Φοβάμαι ότι θα τον κόψουν στην Επιτροπή γιατί νοητικά είναι πολύ υψηλά (ΥΛΑ)

Εικόνα Ειρήνη Ν

Το παιδί μου έχει αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας (ΥΛΑ). Περιμένω να βγει η απόφαση του τεστ, για να καταθέσω τα χαρτιά για το ΚΕΠΑ. Ποιο είναι το χαμηλότερο πόσο που θα πάρει από επίδομα; Δηλ. από τι πόσο ξεκινάει; Φοβάμαι ότι θα τον κόψουν στην Επιτροπή γιατί νοητικά είναι πολύ υψηλά. Και χρειάζομαι αυτό το ποσό, γιατί πληρώνω παράλληλη στήριξη στο σχολείο. Ευχαριστώ.

Σχόλια

Το κατώτερο ποσοστό που θα λάβει από τα ΚΕΠΑ είναι 67%

Εικόνα Χριστίνα

Ειρήνη καλησπέρα. Από τη στιγμή που το παιδί έχει διαγνωσθεί με αυτισμό, το κατώτερο ποσοστό αναπηρίας που θα λάβει από τα ΚΕΠΑ είναι το 67% με το οποίο παίρνει επίδομα και μάλιστα επ' αόριστον καθώς οι διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ανήκουν στις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις?. Τα άτομα με ΥΛΑ ή με Asperger έχουν ούτως ή άλλως φυσιολογική νοημοσύνη αλλά το επίδομα το δικαιούνται και είναι περίπου 630 ευρώ το δίμηνο.

Δείτε ακόμη από το NOESI.gr:
» ΚΕΠΑ: Βασικές πληροφορίες για τους ασφαλισμένους από τον Οδηγό υπηρεσιών
» Λίστα 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων παθήσεων (Υπουργική Απόφαση)
» Αυτισμός, 'Ασπεργκερ, "αυτιστικά στοιχεία": Τι είναι και τι σημαίνουν αυτές οι διαγνώσεις;

Ασπεργκερ - Επιδομα

Εικόνα Αλίκη

Καλημέρα, πειτε παρακαλω πού απευθυνομαι μετα το ΚΕΠΑ για επιδομα και αν υπαρχει τετοιο επιδομα;;;

Μετά το ΚΕΠΑ στην Πρόνοια

Εικόνα panayota

Αφού περάσετε από ΚΕΠΑ και πάρετε την απόφαση που θα πρέπει να δίνει ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω θα πάτε στην πρόνοια της περιοχής με αυτό το χαρτί. Θα σας δώσουν μια αίτηση και μια λίστα με δικαιολογητικά (φορολογική, Δέκο, οικογενειακή κατάσταση, ταυτότητα, κλπ) Αφού πάτε τα δικαιολογητικά σας δίνουν ένα χαρτί το οποίο θα πάτε στην τράπεζα για να σας ανοίξουν ένα λογαριασμό με πρώτο δικαιούχο το παιδί (αυτό γίνεται λόγω των capital control). 

Στη συνέχεια θα τους πάτε μια φωτοτυπία τη πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου τραπέζης και θα σας πουν ότι είναι έτοιμο και έχει ξεκινήσει να τρέχει καθώς και τις ημερομηνίες που θα πληρώνεστε. Λέγεται ειδικό βοήθημα βαριάς αναπηρίας (και ισχύει και για ΔΑΔ - παιδικό αυτισμό κλπ) είναι 623 € / δίμηνο και το διακαιούστε αν σας έδωσαν από τα ΚΕΠΑ 67% αναπηρία (ή και παραπάνω εννοείται)

Γενικά στην Πρόνοια είναι δυο μέρες υπόθεση και τελειώνετε. Μετά θα πρέπει απλά να παρουσιάζεστε κάθε χρόνο μια φορά. 

Γνωμάτευση από το ΚΕΔΔΥ

Εικόνα ralou ralia

Πριν ένα μήνα διαγνώσθηκε ο γιός μου (Γ' Λυκείου) με Άσπεργκερ απο το ΚΕΔΔΥ. Αυτο το χαρτί μπορω να το χρησιμοποιήσω στην πρόνοια; Δικαιούται επίδομα;

Όχι, θα χρειαστείτε γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής (ΚΕΠΑ)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Όχι, το χαρτί του ΚΕΔΔΥ σας είναι χρήσιμο μόνο ως προς το σε ποια σχολική μονάδα θα φοιτήσει το παιδί σας, ως μαθητής. 

Για να υποβαλλετε αίτημα για το επίδομα, χρειάζεται να αξιολογηθεί το παιδί σας από υγειονομική επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Μπορείτε να βρείτε περαιτέρω πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/pronoise/kepa. 

Ευχαριστώ

Εικόνα ralou ralia

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση. 

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.