ΙΚΑ ώρα μηδέν!

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Θεραπείες ειδικής συμπεριφοράς: 1,20 ευρώ. Θεραπείες συμπεριφοράς: 9,68 ευρώ. Πρόκειται για την ίδια θεραπεία ουσιαστικά, όμως η ειδοποιός διαφορά είναι το πώς έχει εγγραφεί πάνω στο χαρτί της ΑΥΕ, που περνάει το κάθε παιδί (το εγκριτικό δηλ.), και αυτό να δημιουργησει μπέρδεμα και να χρεωθεί με άλλη τιμή. Ερώτηση - προς όποιον αρμόδιο διαβάσει: Γιατί το ταμείο μας (ΙΚΑ), που διαχειρίζεται τα λεφτάκια μας, δεν επιστρέφει σε τέτοιες συναλλαγές του - με τα ΑμεΕΑ - χρήματα ανάλογα με το τι πλήρωσε κάποιος (βάσει της απόδειξής του) ή έστω με συμμετοχή, όπως κάνει σ' άλλες περιπτώσεις, αλλά αντίθετα έχει μία ταρίφα χρέωσης χρόνια και ζαμάνια; Δεν βλέπει το ΙΚΑ ότι οι θεραπείες σε όλα τα Ιδιωτικά Κέντρα έχουν αυξηθεί; Και η αναλογία είναι δισανάλογη;

Σχόλια

'Αλλη ερώτηση....

Εικόνα Angela Papastavrou
Γιατί όταν κλείνουμε ραντεβού απογευματινό με το ΙΚΑ στα δημόσια νοσοκομεία η ταρίφα εκεί κυμαίνεται από 65,00 με 75,00 ευρώ; Δε βλέπει το Δημόσιο, ότι κανένας γιατρός ανάλογης ειδικότητας (παιδίατρος και όλα τα συναφή για τα παιδιά) στον ιδιωτικό τομέα ΔΕΝ παίρνει πάνω από 50,00 ευρώ!; Μόνο όταν μας δίνουν κάνουν ότι δεν ξέρουν, δεν είδαν και δεν άκουσαν! Όταν είναι να τα πάρουν, τα παίρνουν χοντρά! Για να μας απαντήσουν εφόλης της ύλης οι αρμόδιοι ...αναρμόδιοι!!!
like1

Τα ταμεία συνήθως ακολουθούν

Εικόνα ανώνυμο
Τα ταμεια συνήθως ακολουθουν το τιμολογιο των ασφαλισμενων στο Δημοσιο, ΟΠΑΔ, το οποιο στηριζεται σε τιμες του 1991!!! Σε καποιες περιπτωσεις ισως μερικα να δινουν κατι παραπανω ... ψιχουλακια... Το ΤΣΜΕΔΕ που ξερω κι αυτο για φυσιο/εργοθεραπειες δινει 1,20 Ευρω ανα συνεδρια!!
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.