Πιστεύω σε σένα και σε μένα

Εικόνα Soula
Oprah Winfrey.Μόλις είδα μια εκπομπή της Oprah Winfrey και θέλω να την μοιραστώ με όλους σας. Μια οικογένεια που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί. Έμοιαζε παραπληγικό, χωρίς επικοινωνία, χωρίς να μπορεί να μιλήσει, να σε δει στα μάτια. Όλοι τους έλεγαν να το ξεγράψουν, θα μείνει φυτό σε όλη του την ζωή. Οι γονείς όμως δεν το πίστεψαν και αποφάσισαν να μην το κλείσουν σε ίδρυμα αλλά να το μεγαλώσουν όπως τα άλλα τους παιδιά. Με το καροτσακι του επαιρνε μερος με τον πατερα του σε ολα: κολυμπι, ο μικρος σε βαρκα, τρεξιμο σε μαραθωνιους με το καροτσι, ορειβασια στην πλατη του πατερα του. Καποια στιγμη του εδωσαν ενα υπολογιστη υψηλης τεχνολογιας (μπορουσε το παιδι να γραψει χτυπωντας με το κεφαλι του εναν αισθητηρα) ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ : Mπαμπα, οταν τρεχουμε ξεχνω την αναπηρια μου με τα φτερα της καρδιας μου νιωθω ελευθερος, τα χρωστω ολα σε σενα, σ' ευχαριστω. Tελειωσε το πανεπιστημιο με ειδικο πτυχιο και ζει μονος του !!! Aφου τα καταφεραν αυτοι οι ανθρωποι γιατι λοιπον να μην τα καταφερουμε και ολοι μας;;; Aρκει να αγαπησουμε τα παιδια μας και οσο και αν ποναει η ψυχη μας να τα δεχτουμε οπως ειναι. Να προσπαθησουμε οσο μπορουμε οχι να τα αλλαξουμε αλλα να τα βοηθησουμε να προσαρμοστουν, με τις δικες τους προσωπικοτητες, στον δικο μας σκληρο κοσμο. Αν πιστεψουμε σε αυτα και προωθησουμε τα αξιολογα ταλεντα τους ποιος ειναι αυτος που θα μας πει οτι δεν μπορουμε να τα καταφερουμε;;; Μπορουμε, φιλοι γονεις, μπορουμε. Ο Θεος να μας δινει δυναμη και υγεια και ολα μπορουμε να τα καταφερουμε. Σουλα
    Λίγα λόγια για την εκπομπή: Το "The Oprah Winfrey Show" (διαβάζεται "Η εκπομπή Όπρα Γουίνφρι"), προβάλλεται μεταγλωττισμένο αποκλειστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ κάθε απόγευμα στις 18:00 και κάθε βράδυ στις 00:30, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Πρόκειται για το μακροβιότερο και πιο επιτυχημένο talk show της Αμερικής. Το "The Oprah Winfrey Show" με παρουσιάστρια και παραγωγό την 'Oπρα Γουίνφρει έχει συμπληρώσει 20 σαιζόν και χιλιάδες επεισόδια από το ξεκίνημά του στις 8 Σεπτεμβρίου 1986. Το show έχει ήδη υπογράψει για την 25η σαιζόν που θα μεταδοθεί το 2011. Το "The Oprah Winfrey Show" σύμφωνα με πολλούς κριτικούς είναι ένα από τα καλύτερα talk show που έγιναν ποτέ. 'Eχει συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού TIME με τις καλύτερες εκπομπές του 20ου αιώνα, ενώ μπήκε και στη λίστα με τις 50 καλύτερες εκπομπές όλων των εποχών του αμερικανικού περιοδικού TV GUIDE το 2002. Έχει λάβει δεκάδες βραβεία Γκράμμυ. Περισσότερα εκτός NOESI.gr: Επισκεφτείτε τον ιστοτόπο για την εκπομπή "The Oprah Winfrey Show".

Σχόλια

Μια σημαντική παράμετρος

Εικόνα sr
Αγαπητή φίλη, συμφωνώ μαζί σου αλλά μην ξεχνάς μια σημαντική παράμετρο. Το παιδί εκείνο είχε και τη τεράστια βοήθεια της τεχνολογίας, πίσω από την οποία βρίσκονται κάποιοι κρατικοί ή ιδιωτικοί φορείς που εργάζονται για τη βοήθεια τέτοιων παιδιών. Η Ελλάδα τι μας προσφέρει εκτός από ιδρύματα όπου "τσουβαλιάζονται" όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως προβλήματος Α, συγγνώμη είμαι αχάριστος: ξέχασα την απερίγραπτη, χαώδη γραφειοκρατία, τις πολύχρονες διαδικασίες και την έλλειψη σωστής ενημέρωσης που αυτά ναι, μας τα προσφέρει απλόχερα. Όπως λες κι εσύ, ό,τι κάνουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ στην Μπανανία.
like2

ANT1 Αποκαλύψεις!

Εικόνα Angela Papastavrou
Μήπως θα πρέπει την Τετάρτη το Βράδυ να μη χάσουμε το θέμα του Ευαγγελάτου στις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που μιλάει για το τι γίνεται πίσω απο τις πόρτες όταν αυτές κλείνουν στα ιδρύματα και τα σπίτια, που φιλοξενούν παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες ;;;;;
like1

Το θαύμα είναι η δύναμη και η ψυχή

Εικόνα Soula
...μα ό,τι έκαναν δεν ανέφερα κάπου ότι τους βοήθησε το κράτος. Ό,τι έκαναν το έκαναν σίγουρα με την τσέπη τους αλλά πιο πολύ με την καρδιά τους και την πίστη τους... Οι γιατροί ούτως ή άλλως τους έλεγαν ότι το παιδί πρέπει να μπει σε ίδρυμα. Ό,τι νιώθουμε εμείς για το παιδί μας αυτό εισπράττει και κείνο. Αν πιστεύουμε σε θαύματα και 'μεις το θεωρούμε φυτό, τότε φυτό θα μείνει και θαύματα δεν θα γίνουν. Σούλα
like5

Δεν διαφωνώ

Εικόνα sr
Προς Θεού, δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σας. Ισα-ίσα, πιστεύω κι εγώ ότι η δύναμη της θέλησης και το πιστεύω είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας γι ό,τι επιτύχουμε. Εξάλλου αυτά τα στοιχεία μας δίνουν τη δύναμη να κάνουμε ό,τι κάνουμε. Απλώς, όταν υπάρχει κι ένα κράτος που σου παρέχει κάποια μέσα μπορείς να επιτύχεις πολλά περισσότερα πολύ πιο εύκολα. Και φυσικά συμφωνώ ότι το παιδί εισπράττει τα συναισθήματά μας. Αν διαβάσετε το σχόλιό μου προς το κο Αγριανίτη, αυτό ακριβώς λέω κι εγώ με άλλα λόγια. η επιβράβευση σε κάθε τους καλή προσπάθεια και η ενθάρρυνση είναι πάρα πολύ σημαντικά στοιχεία για τα παιδιά μας.
like0

Πριν επισκεφτώ το "Νοήση"

Εικόνα Soula
Ξέρετε πριν επισκεφτώ το "Νόηση" έμπαινα σε ένα ξένο ιστοτόπο. Νόμιζα ότι στις μεγάλες χώρες τα πράγματα είναι διαφορετικά λόγω διαφορετικής ζωής και νοοτροπίας. Πράγματι σε ορισμένες χώρες οι καλύψεις του κράτους είναι φανταστικές αλλά επικοινωνώντας σε κείνο τον ιστοτόπο έμαθα ότι και σε μεγάλες χώρες (Καναδά, κάποιες πολιτείες της Αμερικής)τα μυαλά και η αντιμετώπιση των άλλων σε περιπτώσεις όπως οι δικές μας έμοιαζαν πολύ. Προβλήματα με τις δασκάλες, τον περίγυρο, αναζήτηση του κατάλληλου ειδικού. Το συμπέρασμά μου λοιπόν είναι ότι σε όλους αυτούς που μας κοιτάζουν με λύπηση, οίκτο, ψεύτικο ενδιαφέρον πρέπει εμείς να τους δώσουμε ένα μάθημα. Τα παιδιά μας θα διαφέρουν για τον Α ή Β λόγο, είναι όμως η συνέχειά μας, το μέλλον. Θα δουλέψουμε λοιπόν με τους λιγοστούς ανθρώπους που έχουμε, τις λιγοστές παροχές μας απο το κράτος και κάποια στιγμή να είστε σίγουρος ότι θα επιβραβευτούμε μέσα από την πρόοδο των παιδιών μας. Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά. Σούλα
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.