Η αυριανή ημέρα

Εικόνα θανάσης
Η μοναξια, η μεταμελεια, η οδυνηρη σου αναγκη για μεγαλες πραξεις. Και καθε βραδυ κοιμασαι μ' εναν θυσαυρο: αυτην την πολυσημαντη αυριανη σου μερα. Και ξεκιναει μια μερα καλη, οταν παραδεχτεις απ' το πρωι τη νυχτα που φτανει...

Σχόλια

Και συνεχίζω...

Εικόνα Angela Papastavrou
Φόβος για το άγνωστο πριν γεννηθεί, φόβος για το παρόν μετά την είδηση, φόβος για το μέλλον που θα έρθει... Ψάχνεσαι για απαντήσεις, να αλλάξεις ό,τι μπορείς, να οπλίσεις συνειδήσεις, να θωρακίσεις άμυνες ψυχής... Είναι άραγε η αυριανή μέρα μια καινούργια καλή μέρα; Με αυτή τη σκέψη κάθε βράδυ πέφτεις να κοιμηθείς!
like1

Φίλε Θανάση

Εικόνα ligeri
Φίλε Θανάση, Όσο δέχεσαι, με αγάπη και εγκαρτέρηση όλα όσα πέρασαν, κι όλα όσα θέλουν νάρθουν, αύριο θα ξεμερώνει μια καινούρια μέρα!
like0

Αγωνία

Εικόνα θανάσης
Κανεις δε θα μαθει ποτε με ποσες αγρυπνιες συντηρω τη ζωη μου... Σκεψεις, φοβοι, αγωνιες... Πώς θα ειναι αραγε το μελλον; Πώς θα ειναι η αυριανη μερα; Και κανενας να μη μπορει να καταλαβει... "δεν εχει τιποτα το παιδι..." Κι ομως ο οικτος εχει ξυλινο ποδι και ακούγεται!
like0

Θανάση μου

Εικόνα Angela Papastavrou
Θανάση μου, μόνο αν έχεις ζήσει αυτά που ζούμε εμείς καθημερινά μπορείς να πεις "σε νοιώθω" και να το εννοείς πραγματικά!!! Στο λέω λοιπόν "σε νοιώθω"!
like1

Το ξέρω πως μόνο εσείς μπορείτε να με καταλάβετε

Εικόνα θανάσης
Το ξερω πως μονο εσεις μπορειτε να με καταλαβετε. Αυτο που με πληγωνει ειναι πως οι κοντινοι μου ανθρωποι βγαζουν εμενα τρελη! ΜΑΚΑΡΙ να ειναι ετσι! Μακαρι να τα βλεπω εγω ολα μαυρα, μακαρι να ειμαι εγω αυτη που πανικοβαλλομαι χωρις λογο! Αν ομως δεν ειναι ετσι; Με εχει διαλυσει αυτη η καθημερινη παλη!Κανενας ειδικος δεν μας εχει μιλησει ξεκαθαρα για το τι συμβαινει. Ο αναπτυξιολογος μας μιλησε για ψυχοκινητικη ανωριμοτητα. Σε ερωτηση μου αν μιλαει για ασπεργκερ μου ειπε "ουτε καν αυτο". Ε, τοτε τι;; Φανταζομαι πως ολοι εσεις περασατε απο αναλογα σταδια με αυτο που περναω τωρα εγω... Δεν μπορει να συμβαινει αυτο στα αληθεια, θα περασει, θα ερθει ξανα η μερα που δεν θα κλαψω. Σας ευχαριστω ολους μεσα απο την καρδια μου για την στηριξη. Σε ευχαριστω Αθηνα, Αγγελα, Λυγερη, Σουλα! Υ.Γ. Αφιερωμενο στα γιο μου: Θα 'θελα να φωναξω τ' ονομα σου μ'ολη μου τη δυναμη. Να το φωναξω τοσο δυνατα. Που να μη ξανακοιμηθει κανενα ονειρο στον κοσμο καμια ελπιδα πια να μη πεθανει.
like0

'Αστους να λένε!

Εικόνα Soula
Αγαπητη μου κανεις δεν θα σου πει για το ενστικτο σου. Κανεις δεν θα σου πει πως να προστατεψεις τα παιδια σου. Ειμαστε σαν τις λεαινες που ξερουν τι πρεπει να κανουν. Οτι κανουν το κανουν με αγαπη ,με την δυναμη που τους εδωσε ο Θεουλης και το κανουν καλα. Οταν οι αλλοι σου λενε [γιατι μονο αυτο ξερουν να κανουν ορισμενοι συγγενεις μας] εσυ κουνα συγκαταβατικα το κεφαλι, λεγε ναι, ναι, ναι αλλα θα κανεις για το παιδι σου αυτο που πιστευεις εσυ, οι ειδικοι, ο συζυγος. Μην ξεχνας οποιος ειναι εξω απο τον χορο πολλα ξερει να λεει. Καλο κουραγιο. Με εκτιμηση, Σουλα
like1

Η κάμπια μία μέρα γίνεται πεταλούδα

Εικόνα star
οταν καποιος βλεπει μια καμπια να σερνετε, ασχημη, να μασουλαει μονο φυλλα δεν μπορει να φαντασει οτι μια μερα θα γινει πεταλουδα, ετσι καπως ειναι και ο αυτισμος, τα μικρα παιδια με αυτισμο ειναι σαν καμπιες, και δεν μοιαζουν καθολου με τισ πεταλουδες που κρυβονται μεσα τους. Το αγχος που νοιωθετε ειναι το χειροτερο δηλητηριο για το παιδι σας διοτι μεσα στο μυαλο του η εικονα που βλεπει ειναι της δυστυχιας και του πονου σας και νοιωθει, ναι νοιωθει υπευθυνο για αυτην σας την δυστυχια... Αν νομιζετε οτι δεν τα καταλαβαινει ολα αυτα που συμβαινουν γυρο του κανετε λαθος διοτι οχι μονο τα καταλαβαινει αλλα και τα απομνημωνευει, θυματε καθε σας δακρυ καθε σας πονο... Αντι να βλεπετε την πεταλουδα που κρυβετε μεσα του βλεπετε την καμπια και λετε μα τι ειναι αυτο δεν μοιαζει με το παιδι μου... Αγαπητες μητερες αυτιστικων παιδιων, δεν το ξερετε αλλα σας εχει δωθει ενα δωρο που μια μερα θα ανθησει αν το καλλιεργησετε σωστα αμα δεν αμφισβητητε τις ικανοτητες του/της, αμα δεν το συγκρινετε συνεχως με τα αλλα παιδια που δεν ειναι σαν το δικο σας, αμα δεν νοιωθετε ενοχη και πονο που ειναι διαφορετικος/η. Μην του κανετε την παιδικη τους ηλικια μια θυμηση γεματη αγχος και πονο (δικο σας) διοτι αυτη η θυμηση θα ειναι πολυ καθοριστικη στην ζωη τους, γεμιστε την καλλιτερα με μουσικη, με γελιο, γαργαλιματα, κολοτουμπες στο χαλι, γατακια και σκυλακια, χελωνιτσες, η οτι αλλο ζωο, με βιβλια και ζωγραφιες και αμα κανει πραγματα που σας τρομαζουν φανταστητε ποσο τρομαχτικα ειναι για αυτα τουτη η ζωη με τα τοσα περιεργα και παραξενα, μην περνετε τιποτα σαν δεδωμενο γιατι η καθε μερα ειναι το μυαλο ενος αυτισκου σαν ενα ασπρο χαρτι να το γεμισετε με καλουδια, με αγαπη, με τα θαυματα της φυσης και του συμπαντος. Εχετε στην ζωη σας ενα αλλιωτικο παιδι, οχι χειροτερο απο τα αλλα απλως πολυ αλλιωτικο, δοξαστε αυτην την μοναδικοτητα του/της διοτι μια μερα θα γινει πεταλουδα. Star ΕΛΛΗΝΕΣ ASPERGER
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.