Σχολείο για παιδιά με σύνδρομο Γουιλιαμς

Εικόνα Vana Kalisperati
Xρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους σας ευχομαι και παντα με υγεια. Θα ηθελα να σας ρωτησω αν καποιος γνωριζει σχολεια για τα παιδια με το συνδρομο Γουιλιαμς; Σκεφτομαι σιγα σιγα να ψαχνω για την Mαρια μου αλλα δεν γνωριζω τιποτα.

Σχόλια

Εξειδικευμένα σχολεία

Εικόνα Eidiki Paidagwgos
Δεν υπάρχουν εξειδικευμένα σχολεία απ' όσο γνωρίζω... Υπάρχουν μόνο δημόσια ειδικά σχολεία (νηπιαγωγεία - δημοτικά) που μπορούν να φοιτήσουν τα παιδιά με το σύνδρομο και κέντρα ημέρας-κέντρα θεραπειών (ιδιωτικά) που αναλαμβάνουν θεραπείες (λογοθεραπείες - ειδική αγωγή κτλ).
like1

Παιδιά με Σύνδρομο Ουίλιαμς

Εικόνα Anonymous
Τα παιδια με Συνδρομο Ουίλιαμς εντάσσονται στα Ειδικά Σχολεία που υπάρχουν στην Ελλάδα. Λόγω των διανοητικών περιορισμών που μπορει να εμφανίζονται στο Σύνδρομο. Δυστηχώς θα έπρεπε να υπάρχει και δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι ιδιαίτερες ικανότητες που έχουν τα συγκεκριμμένα παιδια οι οποιες ειναι ξεχωριστές και αξιοθαύμαστες. Εμεις στα Best Buddies Τα Φιλαρακια, καλύπτουμε περιπτώσεις παιδιων με το Συνδρομο Ουίλιαμς εδω και αρκετα χρόνια στα Προγράμματά μας . Δεν πιστεύω επίσης οτι αμεσα προκειτε να γίνει καποιο εξειδικευμένο σχολείο (Δημόσιο). Σωστό ομως είναι να δίνονται εξατομικευμένα ευκαιρίες στα παιδιά να προβάλλουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους.
like1

Γουίλιαμς

Εικόνα Anonymous
Δεν γνωρίζω τι ηλικία έχει το παιδί σας, πάντως πρέπει να σας πω ότι κατά βάση τα παιδιά με σύνδρομο γουίλιαμς φοιτούν στα κανονικά σχολεία αντιμετωπίζοντας κάποιες δυσκολίες είτε μαθησιακές είτε επικοινωνιακές λόγω της ανωριμότητάς τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοιτήσουν σε ειδικό σχολείο. Το καλύτερο θα είναι να επαναλάβουν το νηπιαγωγείο ώστε να ωριμάσουν λιγάκι και μετά με βοήθεια της οικογένειας και ειδικών (λογοθεραπεία-εργοθεραπεία-ειδικός παιδαγωγός) θα ακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σύστημα των συμβατικών σχολείων. Περίπου αυτό έκανε και ο γιός μου τον οποίο δυστυχώς δεν άφησα να επαναλάβει το νηπιαγωγείο με αποτέλεσμα οι δυσκολίες του κυρίως επικοινωνιακές-κοινονικών δεξιοτήτων να είναι πιο εμφανείς.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.