Ψάχνουμε σχολείο!!!!!!

Εικόνα Roula K
Ο γιος μου θα έπρεπε να πηγαίνει στην Α' Γυμνασίου και σε ΤΕΕ (Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια) αλλά επειδή είναι λίγα στην Αττική (3 τον αριθμό) μας κατεύθυναν από τα ΚΕΔΔΥ στα ΕΕΕΕΚ. Στο ΕΕΕΕΚ του Ν. Ηρακλείου, όπου έχουμε κάνει και αίτηση εγγραφής μας έχουν πει ότι δεν έχουν καθηγητές (περιμένουν να τους έρθουν) και επίσης επειδή έχουν πολλά καινούργια παιδιά (23 μέχρι την ημέρα που εγγραφήκαμε εμείς), δεν έχουν τον ανάλογο χώρο και περιμένουν να ευοδώσουν κάποιες ενέργειες που έχουν κάνει για να τον αποκτήσουν. Έκανα και μια επαφή στη Θεοτόκο αλλά δυστυχώς τα προεπαγγελματικά τμήματα έχουν συμπληρωθεί και είμαστε σε σειρά αναμονής για αξιολόγηση αν βρεθεί κάποια κενή θέση. Το ερώτημά μου είναι ότι ο γιος μου κάθεται στο σπίτι με τον υπολογιστή για παρέα ενώ θα μπορούσε να είναι σε κάποιο πλαίσιο (εκτός του κανονικού γυμνασίου) έτσι ώστε να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Έχει κανένας να προτείνει κάτι??? Να σημειώσω ότι ο Ανδρέας δεν έχει κινητικό πρόβλημα ή νοητική υστέρηση, είναι ένα παιδί υψηλής λειτουργικότητας με σύνδρομο Asperger. Παρακαλούμε για την βοήθειά σας! Ευχαριστούμε Ρούλα & Ανδρέας

Σχόλια

great expectations

Εικόνα ΕΖaxaria
Γιατί το παιδί να μην πάει απλώς σε ένα γυμνάσιο? 'Οταν δουλεύεται κι έχει ανθρώπους που μπορούν να το στηρίξουν, πιστεύω ότι μπορεί άνετα. Είμαι φιλόλογος - ειδική παιδαγωγός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αυτισμό και θεωρώ ότι η ένταξη στην ομάδα είναι σπουδαιότατη για τα παιδιά. Αλλά εξαρτάται κι από τη θέληση και τους στόχους που θέτουμε ως γονείς, από τους στόχους που τελικά έχει το παιδί. Πιστεύω πολύ στα παιδιά με ιδιαιτερότητες. Μπορούν να καταφέρουν μεγάλα πράγματα. Ελπίζω να βρείτε την άκρη με το σχολείο!
like1

Βρήκαμε πλαίσιο (?) όχι σχολείο

Εικόνα Roula K
Απο τις 13/10/2011 που έγραψα το παραπάνω κείμενο, έχει φτάσει 14/12/2011 και ακόμη τίποτα από το ΕΕΕΕΚ!!!! (τους πήρα πάλι σήμερα τηλέφωνο να ζητήσω ένα δικαιολογητικό για την δουλειά μου για γονική άδεια και το αρνήθηκαν γιατί το παιδί δεν πάει ακόμα στο σχολείο-μου είπαν. και ποιός φταίει γι'αυτό και εγώ χάνω και την άδειά μου άδικα?????? Απάντηση καμμία!!!! Ευτυχώς που την Δευτέρα 12/12/2011 ξεκίνησε το δοκιμαστικό 10ήμερο στην Θεοτόκο και ο Ανδρέας είναι τρισευτυχισμένος.Βέβαια περιμένουμε να δούμε τι θα μας πουν, για το αν θα συνεχίσει ή θα περιμένουμε μέχρι να βρεθεί κατάλληλο τμήμα. Και όταν τον δεχθούν υπάρχουν και τεχνικές δυσκολίες σχετικά με το ασφαλιστικό ταμείο μας, γιατί στην Θεοτόκο πληρώνονται βάσει απόφασης του κάθε ταμείου που εγκρίνει την φοίτηση του παιδιού σε κέντρο ημέρας (ή κάτι τέτοιο, θα σας πω ακριβώς μόλις το έχω στα χέρια μου) με κόστος 40 ευρώ την ημέρα και μόνο για τις ακριβείς ημέρες φοίτησης του παιδιού (δεν πληρώνονται οι μέρες που το παιδί απουσίαζε). Αυτό σημαίνει περίπου ένα κόστος 700-800 ευρώ τον μήνα, και θα πρέπει να σταματήσουμε τις συνεδρίες του στο ΔΙΚΕΨΥ γιατί δεν θα μπορούμε να τα πληρώνουμε από την τσέπη μας. Το μόνο που θα κρατήσουμε είναι ο εργοθεραπευτής που έρχεται κάθε Σαββατοκύριακο και κάνει εξωτερικό πρόγραμμα με τον Ανδρέα (αυτονομία, χρήση μέσω ΜΜΜ, διαχείριση χρημάτων, hobbies όπως bowling κ.α.). Είναι πραγματικά ανεκτίμητη η δουλειά του. Ας ελπίσουμε να παραμείνει ο Ανδρέας στην Θεοτόκο που του αρέσει και όλα τ'άλλα θα τα βρούμε. Ούτως ή άλλως έχουμε πάντα κρατημένο...κουράγιο στην "καβάντζα"!!!!! :)
like2

Χμμμμ....

Εικόνα vag
Καλησπερα και Χρονια Πολλα! Χαιρομαι που εχει ξεκινησει στο Θεοτοκος. Ειναι εξαιρετικοι οι ανθρωποι που εργαζονται τοσο στο Θεοτοκος οσο και στο ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλειου (λογω ειδικοτητας τους γνωριζω και εχω περασει και απο το Θεοτοκος τοσο ως πρακτικη οσο και ως ομαδαρχης σε κατασκηνωσεις). Αυτο που προτεινω ειναι σιγουρα να συνεχισει τις συνεδριες εργοθεραπειας αλλα πραγματικα γιατι να μην συνεχισει στα ΤΕΕ ή Α' Γυμνασιου?
like2

Ελπίζω η απόφαση που πήραμε να είναι και η σωστότερη

Εικόνα Roula K
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά και καλά!!! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας και ελπίζω η απόφαση που πήραμε να είναι και η σωστότερη για τον Ανδρέα μας. Είχα αναφέρει και στο βιολόγιό μας ότι στα ΤΕΕ του Μενιδίου (που ανήκουμε)δεν μας δέχθηκαν γιατί είχαν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά και δεν μπορούσαν να δεχθούν παιδί με αυτισμό.(δεν σχολιάζω ότι τα σχολικά δεν φτάνουν στην περιοχή μας και πρέπει κάποιος να αναλάβει την μεταφορά του!) Στου Αγίου Δημητρίου δεν είχαμε την δυνατότητα να τον πηγαινοφέρνουμε (είναι πολύ μακριά από το σπίτι μας, το ίδιο και στου Κορωπίου).Όσον αφορά το γυμνάσιο της γειτονιάς, όπου είχαμε εγγραφεί , είχε γίνει και συμβούλιο καθηγητών για τον Ανδρέα και οι μισοί καθηγητές δεν ήθελαν να βοηθήσουν (δια στόματος διευθυντή). επίσης, το πρόβλημα ήταν στα διαλλείματα που θα στοχοποιούνταν από τα υπόλοιπα παιδιά. Μήπως θα ήταν καλύτερα με ιδιωτική παράλληλη στήριξη, που πάλι θα ήταν ο "διαφορετικός"??Αυτό το είχαμε περάσει στο δημοτικό -με και χωρίς παράλληλη στήριξη- και δεν απέδωσε. το ίδιο το παιδί καταλάβαινε την διαφορετικότητά του όταν ήταν με την θεραπεύτρια στα διαλλείματα. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, πάντως στο δοκιμαστικό 10ήμερο στο Θεοτόκος ήταν πολύ ευτυχισμένος και μάλιστα δήλωσε στην θεραπεύτρια του στο ΔΙΚΕΨΥ ότι "..τώρα δεν είμαι αναγκασμένος να φωνάζω και να χτυπάω τα άλλα παιδιά.."(!)Αυτό με κάνει να απορώ τι περνούσε η ψυχή του στο κανονικό σχολείο και τι μπορεί να γινόταν αν συνέχιζε σε κανονικό Γυμνάσιο(έχω μια κόρη μεγαλύτερη και έζησα από πρώτο χέρι τα προβλήματα που δημιουργούνται μεταξύ των παιδιών του Γυμνασίου). Ας ελπίσουμε ότι η επιλογή μας ήταν η καλύτερη δυνατή.. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον. Να είστε καλά.
like1

Πολυ καλα!

Εικόνα vag
Εφοσον ο Αντρεας ειναι σε θεση να εκφραζεται και να αναφερει ολα τα γεγονοτα που τον ενοχλουν αλλα και του αρεσουν τοτε νομιζω δεν υπαρχει καποιο προβλημα! Ειναι πολυ σημαντικο να γνωριζουμε ποιες ειναι οι πραγματικες δυνατοτητες του παιδιου και το τι μπορει να μας δωσει ή να αντλησουμε απο εκεινο και οχι εμεις τι θελουμε. Με αυτον τον τροπο η αποδοση του παιδιου αγγιζει, πραγματικα, πολυ υψηλα επιπεδα! Ειμαι σιγουρος οτι η αποφαση που πηρατε ειναι σωστη και σε αυτο θα συνδραμει η συνεχης στηριξη του Αντρεα απο τους θεραπευτες του. Καλη συνεχεια!
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Πρόσκληση ένταξης νέων ωφελουμένων / ΑΛΜΑ.
Skate for Autism.
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.