Γιορτη Χριστουγεννων

Εικόνα Ρήνα
Χθες ανεσυρα απο τη μνημη μου ολα οσα εχω διαβασει εδω για τα παιδια μας, οτι μπορει να φαινεται οτι δε παρακολουθουν αλλα τελικα ολα τα πιανουν... Πηγαμε οικογενειακως στη γιορτη του σχολειου της Ρηνουλας. Μολις μπηκαμε στη γεματη κοσμο αιθουσα, η Ρηνουλα κουρνιασε στην αγκαλια μου και αρνηθηκε να παει με τη δασκαλα της και τ αλλα παιδακια. Με ζωσανε τα φιδια αλλα αποφασισαμε να μη τη ζορισουμε. Μολις αρχισαν τα παιδακια να λενε τα σκετς κλπ και ακουγε τα χειροκροτηματα [σκεφτειτε την πολλη δυνατη μουσικη και τη φασαρια που γινοταν]μπηκε στο νοημα του τι γινεται,ηρεμησε και ειδε οτι και μεις χειροκροτουσαμε και καταλαβε τη διαδικασια-παρασταση χειροκροτημα αλλα παιδακια-ξαφνικα ειπε -θελω να παω με τη κυρια.Τη πηγαμε και ολα μετα εξελιχθηκαν φυσιολογικα. Μολις βγηκε στη σκηνη ντυμενη με τη στολη της,εριξε μια ματια προς το μερος που καθομαστε,σιγουρεψε οτι ειμαστε εκει,χαμογελασε και συνεχισε απτοητη το σκετς μαζι με τα αλλα παιδια,τραγουδησε κιολας,ενω αλλα παιδακια εκλαιγαν.... Γιατι σας τα λεω ολα αυτα και μαλιστα με λεπτομερειες;Μα πρωτα πρωτα γιατι ειμαι χαρουμενη και δευτερον εχει αξια πως λειτουργησε το παιδι. Στην αρχη ξαφνιαστηκε,μετα ηρεμησε στη αγκαλια μου και τελος ειδε και σκεφτηκε-αφου αυτα τα ξερω ολα και τα τραγουδια και τα λογια,γιατι να μη παω και γω απανω να με χειροκροτησουν,αφου ετσι κανουν και για τα αλλα παιδια;Το δουλεψε λοιπον με το μυαλουδακι της,το αποφασισε και το εκανε.Επρεπε να βλεπατε το προσωπο της οταν τελειωσε και ακουσε τα χειροκροτηματα και τα μπραβο!!!!!!Ελαμπε με ενα χαμογελο μεχρι τ αυτια.Ηταν μια μικρη νικη της Ρηνουλας-που γι αυτην ηταν ΜΕΓΑΛΗ-και που μας εκανε πολυ χαρουμενους.Σκεφτειτε σε μια καταμεστη αιθουσα, να σταθει επι σκηνης στα φωτα και στη φασαρια και να διεκπεραιωσει οτι επρεπε μονη της....τελικα το διαχειριστηκε και μαλιστα χωρις να τη πιεσουμε καθολου.Περυσι δεν τα ειχε καταφερει και κατεβηκε κλαιγοντας... Αυτο εννοω οταν λεω να εχετε θαρρος και πιστη γλυκειες μαμαδες. Καλα Χριστουγεννα σε ολους απο μια χαρουμενη γιαγια.

Σχόλια

Χαρούμενη γιαγιά

Εικόνα Λένα Γκαντιά
Τι όμορφα νέα μας φέρνεις!Πολλά-πολλά φιλιά στις Ρηνούλες και Καλά Χριστούγεννα κι από εμάς, Λένα
like3

Μπράβο!!!

Εικόνα Arntin
Μπράβο σας!!! Μακάρι να ήμουν εκεί να τη δω από κοντά και να τη χειροκροτήσω. Όμως μας τα περιέγραψες τόσο αναλυτικά που σαν και να ήμουν. Τρελαίνομαι για παιδικές γιορτές ,παιδικά πάρτυ, κι ότι άλλο έχει σχέση με τα παιδιά, ιδιαίτερα αν αυτά τα παιδιά είναι παιδιά "διαφορετικά". (Τελικά εγώ μάλλον έπρεπε να είχα ασχοληθεί με τα παιδιά επαγγελματικά, όπως ήταν άλλωστε και το όνειρο μου....)
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.