Μετακινήσεις από ΙΚΑ

Εικόνα -Aναστασία
Η καινουρια εγκυκλιος για τις μετακινησεις με ΙΚΑ. Πολυ ενδιαφερον!Διαβαστε εδω: http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_14_2010.pdf

Σχόλια

Συγγνώμη το ΙΚΑ κόβει τις μετακινήσεις ή είναι λάθος μου;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Τα κόβουν όλα για άτομα με νοητική υστέρηση / αυτισμό ή κάνω λάθος. Ας πούμε, Angela, ξέρεις κάτι για τον Νεκτάριο που είχαν εγκρίνει το ταξί; Η παλιά εγκύκλιος ήταν λιγότερο αυστηρή ή έτσι ήταν κι εκείνη και τώρα το μάθαμε απλά;
like1

Μετακινηση

Εικόνα -Aναστασία
Η καινουρια εγκυκλιος ειναι καλυτερη κ πιο διευκρινιστικη.Πρωτον δικαιολογει μετακινηση εντος του τοπου κατοικιας κ δευτερον δεν ειναι μονο για οσους δεν μπορουν να περπατησουν ή ειναι ακρωτηριασμενοι αλλα καλυπτει κ ολους οσους η υγεια τους δεν το επιτρεπει,δλδ καποιος με επιληψια που μπορει να περπαταει κανονικα ,μπορει να δικαιολογησει μετακινηση,αφου ανα πασα ωρα ειναι πιθανο να παθει κριση επιληψιας κτλ...παρομοια κ σε αλλες παθησεις μπορει να χρησιμοποιηθει,Ελπιζω να εγινα κατανοητη.
like1

ΙΚΑ και μετακινησεις

Εικόνα Γιάννης_1970
Ξερω περιπτωσεις απο ΙΚΑ Κορωπιου Ραφηνας κλπ που πλεον δεν τους δικαιολογουν το ταξι, για παδακια με κινητικη ή νοητικη αναπηρια.
like1

Μετακίνηση

Εικόνα -Aναστασία
Με αυτη την εγκυκλιο στο χερι κ τα δικαιολογητικα του παιδιου οτι ειναι ΑΜΕΑ δεν υπαρχει περιπτωση να μην σου καλυψουν μετακινηση.Αν οι παροχες εχουν αντιθετη γνωμη,απλα απευθυνεσαι στο διευθυντη-ρια κ τελικα βρισκεις το δικιο σου!
like1

Αναστασια

Εικόνα Γιάννης_1970
Δικιο δεν βρηκαν. Πηγαν και στην Ηπειρου και ρωτησαν.... 'Αφου δεν σου δινει το ΙΚΑ της περιοχης , δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα' ηταν η απαντηση !!!
like2

Για τις μετακινήσεις

Εικόνα Angela Papastavrou
Δεν μας ειχαν εγκρινει μετακινησεις με ταξι για τα απογευματα για τις θεραπειες και μαλιστα εκαναν σαν να το ακουγαν πρωτη φορά.(ικα Κορωπίου) Τελως παντων δεν το κυνηγησα το θεμα τοτε.Τωρα ομως ακουσα οτι το εγκρινουν πιο ευκολα ετσι τον Ιουλιο που θα ξαναπαρουμε το χαρτι απο Ηπειρου και θα το παμε για την επιτροπη εγκρισεις στο ικα θα τους το απαιτήσω. αναστασία ευχαριστούμε για την εγκύκλιο!!!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.