Πρόκληση σωματικης βλάβης σε περιβαλλον ειδικου σχολειου

Εικόνα giorgos_bout
Αγαπητα μελη, η εξης δημοσιευση απευθυνεται σε οποιονδηποτε μπορει να δωσει καποια συμβουλη η εχει σχετικη εμπειρια πανω στο παρακατω περιστατικό, ειλικρινα θα ημουν ευγνωμων για οποιαδηποτε πληροφορια: Εχω εναν αδερφο 12 χρονων με στοιχεια αυτισμου και καποιο βαθμο νοητικης υστερησης. Πηγαινει σε ειδικο σχολειο οπου και σημειωθηκε το εξης περιστατικο. Οταν πηγε να τον παραλαβει ο πατερας μου το παιδι ειχε μολωπες και γρατζουνιες στο προσωπο και στα χερια και χρειαστηκε να παει στο νοσοκομειο για περιθαλψη. Σαν χαρακτηρας ειναι εξαιρετικα ησυχος και κλεινεται στον εαυτο του οποτε και το βρισκω απιθανο να προκαλεσε το ιδιο το περιστατικο - βεβαια ειδικο σχολειο ειναι οποτε ειναι και λογικο να συμβαινουν τετοια περιστατικα - οπως επισης απιθανος ειναι και ο λογος αυτοτραυματικης συμπεριφορας. Αυτο που με κανει εξω φρενων ειναι η αμελεια των επιβλεποντων δασκαλων και η ανοητες δικαιολογιες. Αυτη τη στιγμη βρισκομαι στο εξωτερικο για σπουδες και δεν μπορω να παω ο ιδιος στο σχολειο για να ξεκαθαρισω τα πραγματα. Πως θα μπορουσα να κινηθω για αποδοση ευθυνων, γιατι προφανως αποτι φαινεται η σωματικη ακεραιοτητα του παιδιου δεν εγγυαται σε καμια περιπτωση απο το σχολικο περιβαλλον. Σας ευχαριστώ πολύ και κάθε πληροφορια ευπρόσδεκτη.

Σχόλια

Ο γιος μου πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο

Εικόνα Soula
καλησπερα ο γιος μου πηγαινει σε δημοσιο σχολειο για νευροτυπικα παιδια {παρολο που εχει συνδρομο asperger} εμεις ειχαμε περιστατικο βιας απο δασκαλο και το ανεφερα στον συμβουλο. Φανταζομαι οτι και για τα σχολεια ειδικης αγωγης θα υπαρχει ο συμβουλος. ψαξτο λιγο...... ανεπιτρεπτο γεγονος απο οποιον και αν συνεβη. καλη συνεχεια σουλα
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.