Τι κάνουμε μετά?

Εικόνα Tinajazz

Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους! ευχομαι υγεια, σε εμας και στα παιδακια μας!!! Εμεις φτασαμε 17, και φετος τελειωνουμε το ειδικο σχολειο! Και εδω θα χρειαστω την βοηθεια σας, φιλοι μου αγαπημενοι, οσοι ξερετε, γνωριζετε, εχετε εμπειρια... Τι κάνουμε μετά???

Εχω προβληματιστει και αγχωθει πολυ... Επισης εχω αρχισει να το ψαχνω  αλλα ακομα δεν εχω βρει κατι... δεν θελω να μενει μεσα στο σπιτι εννοειτε... Θελω να βρω οτι πιο ιδανικο για αυτον, να πηγαινει, να γνωρισει παιδια, να απασχολειτε, να μαθαινει πραγματακια, να κανει φιλους  ωστε να ειναι χαρουμενος και ευτυχισμενος!!!

Εως το μεσημερι και μετα σπιτι!

Θα ηταν βεβαια πολυ θετικο να ειναι  και  σχετικα κοντα μας, ωστε να ειναι ευκολη η προσβαση να τον πηγαινουμε, διοτι το σχολειο του ητανε 30 χλμ σχεδον μακρια απο το σπιτι και ηταν μεγαλη ταλαιπωρια... οχι τοσο για εμας αλλα και για το παιδι! κουραζεται ευκολα... 

θα χαρω πολυ να παρω τις προτασεις σας λοιπον!!!   :)

Σχόλια

Μετά το ειδικό σχολείο

Εικόνα Lilia

Καλησπέρα και καλή χρονιά και σε σας,

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε για τα ΕΕΕΕΚ. Σας γράφω μερικές πληροφορίες.

Στην κατηγορία των αυτοτελών σχολείων ειδικής αγωγής υπάγονται και τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης). Η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια. Σε αυτό εγγράφονται απόφοιτοι δημοτικών σχολείων γενικής ή ειδικής εκπαίδευσης καλύπτοντας την υποχρεωτικότητα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Eίναι σχολική μονάδα διαβαθμισμένη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και χορηγεί στους αποφοίτους του πτυχίο επιπέδου 2α με επαγγελματικά δικαιώματα και δικαίωμα εγγραφής στις ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης) ειδικής αγωγής, κατόπιν εισήγησης του ΚΕΔΔΥ.

Σημ. από το NOESI.gr: Θα βρείτε τις λίστες με τα ΚΕΔΔΥ και τα ΕΕΕΕΚ στους συνδέσμους παρακάτω;
http://noesi.gr/pronoise/eeeek​ & http://noesi.gr/pronoise/keddy

Παρέχει ακαδημαϊκές γνώσεις προσαρµοσµένες ποσοτικά και ποιοτικά στις ιδιαίτερες ανάγκες και δυνατότητες των φοιτούντων μαθητών μέσα από τα µαθήµατα:

  • Γλώσσα
  • Μαθηματικά
  • Κοινωνική και Επαγγελματική Αγωγή
  • Πληροφορική
  • Μουσική
  • Φυσική Αγωγή

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων στα πλαίσια λειτουργίας των ομάδων εργασίας, δηλαδή στους τομείς της ατομικής φροντίδας, των διαπροσωπικών σχέσεων και της πλήρους συµµετοχής στη ζωή της κοινότητας.  Οι μαθητές όλων των τάξεων παρακολουθούν για 10-15 ώρες (ανάλογα το έτος φοίτησης) την εβδομάδα το κύριο εργαστήριο ειδίκευσης, προκειμένου να αποκτήσουν και τεχνικές δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν αφενός στην αυτόνομη διαβίωσή τους και αφετέρου στην εξεύρεση εργασίας. Στα διαφορα  ΕΕΕΕΚ  υπάρχουν  εργαστήρια με εξειδικεύσεις όπως Φυτικών & Zωικών Pροϊόντων, Χειροτεχνίας,Κομμωτικής.

Κυρίαρχο κριτήριο για να πετύχει την εργασιακή του ένταξη το άτοµο µε αναπηρία είναι το επίπεδο των κοινωνικών του δεξιοτήτων (συνήθως αποµακρύνεται από την εργασία του όχι τόσο από έλλειψη επαγγελµατικών ικανοτήτων αλλά από έλλειψη επαγγελµατικών συνηθειών: µη τήρηση ωραρίου, αυθαίρετη απουσία). Στην τελευταία τάξη των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. θεσμοθετείται πρακτική άσκηση διάρκειας 2 τουλάχιστον τριμήνων, στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων η οποία προσδιορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων. Η  ΣΤ ́ τάξη λειτουργεί ως τάξη τεχνικής/επαγγελματικής εξειδίκευσης με σκοπό τον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων των μαθητών και την εξοικείωσή τους στο εργασιακό περιβάλλον. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρακτική άσκηση των μαθητών, τότε γίνεται με την υποστήριξη του σχολικού συνεταιρισμού.

Θα σας έλεγα λοιπόν να πληροφορηθείτε περισσότερο από το οικείο ΚΕΔΔΥ ή τον διευθυντή του σχολείου στο οποίο φοιτά το παιδάκι σας, ώστε να δείτε τις δυνατότητες που σας παρέχονται.

Καλή συνέχεια!

like0

Δύσκολο σταυροδρόμι

Εικόνα Cholis

Καλησπέρα και καλή χρονιά και από μένα. Η αλήθεια είναι ότι η ηλικία του παιδιού σας, σας βάζει μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές δομές στις οποίες πραγματοποιούνται πλήθος εργαστηρίων στις οποίες μπορεί να αποροφηθεί το παιδί σας αλλά ελάχιστες από αυτές είναι δημόσιες. Βέβαια οι περισσότερες από αυτές τις δομές έχουν και μια μεγάλη λίστα αναμονής. Αν δίνατε περισσότερες πληροφορίες για τη περιοχή που ζείτε ίσως να μπορούσα να σας βοηθήσω λίγο παραπάνω.

like0

ΕΕΕΕΚ, είμαι πολύ ευχαριστημένοι

Εικόνα Nia

O γιος μου αφού τελείωσε με πολλές δυσκολίες το γενικό γυμνάσιο παει για Τρίτη χρονια στο ΕΕΕΕΚ. Ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι.

like0

Προς lilia, το ΕΕΕΕΚ τελειώσαμε

Εικόνα Tinajazz

Σας ευχαρστω πολυ για την απαντηση...Σας μπερδεψα ομως  δεν ημουν αρκετα διευκρινιστικη στο μηνυμα μου.

Το ΕΕΕΕΚ τελειωσαμε, ειμαστε 17... και θελω να δω τι θα κανει τωρα να μην μενει σπιτι...

Συγνωμη, δεν εγραψα εξ αρχης λεπτομερειες...

like0

Ημιαυτονόμη διαμονή

Εικόνα Nia

Σκέφτομαι να αρχίσω να ψάχνω για ημιαυτονομη διαμονη. Αυτό μου σύστησε και ο καθηγητής  που τον εξέτασε στην Ιταλία.

like1

Νia

Εικόνα Tinajazz

Δηλαδη nia?

like0

Ημιαυτονομη διαβίωση

Εικόνα Nia

Λειτουργούν ήδη στην ΑΘηνα σπίτια που μένουν 5 με 6 παιδια  και ένας βοηθός υπό την επίβλεψη είτε των γονιών ή του κράτους.

like0

Μα δεν θέλω να μένει αλλού το παιδί

Εικόνα Tinajazz

Μα δεν θελω να μενει αλλου το παιδι, μακρια μας... θελω να απασχολειται απλα λιγες ωρες καπου και να γνωρισει και αλλα παιδια...

like0

Πληροφορίες για το το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου

Εικόνα ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΗΕΟ

Καλησπερα, είμαι νεα στο Forum θα ήθελα αν μπορειτε να μου δωσεσετε πληροφοριες για το ΕΕΕΕΚ που φοιτησε ο γιος σας , γιατί έχω και εγω ένα γιο 14 χρονών , που πρόκειται να ξεκινήσει στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και θα ήθελα να μου πείτε την εμπειρία σας.

Ευχαριστώ πολύ

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.