη περιοχή των ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Kyriaki Fili

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα μία βοήθεια από όποιον γνωρίζει. Η κόρη μου πηγαίνει στο νήπιο και θα το επαναλάβει του χρόνου, κατά πώς φαίνεται, χωρίς παράλληλη στήριξη. Όμως, μας έχουν συμβουλεύσει να κάνουμε αίτηση στα ΚΕΔΔΥ από τώρα, για την πιθανότητα που θα χρειαστεί παράλληλη στήριξη στην Α΄Δημοτικού. [Σημ. Έχουμε διάγνωση αυτισμού από το ΕΘΜΑ]. Το νήπιο που πηγαίνει υπάγεται στα ΚΕΔΔΥ Ν. Ιωνίας. Δεν θα συνεχίσει όμως Δημοτικό στην ίδια περιοχή, αλλά πιθανότατα στην ανατολική Αττική.

1) Σε ποια ΚΕΔΔΥ πρέπει να κάνω αίτηση; Σ' αυτά που υπάγεται τώρα ή σε αυτά που θα ανήκει όταν θα πάει Δημοτικό;

2) Είναι δηλαδή υποχρεωμένος ένας γονέας να έχει αποφασίσει περίπου 2 χρόνια πριν σε ποιο Δημοτικό θα πάει το παιδί;

3) Και τι γίνεται αν αλλάξει γνώμη ο γονιός σχετικά με το σχολείο του παιδιού του; Μία έγκριση που έχει δοθεί από κάποιο ΚΕΔΔΥ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ένα σχολείο που υπάγεται σε άλλο ΚΕΔΔΥ ή θα πουν ότι δεν ισχύει; Αυτές τις απορίες έχω, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να απαντήσει.

Σας ευχαριστώ πολύ, Κυριακή Φιλήμονος

Δείτε τα ΚΕΔΔΥ από το NOESI.gr σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σχόλια

Aρμόδιο ΚΕΔΔΥ

Εικόνα anna kal
Ρώτησα τη διαδικασία στο σχολείο που δουλεύω. Θα κάνετε αίτηση στο ΚΕΔΔΥ της περιοχής σας. Όταν βγει η γνωμάτευση ισχύει για 3 χρόνια. Μέσα σ'αυτά τα 3 χρόνια προσκομίζετε τη γνωμάτευση σε οποιοδήποτε σχολείο, σε οποιαδήποτε περιοχή μετακομίσετε. Μετά τα 3 χρόνια, για τη νέα αξιολόγηση θα απευθυνθείτε στο ΚΕΔΔΥ της νέας σας κατοικίας. Η αξιολόγηση που κάνει το ένα ΚΕΔΔΥ, ισχύει και για τα άλλα. Όλα μαζί αποτελούν την ίδια υπηρεσία και η κατανομή ανάμεσά τους γίνεται μόνο για μοίρασμα του φόρτου εργασίας τους και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών.
like0

Χίλια ευχαριστώ, Άννα

Εικόνα Kyriaki Fili
Χίλια ευχαριστώ που ενδιαφέρθηκες και ρώτησες για μένα. Σαφέστατες και κατατοπιστικές οι οδηγίες που μου γράφεις. Να είσαι καλά, με τη βοήθεια του Θεού! Φιλικά, Κυριακή.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.