Ιστορικού συνέχεια

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Αφού διαγνώστηκε η ύπαρξη όγκου είδαμε χειρουργούς εδώ, στείλαμε τη μαγνητική έξω και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αφαίρεση του όγκου στο Νοσοκομείο Παίδων "Necker" στο Παρίσι - λέω αποφασίσαμε διότι άλλες εναλλακτικές που μας είχαν αναφέρει ήταν να το αγνοήσουμε, καθότι μπορεί να μη ήταν όγκος αλλά δυσπλασία, ή να κάνουμε βιοψία και αναλόγως να προχωρήσουμε σε εγχείριση. Η περίοδος πριν την εγχείριση ήταν δύσκολη, έψαχνα και διάβαζα στο διαδίκτυο στατιστικά για ποσοστά επιβίωσης, προσδόκιμα ζωής, πιθανότητες επανεμφάνισης, επιπλέον δε είχαμε το άγχος αν διαλέγουμε ικανό χειρουργό και κλινική. Ο χειρουργός τελικά ήταν ο καθηγητής Saint Rose, ο οποίος χειρούργησε τον μικρό δις - οι δυο εγχειρίσεις απείχαν 6 μήνες μεταξύ τους. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο παρά τη βαρύτητα των περιστατικών του είναι ένας ζεστός χώρος, ο δε γιατρός είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να σου εξηγεί τα ανατριχιαστικά της εγχείρησης και να νιώθεις σιγουριά από την αυτοπεποίθησή του. Η βιοψία έδειξε ότι ο όγκος ήταν ολιγοδενδρογλοίωμα και τώρα με μια μαγνητική το χρόνο παρακολουθούμε ότι ο μικρός μένει καθαρός. Παραδόξως, αμφότερα τα ταξίδια στο Παρίσι τα ανακαλώ ως συνολικά ευχάριστες αναμνήσεις, μείναμε γύρω στο μήνα κάθε φορά. Ο μικρός πριν την εγχείριση αλλά και αφού πήρε εξιτήριο έγινε αληθινός παριζιάνος, βόλτες, Disneyland, παιχνίδια έξω. Και φυσικά διότι ήταν η επίφαση μιας καινούριας αρχής, είχαμε αφαιρέσει τον όγκο επιτυχώς, άρα το μέλλον προμηνυόταν ανέφελο.

Σχόλια

Μια ακόμη ζωή που δεν έζησα

Εικόνα ligeri
Τι να σχολιάσω τι ? εγώ δεν είμαι της παρηγοριάς. Κάθε φορά όμως που μπαίνω σε τέτοιες ιστορίες ,μονολογώ: «Αυτή είναι ακόμη μια …..απ’ τις ζωές που δεν έζησα»
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.