Σχολείο Αυτισμού Θεσ/νίκης: επιτομή ανευθυνότητας, αδιαφορίας, βλακείας

Εικόνα markthem

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο ξεκινάει ή το ξεκινάνε από το μηδέν, δηλ. για να είμαι πιο ακριβής από το -400 και βάλε.. Θαρρείς και κάθε Σεπτέμβρη το συγκεκριμένο σχολείο θα ανοίξει για πρώτη φορά και θα δεχτεί μαθητές. Ελλείψεις σε κάθε επίπεδο: δάσκαλοι, αναπληρωτές, βοηθητικό προσωπικό, μεταφορά μαθητών.

Τα αυτιά των καθιερωμένων ανευθυνο/υπευθυνων αρμοδίων δεν ιδρώνουν καθόλου, ενώ οι γονείς έχουμε αγανακτήσει πια να ακούμε "έχετε απόλυτο δίκιο, σας καταλαβαίνουμε". Πηγαίνουμε να διαμαρτυρηθούμε στην Περιφέρεια, μας λένε "είναι θέμα του σχολείου και της διευθύντριας". Η διευθύντρια λέει "δεν είναι θέμα σχολείου, αλλά της Διεύθυνσης ή της Πρωτοβάθμιας"..  Κατά ένα μαγικό τρόπο, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, δεν φταίει ποτέ κανένας, δεν λύνεται κανένα πρόβλημα και οι γονείς συνεχίζουμε να κυνηγάμε την σκιά μας. 

Συγχαρητήρια σε όλους που συνέβαλαν για μία ακόμη χρονιά στην συνέχιση της ίδιας και χειρότερης κατάστασης του σχολείου. Συγχαρητήρια στον Υπουργό κι όλο τον συρφετό για τα αποτελέσματα της "δουλειάς" τους.. Απορώ, τόσοι άνθρωποι - εκπαιδευτικοί ως επί των πλείστων - που εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες, δεν μπορούν να συντονιστούν και να ξεκινήσει έστω για μία χρονιά το συγκεκριμένο σχολείο χωρίς προβλήματα; Μιλάμε για σχολείο ειδικής αγωγής, θα έπρεπε να εξυπηρετείτε κατά προτεραιότητα.

Υπενθυμίζω ότι με την έλλειψη βοηθ. προσωπικού (μάλιστα οι θέσεις τους είναι οργανικές στο συγκεκριμένο σχολείο), δεν έρχονται τα παιδιά που δεν είναι αυτόνομα στο θέμα της τουαλέτας ή αν θα έρθουν στο σχολείο, θα πρέπει ο γονιός να είναι επίσης μαζί του (θα περιμένει δηλ. πότε και αν θα λερωθεί για να το αλλάξει). Η έλλειψη μεταφοράς κάνει αρκετά παιδιά να παραμένουν στα σπίτια τους ή όπου αλλού βολεύει, αφού δεν είναι εφικτό από τον γονιό να το μεταφέρει από το σπίτι στο σχολείο και ξανά το μεσημέρι από το σχολείο στο σπίτι. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Οι ελλείψεις δασκάλων κι αναπληρωτών, μόνιμο θέμα κι αυτό στο σχολείο, δεν επιτρέπουν την λειτουργία ολοήμερου τμήματος κι έτσι τα παιδιά σχολάνε στις 12.25. 

Θα ήθελα να μάθω αν και άλλα σχολεία της Θεσ/νίκης και όχι μόνον αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και τι μπορούμε να κάνουμε, όχι μόνον σαν μεμονωμένοι γονείς, αλλά και σαν σύλλογος γονέων.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Σεμινάρια για γονείς από το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας του ΕΟΠΥΥ (Ηπείρου) με δωρεάν συμμετοχή.
Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας: Σεμινάρια για γονείς (δωρεάν)
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ► Συνέδριο για τον αυτισμό στην Αλεξανδρούπολη.
To NOESI.gr παρουσιάζει: Προνόησε κι εσύ! (10/06)
Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς φορά Μπλε για τον Αυτισμό!
H Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο ‘Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι’ για τη δημιουργία του παζλ του αυτισμού! Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.