Ημερίδα Προβληματισμού και Αρχών 24/11/2007

Εικόνα basstorius
O Ερμής διοργανώνει την "1η Συνάντηση προβληματισμού και αρχών με θέμα: "Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε μία κοινωνία ανισοτήτων και μετά τί;" το Σάββατο 24/11/2007 στον Δήμο Ελληνικού. Μόλις ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα: «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις υπέρ ειδικών μειονεκτουσών ομάδων (άτομα με αναπηρία)». Καιρός να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση κατάματα. Ο «Ερμής» διοργανώνει συνάντηση προβληματισμού και αρχών με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος: "Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις υπέρ ειδικών μειονεκτουσών ομάδων (άτομα με αναπηρία)" στις 24/11/2007, ημέρα Σάββατο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού (πρώην Αμερικάνικη Βάση Ελληνικού). Ωφελούμενοι των προγραμμάτων, εκπαιδευτές, γονείς, πολιτικοί, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, εργοδότες, διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, απλοί πολίτες, προβληματιζόμενοι και ανησυχούντες θα συμμετέχουν με τόλμη και παρρησία σε μια δημόσια συζήτηση χωρίς στεγανά, σε ερωτήματα όπως: • Ποιο είναι το μέλλον των αποκλεισμένων συνανθρώπων μας μετά το πέρας της κατάρτισης; • Σε ποια κοινωνία εμπιστευόμαστε την συνέχεια για την κοινωνική και οικονομική συμμετοχή; • Γιατί το παιχνίδι των ανισοτήτων και των προκλήσεων μένει αναπάντητο; • Είμαστε εν τέλει μια κοινωνία αποδοχής ή μια κοινωνία ανοχής; • Μήπως μια κοινωνία καλλιέργειας των ανισοτήτων και στραγγαλισμού της ελευθερίας των ατόμων; • Γιατί αρνούμαστε το δικαίωμα της εργασίας σ’ αυτούς τους ανθρώπους; • Τι και ποιος φταίει; Οι πολιτικές; Η έλλειψη ευαισθητοποίησης; Η καλλιέργεια κλίματος φοβίας και ανασφάλειας; • Δημιουργούμε κοινωνικές πολιτικές υπέρ των δικαιούχων ή διασπείρουμε την επίφαση κοινωνικών σχεδιασμών για να συντηρήσουμε την διαφορά; • Η απασχόληση είναι θέμα των αποκλεισμένων ομάδων ή επείγουσα κοινωνική αναγκαιότητα που μας αφορά όλους; Και αν είναι έτσι, πού θα στρέψουμε την ελπίδα; Στον εθελοντισμό, στην ελεημοσύνη, ή στη βία; • Είναι πλειοψηφίες ή μειοψηφίες οι άνθρωποι που υποφέρουν; • Σε ποιους υψώνουμε εμπόδια; Η συμμετοχή σας σ’ αυτή μας την εκδήλωση θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα μας δώσει την ευκαιρία μιας δημιουργικής περαιτέρω επαφής με συνέχεια, στα πλαίσια της αναζητούμενες οικονομικής και κοινωνικής ολοκλήρωσης. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος. Θα δοθεί CD πεπραγμένων και βεβαίωση παρακολούθησης. Με την αποδοχή της βεβαίωσης συμμετοχής θα σας σταλεί το πρόγραμμα και το έντυπο υλικό της Ημερίδας. Πληροφορίες – εγγραφές (Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 15.00) στα Τηλ. 2109647577, 2109631086. Αποστολή δηλώσεων συμμετοχής με fax στο: 2109623538. Αποστολή δηλώσεων συμμετοχής με E-mail στο: ermis@ath.forthnet.gr.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.