Κέντρα - Mονάδες αξιολόγησης για φάσμα του αυτισμού, ΔΕΠ-Υ ή κάτι ανάλογο

Καλησπέρα σε όλους!

Ονομάζομαι Κώστας Μηνά και ενδιαφέρομαι να μάθω πληροφορίες σχετικά με ιδιωτικά κέντρα-μονάδες που να αξιολογούν παιδιά που έχουν συμπτώματα που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού, ΔΕΠΥ ή κάτι ανάλογο. 

Έχω κάνει την έρευνα μου διαδικτυακά αλλά ευελπιστώ πως εδώ θα βρω περισσότερες πληροφορίες. 

Πρόκειται για το παιδί μου, Σπύρος, 4 χρόνων.  Δεν έχει διαγνωστεί από παιδίατρο-αναπτυξιολόγο ή κάτι αντίστοιχο, παρουσίασε όμως τα συμπτώματα εδώ και δύο χρόνια περίπου και με δική μας πρωτοβουλία, ξεκίνησε εργοθεραπεία εδώ και 6 μήνες περίπου και λογοθεραπεία εδώ και 8 μήνες με σημαντική πρόοδο. 

Όμως η σωστή διαδικασία θα ήταν πρώτα να αξιολογηθεί από κάποιον ειδικό γιατρό ή ομάδα γιατρών. Δυστυχώς στην Κύπρο υπάρχει μόλις ένας αναπτυξιολόγος (!!) και αναπόφευκτα η λίστα αναμονής είναι μεγάλη. 

Δεν έχω προτίμηση για την πόλη, είμαι ανοικτός σε όλες τις προτάσεις!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Κώστας Μηνά 

Σχόλια

Πρώτο βήμα, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν παιδονευρολόγο

Εικόνα Γεωργία Τσίτα

Κύριε Μηνα ως πρωτο βημα θα πρέπει να επισκεφτείτε εναν παιδονευρολογο και θα σας παραπέμψει να κάνει το παιδί κάποιες εξετάσεις, απο εκεί και πέρα αφου θα έχετε την διάγνωση θα σας πει να πραξετε αναλογα.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.