Λογοθεραπείες

Εικόνα πολινα ιγκιρλη
Γεια σας! Έχω 2 παιδιά που ξεκίνησαν λογοθεραπείες εχθές. Είναι ασφαλισμένα στο ΤΥΔΚΥ. Η λογοθεραπεύτρια στο τέλος του μήνα θα μου δώσει μια απόδειξη αλλά μου είπαν από το ταμείο ότι πρέπει κάθε μήνα να περνάω από παιδίατρο και ψυχολόγο για να πληρωθώ. Ισχύει αυτό; Επίσης δε μου είπαν πόσα χρήματα θα μου επιστραφούν. Εγώ θα πληρώνω 30 ευρώ την ώρα δηλ. 480 κάθε μήνα και για τα 2 μου παιδιά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σχόλια

Η εγκριση που θα παρεις ισχύει για έναν χρόνο

Εικόνα Diminna
Η εγκριση που θα παρεις ισχυει ενα χρονο,εκτος κι αν εχουν αλλαξει τα πραγματα.Που θα πας τα παιδια για λογοθεραπεια? Γιατι κι εγω ψαχνω αλλα εχω τρομαξει απο την εκμεταλλευση που υπαρχει.
like2

Έχασα τη δημοσίευση που μου έγραψαν

Εικόνα πολινα ιγκιρλη
Έχασα τη δημοσίευση που μου έγραψαν. Παρακαλώ ξαναστείλτε το!
like0

Λογοθεραπεία στο σπίτι

Εικόνα πολινα ιγκιρλη
Μου σύστησαν μία κοπέλα που έρχεται στο σπίτι. Απ'την 1η συνάντηση που είχαμε μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένη. Ποια έγκριση εννοείς που θα πάρω και από ποιον;
like1

ΤΥΔΚΥ

Εικόνα Nikol
καλησπέρα.καταρχήν πρέπει να πάρεις χαρτί από το γιατρό που σας σύστησε λογοθεραπεία και νας σας γράψει 20 λογοθεραπείες(είναι το ανώτερο που δικαιούμαστε αλλά δεν πέρνουμε ποτέ)κάθε μήνα για 1 χρόνο.θέλουν και αιτιολογία,ότι πάσχει από αυτό και τις χρειάζεται. να γράψει και στο βιβλιάριο τα ίδια.αυτά τα πας στο ταμείο και κάνεις αίτηση που ζητάς να σου εγκρίνουν τα παραπάνω.περιμένεις να περάσει επιτροπή(εγώ περιμένω ήδη 3μήνες)και να δείς τι θα σου εγκρίνουν(τρίχες κατσαρές)πέρυσι μου εγκρίναν 16 φυσικοθεραπείες για μωρό 6μηνών με εγκεφαλοπάθεια.φέτος που καταθέσαμε τα χαρτιά μας είπε ο υπεύθυνος,όταν του είπαμε πως το παιδί έχει σοβαρότατο πρόβλημα,πως θα μας εγκρίνει 8... για να σου δώσω να καταλάβεις κάθε χρόνο κόβουν συνεδρίες.πέρυσι πέρναμε το μήνα 190€ μετά 2-3 μήνες φυσικά και πληρώναμε 420€.φέτος δεν βλέπω να πέρνουμε πάνω από 90€ και αν τα πάρουμε... αυτά,ελπίζω να βοήθησα.ΝΙΚΟΛ
like0

Ταμείο - Θεραπευτές

Εικόνα Kapiotou Anastasia
Είναι αλήθεια πως δυστυχώς πολλές φορές αντιμετωπίζουμε μεγάλη εκμετάλλευση από ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι πάνω απ όλα άνθρωποι. Γενικά θα σας παρότρυνα να ζητάτε από τους θεραπευτές που πρόκειται να συνεργαστείτε πρώτα το πτυχίο τους και μετά το βιογραφικό τους. Να ξέρετε πως μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου οποιαδήποτε στιγμή για να μου πείτε την περιοχή που μένετε και να κοιτάξουμε μήπως έχω κάποιον να σας προτείνω. Πραγματικά θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω. Όσων αφορά τη διαδικασία του ταμείου, επειδή είμαστε σε μια περίοδο που όλα αλλάζουν από ώρα σε ώρα η καλύτερη ενημέρωση θα μπορούσε να γίνει από το ίδιο το ταμείο. Παρόλα αυτά γνωρίζω πως χρειάζεται βεβαίωση /διάγνωση προβλημάτων Λόγου, Φωνής, Ομιλίας, Επικοινωνίας από τον αρμόδιο Δημόσιο Φορέα, ο οποίος ορίζει στη συνέχεια το (αρχικό) χρονικό διάστημα ισχύος της έγκρισης θεραπειών καθώς και το είδος των θεραπειών (Λογοθεραπεία, Ψυχοθεραπεία κ.τ.λ.). Στη συνέχεια παραδίδετε τη βεβαίωση αυτή στην αντίστοιχη υπηρεσία του ταμείου όπου ανήκετε. Στο τέλος κάθε μήνα καταθέτετε την Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών του Κέντρου μαζί με τη φωτοτυπία της βεβαίωσης που έχετε πάρει και θα εισπράττετε ένα ποσό των δαπανών της θεραπευτικής παρέμβασης. Σε μερικά ταμεία (νομίζω πως είναι και το δικό σας)είναι απαραίτητη η συνταγογράφηση των θεραπειών κάθε τέλος του μήνα από τον παιδίατρο του παιδιού πριν από την Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών από το Κέντρο. Φιλικά
like0

Ενσταση

Εικόνα christina tz.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι έχετε δικαίωμα να κάνετε ένσταση στο ασφαλιστικό ταμείο έτσι ώστε να επαναξιολογηθεί η κατάσταση του παιδιού και να σας αυξηθεί η έγκριση, παραθέτοντας όλα τα δημόσια έγγραφα με τη διάγνωση του και μία δική σας γραπτή δήλωση για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ελπίζω να βοήθησα. Χριστίνα.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.