Πρόωρο μωρό με αυτισμό

Εικόνα Katerina Karhan

Για σας με λένε Κατερίνα. 2019 γέννησα ένα μωράκι 400γρ. Δεν ξέρω τη άλλο μπορω να κάνω για να βοηθήσω το παιδι μου τώρα που είναι 2χρονο. Μας είπαν ότι πάσχει από αυτισμό. Δεν ξέρω τη άλλο μπορω να κανω για να βοηθήσω το παιδι μου και πως το συμπέρασμα βγάλανε. Ξέρει κανείς να με βοηθήσει από ποια ηλικία γινεται η εξεταση;

Σχόλια

Ξεκινήστε πρώιμη παρέμβαση

Εικόνα Vaso Br

Καλησπέρα Κατερίνα μου!! Καταλαβαίνω πως έχετε περάσει πολλά με το παιδάκι σου!! Καταρχήν το παιδί είναι μικρό για να πάρει διάγνωση απο τα δύο του και λόγω ότι έχει γεννηθεί πρόωρο ίσως να καθυστερεί να κατακτήσει κάποια αναπτυξιακά ορόσημα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσετε πρώιμη παρέμβαση. Δηλαδή εργοθεραπεία και λογοθεραπεία. Ο χρόνος θα δείξει αν το παιδί ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Σας εύχομαι τα καλύτερα!!

like0

Ας ελπίσουμε να βοηθήσει ο χρόνος

Εικόνα Katerina Karhan

Καλησπέρα και από μένα 

Vaso μου σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες

Ας ελπίσουμε να βοηθήσει ο χρόνος.

like0

Να πάνε όλα καλά

Εικόνα Vaso Br

Στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά!! 

like2

Γνωμάτευση και διάγνωση

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Καλημέρα, από ότι ξέρω από δική μας περίπτωση,

ασφαλή συμπεράσματα και διάγνωση βγάζουν οι ειδικοί μετά τα 3,5 χρόνια ηλικίας.

Επίσης, καλό θα ήταν να πάτε σε έναν παιδοψυχίατρο να σας γράψει θεραπείες για πρώιμη παρέμβαση και να μην σας απασχολεί καθόλου ταμπέλες και διαγνώσεις. Όλα με τον καιρο τους.

ότι μπορείτε να κάνετε είναι αυτό και πολύ σημαντικό θα έλεγα γιατί εμείς ως γονείς μπορεί να έχουμε τη δύναμη και την υπομονή να βοηθούσουμε σωστά, αλλά ίσως να μας λείπουν κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις κρίσιμες.

like2

Περάσαμε τα ίδια με πρόωρο παιδί

Εικόνα Izambella

Καλησπερα σας, επειδή περάσαμε τα ίδια, με πρόωρο παιδι και γενικεύσεις από "ειδικούς", σε σημείο παράνοιας, ειμαι στη διάθεσή σου , να μιλήσουμε οποία ώρα θέλεις για να σε βοηθήσω, οσο μπορώ και όπου μπορώ. 

like1

Τι κάνετε;

Εικόνα Vaso Br

Καλησπέρα Θοδωρή!! Τι κάνετε; Πώς είναι το κοριτσάκι σου; Τι τάξη πάει φέτος;

like0

Φέτος κάνουμε επαναφοίτηση στα νήπια

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Γεια σου Βάσω.

Φέτος κάνουμε επαναφοίτηση στα νήπια.

Πάλι σε ιδιωτικό με παράλληλη στήριξη και ελπίζουμε να μην κλείσουμε ώστε να έχει μία καλήτερη χρονιά και να μπορέσουμε να πάμε τυπικό νηπιαγωγείο με ιδιωτική παράλληλη. Δε μιλάμε, ελάχιστες λέξεις αλλά έχει πλήρη επικοινωνία και εκφράζει τα "θέλω" της με άλλους τρόπους. Πάνα έχουμε σχεδόν κόψει από τσίσα, μόνο κακά στην πάνα, αλλά κι αυτό μόνο στο σπίτι και το ελέγχει.

Πάμε πολύ καλά αισθητηριακά, πιάνει, μυρίζει και σχεδόν ακουμπάει με τη γλώσσα τα φρούτα, ακόμη ψωμάκι δεν έχει πιάσει, αλλά δεν μας νοιάζει αυτό και επίσης από τα πατημένα φαγητά, έχουμε φτάσει σε κομματάκια και κάποιες φορές τρώει ότι τρώμε κι εμείς.

Η έλειψη λόγου είναι αυτό που την χαρακτηρίζει μιας και στα νήπια συμμετέχει και είναι πολύ πειθαρχημένη και υπάκουη, έχει τα όρια της δηλαδή και αν της πούμε κάτι να μην κάνει, μας ακούει και επιλέγει να κάνει κάτι άλλο.

like0

Μπράβο χαίρομαι για την μικρούλα

Εικόνα Vaso Br

Μπράβο  χαίρομαι  για την μικρούλα εξελίσσεται!! Ο μικρός  μου φέτος  πάει  προνηπιο  σε τμήμα ένταξης. Δυστυχώς η ειδική παιδαγωγος δεν έχει έρθει ακόμα και το παιδί πάει λίγες ώρες μόνο του. Είναι υπερκινητικος, θέλει να εξερεύνησει τα πάντα ακόμα με τα παιδιά δεν επικοινωνεί. Παίζει συνέχεια μόνος του. Προσπαθεί να μιλήσει, μιλάει με λέξεις σπάνια κάνει μικρή πρόταση. Εχει βγάλει κ την βραδυνη πάνα. Αλλά την ημέρα πρέπει να το θυμίζουμε για να πάει. Ζωγραφίζει διάφορα. Αυτό που με στεναχωρει είναι ότι είναι πολύ αυθορμητος, κάνει ότι θέλει. Βέβαια η νηπιαγωγος μου είπε ότι πολύ δουλεμενο κ θα καταφέρουν τον ενταξουν. Αν και μου είχε πει να τον πάω ειδικό στην αρχή αλλά εγώ της είπα ότι πρέπει να του δώσουμε μια ευκαιρία. Κατανοώ τα θέματα που έχει το παιδί μου αλλά συνεχώς εξελίσσεται κ θα πάρει πολλά από τα τυπικά παιδιά. Βλέπω πως μαθαίνει διάφορα από τις αδερφές του. Υπομονή να δούμε πως θα εξελιχθεί η φετινή χρονιά.... 

like1

Μα είναι δυνατόν;

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Είναι δυνατόν να λένε αμέσως το παιδί σε ειδικό; Απο την αρχή χωρίς ευκαιρία; Μιλαμε για προνηπια, νήπια. Κρίμα για τους εκπαιδευτικούς. Η διδασκαλία δεν είναι για τα εύκολα μόνο, είναι κ παιδαγωγική διαδικασία. Το σκέφτηκα πάλι και θύμωσα. Μια χαρά θα πάει ο μικρουλης σου. Θα ωριμάσει κι άλλο και θα ελέγχει την παρορμητικότητα του.

like0

Να μου λέει μπροστά στο παιδί ότι είναι για ειδικό

Εικόνα Vaso Br

Στεναχωρηθηκα πολύ!! Να μου λέει μπροστά στο παιδί μου με έντονο ύφος ότι είναι για ειδικό, ότι δεν είναι ούτε για τμήμα ένταξης! Και το παιδί δίπλα να κλαίει. Και σήμερα η ίδια δασκάλα να μου λέει  μπράβο, ότι είναι πολύ καλό παιδί κ ότι την ακούει!! Οτι θα τα πάει πολύ καλά!! Ένα παιδάκι με αυτισμό 4.5 ετών μέσα σε 20 παιδιά μόνο του χωρίς βοήθεια!! Πρέπει οι εκπαιδευτικοι να σέβονται τα παιδιά μας κ τον αγώνα που δίνουν για να μπορέσουν να ανταποκριθουν. 

like2

Είναι 30 Σεπτεμβρίου, δεν έχει έρθει ειδική παιδαγωγός

Εικόνα Vaso Br

Είναι 30 Σεπτεμβρίου και η ειδική παιδαγωγος δεν έχει έρθει ακόμα. 

like1

Δεν είσαι μόνη σου σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Βάσω καλησπέρα.

Σου γράφω πρώτα από όλα για να σου πω ότι δεν είσαι μόνη σου σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Είμαστε όλοι μαζί μην χάνεις το κουράγιο σου ούτε στιγμή. Δυστυχώς η φοίτηση των παιδιών μας μέσα σε τυπικά σχολεία είναι ένας συνεχής αγώνας με πολύ άγχος και αγωνία το έζησα σε όλο το δημοτικό.

Η εύκολη λύση για όλους θα ήταν το ειδικό. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ιδέα πως να χειριστούν τον αυτισμό. Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη που θα έχει ένα παιδί με την κατάλληλη βοήθεια ή ευκαιρία πρέπει να είναι ίση για όλους. Ο γιος μου στην ηλικία του δικού σου στο νηπιαγωγείο είχε ένα βάζο και έριχνε μέσα φασόλια μετρώντας τα. Η διαφορά με το δικό σου παιδί είναι ότι είχε λόγο δεν επικοινωνούσε επίσης ιδιαίτερα με τα άλλα παιδιά έπαιζε μόνος του και για να παραμείνει στην ομάδα ήθελε συνεχώς προσπάθεια. Στάθηκε πολύ τυχερός γιατί συνάντησε μια δασκάλα ένταξης η οποία γεννήθηκε για αυτά τα παιδιά ευτυχώς υπάρχουν. Με τη βοήθεια της λοιπόν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Στο τέλος της επαναφοίτησης την οποία κάναμε γιατί κάθε μέρα δίπλα της ήταν μια όαση ήταν έτοιμος για το δημοτικό με παράλληλη στήριξη που μας έδωσαν για όλο το δημοτικό. Το δημοτικό βέβαια είναι μια πικρή ιστορία με παράλληλες που δεν έρχονται στην ώρα τους και όταν έρχονται μοιράζονται. Με εκπαιδευτικούς που δεν ξέρουν τι να κάνουν και χωρίς διάθεση τις περισσότερες φορές να βοηθήσουν. Είδα χρονιές που το παιδί έδειχνε τις δυνατότητες του και χρονιές που υποφέραμε όλοι. Το μόνο που έπαιζε ρόλο ήταν οι δάσκαλοι και το ποσό είχαν διάθεση να βοηθήσουν. Δεν θέλω να θυμηθώ επίσης πόσο σκληρά μπορούν να γίνουν τα παιδιά απέναντι στο διαφορετικό δεν φταίνε όμως ποτέ τα παιδιά γιατί δεν γνωρίζουν είναι παιδιά εμείς οι ενήλικες θα έπρεπε να ξέρουμε και να τους το μάθουμε. 

Σήμερα λοιπόν ο γιος μου πηγαίνει α γυμνασίου με παράλληλη στήριξη που του έδωσαν. Έχω βάλει όμως δική μου γιατί η παράλληλη στο γυμνάσιο μπαίνει μόνο για τα μαθηματικά και τα φιλολογικά στη φυσική στη χημεία στη βιολογία στη γεωγραφία και σε άλλα μαθήματα ο αυτισμός εξαφανίζεται αλλιώς υπάρχει και το ειδικό η τα χρήματα της οικογένειας. Έχω ένα ιδιαίτερα δυνατό συναισθηματικά παιδί που με προσωπικό του αγώνα απέναντι στον αυτισμό κατάφερε πολλά πράγματα  όπως το να είναι αυτόνομος σε αυτή την ηλικία. Το γράφω αυτό γιατί πολλοί γονείς αναρωτιούνται πως μπορούν να εξελιχθούν τα παιδιά με αυτισμό αν θα καταφέρουν να κάνουν αυτό η το άλλο. Ούτε εγώ ήξερα μάθαινα και προσπαθούσαμε μέρα μέρα ώρα ώρα λεπτό λεπτό. Χρόνο με το χρόνο εξελισσόταν και κάτι που έλεγα δεν το μπορεί τελικά το κατάφερνε με το ατελείωτο πείσμα του. Θα είναι πάντα διαφορετικός θα είναι πάντα αυτιστικός και θα συνεχίσει να αγωνίζεται όπως όλοι μας. Θα το γράψω ξανά ζώντας δίπλα σε παιδιά με αυτισμό το μόνο που μπορεί να γίνει κανείς είναι καλύτερος άνθρωπος. 

Βάσω σου εύχομαι να συναντήσεις δασκάλους που θα ενδιαφερθούν για το παιδί σου γιατί αυτό δυστυχώς δεν το μαθαίνουν σε κανένα πανεπιστήμιο είναι δώρο ψυχής. Να πιστεύεις ότι το παιδί σου θα τα καταφέρει και να μην χάνεις το κουράγιο σου με τα σχολεία.

like0

Κατάλαβα πως έχω να περάσω πολλά

Εικόνα Vaso Br

Κατερίνα μου, σ' ευχαριστώ πολύ τα λόγια σου μου δίνουν κουράγιο!! Δυστυχώς, από την πρώτη ώρα που το παιδί μου πήγε προνηπιο κατάλαβα πως έχω να περάσω πολλά. Ξέρω πολλά παιδάκια σαν τον γιό μου που εξελίχθηκαν πάρα πολύ, βέβαια, ο χρόνος θα δείξει για το δικό μου παιδί. Πραγματικά σ'ευχαριστω για την στήριξη σου!!

like1

Είναι κάτι που πέρασα

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Βάσω θα είμαι εδώ για να σου δίνω κουράγιο οπότε το χρειάζεσαι γιατί είναι κάτι που πέρασα.

like0

Σ'ευχαριστω πολύ Κατερίνα μου

Εικόνα Vaso Br

Σ'ευχαριστω πολύ Κατερίνα μου!! 

like2

Ήρθε η ειδική παιδαγωγός;

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Βάσω καλησπέρα. 

Ήρθε η ειδική παιδαγωγός στο σχολείο ; 

like1

Δυστυχώς δεν ήρθε!!

Εικόνα Vaso Br

Δυστυχώς δεν ήρθε!! Δεν έχει γίνει ακόμα η Γ'φάση. Καλό Νοέμβριο!! Προς το παρόν ο μικρός πάει σχολείο μέχρι τις 12. Η νηπιαγωγος έχει βάλει στόχο να τον μάθει να κάθεται στην παρεουλα, τις τελευταίες μέρες κάθεται μου είπε. Την Παρασκευή θα μιλήσω με την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργο. 

like2

Να την περιμένεις γύρω στις 15 Νοεμβρίου

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Βάσω αν δεν έχει αλλάξει κάτι με τις παράλληλες να την περιμένεις γύρω στις 15 Νοέμβρη. Μέχρι τότε υπομονή και όλα θα πάνε καλά.

like3

Είναι σε τμήμα ένταξης

Εικόνα Vaso Br

Ο μικρός είναι σε τμήμα ένταξης και δεν έχει έρθει η ειδική παιδαγωγος.

like2

Ήρθε τελικά η ειδική παιδαγωγός για το παιδί;

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Βάσω καλησπέρα.

Ήρθε τελικά η ειδική παιδαγωγός για το παιδί ; 

Πως τα πάει στο σχολείο.

like0

Κατερίνα μου χρόνια πολλά!!

Εικόνα Vaso Br

Κατερίνα μου χρόνια πολλά!! Πολύχρονη!! Δυστυχώς δεν ήρθε!! Και δεν βλέπω να έρχεται φέτος. Ο μικρός μου έχει νεύρα τον τελευταίο καιρό θέλει συνεχώς να γίνεται το δικό του!! Στο σχολείο είναι καλός μου λέει η δασκάλα , κάθεται πλέον στην παρεούλα. Βέβαια δεν συμμετέχει. Το καλό είναι πως η δασκάλα τον έμαθε κ τον χειρίζεται.

like0

Διάβασα ότι θα γίνουν προσλήψεις για βοηθητικό προσωπικό

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Καλησπέρα Βάσω

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

Πίστευα ότι μετά τις 15 Νοέμβρη θα ερχόταν αλλά όπως μου λες τίποτα ακόμα. Τυχαία πριν από λίγο Διάβασα ότι θα γίνουν προσλήψεις για βοηθητικό προσωπικό και ειδική αγωγή. Μου φαίνεται πολύ περίεργο για την περίπτωση σας το ότι το παιδί είναι σε τμήμα ένταξης σε νηπιαγωγείο και δεν έχει έρθει ακόμα η δασκάλα της ένταξης. Εκτός από το δικό σου παιδάκι έχει άλλα που χρειάζονται τμήμα ένταξης ; Σε κάθε περίπτωση μην απογοητευεσαι και μη χάνεις το κουράγιο σου. Έχεις μεγάλο αγώνα και πρέπει να είσαι δυνατή για να στηρίζεις το παιδί. Θέλω να σε προετοιμάσω ότι στο δημοτικό θα είναι ακόμη πιο δύσκολα προσπάθησε να κερδίσει το παιδί όσα περισσότερα μπορεί μέχρι να πάει δημοτικό και όχι απαραίτητα στο γνωστικό. Σχολείο για τα δικά μας παιδιά δεν υπάρχει τουλάχιστον ακόμα. Μην αισθανθείς ούτε στιγμή ότι σου κάνουν χάρη το παιδί έχει δικαίωμα να βρίσκεται στην τάξη όπως και τα υπόλοιπα. Πάρε τηλέφωνο στην πρωτοβάθμια και ρωτα γιατί δεν έχει έρθει ακόμα. 

Αυτό που λες με το πείσμα το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το περνάω και με το δικό μου παιδί. Ευτυχώς φέτος α γυμνασίου έχουμε πετύχει καταπληκτικους καθηγητές και καλό τμήμα. Υπάρχουν βέβαια μέρες που κουράζεται αντιδράει και δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί αλλά προσπαθεί πολύ και για παιδί με αυτισμό έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα. Να του μιλάς ήρεμα για το πως πρέπει να συμπεριφερομαστε στο σχολείο. Συνεχώς του θυμίζω ότι δεν μπορεί να κάνει αυτό που θέλει ούτε στο σπίτι ούτε στο σχολείο. Με πολύ υπομονή και ηρεμία όλα θα πάνε καλύτερα. Θα ήθελα να μου πεις σε ποιο ΚΕΣΥ ανηκετε. Βάλε στοχους και προσπάθησε να τους πετυχαίνεις μικρούς και σιγά σιγά. Εγώ προσπαθώ μέχρι τα Χριστούγεννα  να καταφέρω να ηρεμήσει εντελώς για να πω ότι μετά θα μπορεί να παρακολουθήσει πιο εύκολα τα μαθήματα. Να είσαι δυνατη και αν μπορώ να σου δώσω μια συμβουλή αυτή θα ήταν η εξής με πολύ πολύ ευγενικό τρόπο φρόντισε να μάθουν στο σχολείο ότι γνωρίζεις τα δικαιώματα που έχει το παιδί σου γιατί έχει πάντα έχουν άλλη συμπεριφορά απέναντι σε έναν ενημερωμένο γονιό ο οποίος δεν θα φοβηθεί να διεκδικήσει το καλύτερο για το παιδί του. Όλα αυτά σου τα αναφέρω γιατί τα πέρασα. Κάθε περίπτωση στο φάσμα είναι διαφορετική και κανένας δεν γνωρίζει την ακριβή εξέλιξη ο χρόνος και το δυναμικό του παιδιού θα δείξουν. Να θυμάσαι ότι η δική σου ψυχολογία καθορίζει πολλά πράγματα γι αυτό εκτός από το παιδί φρόντισε και τον εαυτό σου.

Ελπίζω κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά. Ήδη έχω γνωριστεί με μια μητέρα και έχουμε βγει με τα παιδιά. Θα ήταν καλό για όλους να γνωριζόμαστε και να βγαίνουμε.

Σου εύχομαι τα καλυτερα.

like0

Κατερίνα μου σε ευχαριστώ

Εικόνα Vaso Br

Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Ο γιος μου είναι δύσκολο παιδί, αυτήν την εβδομάδα έμαθε το όχι. Δεν ξερω αν καταφέρει να πάει σε τυπικό δημοτικό. Προσπαθώ πολύ αλλά αργεί πολύ να κατακτήσει κ να γενικευσει αυτά που του μαθαίνω. Η νηπιαγωγος τον αγαπάει πολύ κ τον βοηθά όσο μπορεί.  εάν πάθει κρίση έχει βρει τον τρόπο κ τον ηρεμει. Έχει άλλα τέσσερα παιδιά το τμήμα ένταξης ο πιο ζόρικος είναι ο γιος μου. Μακάρι να πάνε όλα καλά με τα παιδάκια μας κ να βρουν τον δρόμο τους. 

like0

Για τη Βάσω

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Βάσω μου νομίζω ότι εύκολα παιδιά δεν υπάρχουν. Όλοι δίνουμε το δικό μας αγώνα με τον αυτισμό. Με υπομονή και προσπάθεια όλα θα γίνουν σιγά σιγά. Μη χάνεις το κουράγιο σου.Λανθασμενα νόμιζα ότι μένετε θεσσαλονικη. Λυπάμαι που είστε μακρυά. Μη σκεφτεσε το δημοτικό ακόμα έχετε χρόνο και πότε δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα αν σου πω για την εξέλιξη του Αλέξανδρου δε θα το πιστευεις να είσαι δυνατή και αισιόδοξη.

Φιλιά από τη Θεσσαλονίκη.

like1

Δεν έχω έρθει ποτέ Θεσσαλονίκη

Εικόνα Vaso Br

Δυστυχώς μένουμε πολύ μακριά. Δεν έχω έρθει ποτέ Θεσσαλονίκη. Μπορούμε όμως να τα πούμε και από το τηλέφωνο. Θα ήθελα να μάθω την πορεία του παιδιού σου. 

like0

Να δουλέψουμε τις κοινωνικές ιστορίες στα παιδιά μας

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Βάσω προσπαθώντας να βρω ένα τρόπο να σε βοηθήσω σκέφτομαι ότι ίσως θα ήταν καλό και οι δύο να δουλέψουμε τις κοινωνικές ιστορίες στα παιδιά μας. Ο Αλέξανδρος  διαγνώστηκε στο νηπιαγωγείο σήμερα είναι 13 και μέσα σε όλα υπάρχει και η αντίδραση της εφηβείας. Στην τρίτη δημοτικού είχε μια κοπέλα καταπληκτική παράλληλη στήριξη που δούλευε πολύ με κοινωνικές ιστορίες και πραγματικά υπήρχε αποτέλεσμα. Θα σου στείλω το τηλέφωνο μου για να επικοινωνήσουμε.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.