SON-RISE και θεραπευτικό παιχνίδι

Εικόνα Βικτώρια

Εχω ενα γιο στο Φάσμα (μέση προς ελαφρα μορφή) 4 χρονών και διάβαζα για το SON RISE οπου εμεινα εκθαμβη για τα θαυματα που λενε (και πολλοι γονείς) ότι κάνει. Το έχει δοκιμάσει κανείς? Και αν ναι που και με ποιον είχε αποτελέσματα? Στην ελλάδα κατι που ταιρίαζει ειδα να είναι στην Θεσσαλονική (απόπου καταγομαι) αρα μπορω να πάω και λεγεται "θεραπευτικό παιχνίδι" ξέρει κανεις τίποτα για αυτό? 

Περισσότερα από το NOESI.gr 

Το Πρόγραμμα "Son-Rise" διδάσκει ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σύστημα θεραπείας και εκπαίδευσης, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις οικογένειες και όσους φροντίζουν τα παιδιά να καταστήσουν ικανά τα παιδιά προκειμένου να βελτιωθούν σε όλες τις περιοχές, της μάθησης, ανάπτυξης, επικοινωνίας και απόκτησης δεξιοτήτων. Προσφέρει εκπαιδευτικές τεχνικές, στρατηγικές και αρχές για το σχεδιασμό, την εφαρμογή και τη διατήρηση ενός προγράμματος ενθαρρυντικού, πολύ ενεργητικού, εξατομικευμένου, με έδρα το σπίτι και έχοντας ως κέντρο το παιδί. Δείτε περισσότερα από τον "Οδηγό παρεμβάσεων" του NOESI.gr στη σελίδα: www.noesi.gr/book/intervention/sonrise 

Σχόλια

Πολύ σημαντικό το παιχνίδι!!!

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης
Δεν έχω προσωπική εμπειρία για το Son-Rise αλλά το γεγονός ότι μπορεί να βοηθήσει στο παιχνίδι του παιδιού με τους γονείς του είναι πολύ σημαντικό. Ξέρω Βικτωρία από πρώτο χέρι ότι παιδιά σαν τα δικά μας λειτουργούν πολύ καλύτερα όταν ο περίγυρός τους είναι θετικός ως προς αυτά και τα προσεγγίζουν με τον κατάλληλο τρόπο. Αν η μέθοδος αυτή μπορεί να βελτιώσει την προσέγγιση αυτή τότε μπορεί να αξίζει τον κόπο. Θα σου κάνει καλό και η επάνοδος για λίγο στη Θεσσαλονίκη που ίσως να σου λείπει.
like0

SON-RISE και θεραπευτικό παιχνίδι

Εικόνα Gf
Η αποτελεσμάτικοτητα του εξαρτάται απο ποιούς θα εφαρμόζεται και κυρίως πόσες ώρες. Δεν είναι κάτι που θα πηγαίνεις πχ δύο ώρες την εβδομάδα, και θα δείς κάτι δραματικό. Θέλει συνεχή και εντατική εφαρμογή απο όλους τους εμπλεκόμενους για να έρθουν τα καλά αποτελέσματα.
like2

Τι θα πρεπει να κάνω (ή να μην κάνω) παράλληλα

Εικόνα Βικτώρια
Σίγουρα ναι αφού βασική προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη δεσμών στην οικογένεια με το θεραπευτικό παιχνίδι και την αποδοχή χωρίς όρους όμως.... Ξέρεις όμως αν προϋποθέτει και δίαιτα χωρίς γλουτένη και καζεϊνη? Θα πρέπει να του κόψω όλες τις άλλες παρεμβάσεις? (λογοθεραπεία ψυχοπαιδαγωγικό, αισθητηριακή ολοκλήρωση, ιππασία)
like2

Η δίαιτα συνιστάται αλλά δεν είναι και υποχρεωτική (Son-Rise)

Εικόνα Gf
Η δίαιτα συνιστάται αλλά δεν είναι και υποχρεωτική. Είναι στην ευχέρεια του γονιού να την ακολουθήσει ή όχι μια και υπάρχουν και άλλοι ιατρικοί παράγοντες που πιθανόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Οι άλλες παρεμβάσεις που αναφέρεις μόνον καλό μπορούν να κάνουν και δεν νομίζω οτι πρέπει να αλλάξει κάτι.Ειδικά στην ιππασία αναφέρεται με καλά λόγια και το Sonrise.
like6

Είσαι γονιός ή ειδικός;

Εικόνα Βικτώρια
Εισαι γονιος ή ειδικός? ξέρεις κανενα γονιο που να το έκανε? μπορεις να με φέρεις σε επαφή μαζί του? ξερεις ποιος το εφαρμόζει στην Ελλαδα?
like3

Γονιός που ήταν στο πάρα πέντε να το εφαρμόσει

Εικόνα Gf
Γονιός που ήταν στο πάρα πέντε να το εφαρμόσει. Η έλλειψη χρόνου επέβαλε άλλες μεθόδους. Δυστυχώς δεν ξέρω κάποιον στην Ελλάδα που να το έχει εφαρμόσει.
like0

Περί Son-Rise και άλλων πολλών

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω με αυτό το σχόλιο. Στην αγορά της ειδικής αγωγής κυκλοφορούν παγκοσμίως διάφορες πατέντες εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μεταξύ αυτών και το Son-Rise, που διαφημίζονται κυρίως μέσω των ενθουσιωδών σχολίων γονέων για τα αποτελέσματά τους. Μπορούμε να αναφέρουμε πάρα πολλές ονομασίες ακόμα, όπως DAN, Intensive Interaction, FloorTime, DRI, Hannen, και αρκετά άλλα ακόμη. Αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Το κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα προβάλλει μια δική του φιλοσοφία. Στην πραγματικότητα όμως, καμία από αυτές τις φιλοσοφίες δεν έχει κάποιο φοβερό στοιχείο που λείπει από τη φιλοσοφία οποιουδήποτε προγράμματος. Και ποτέ δεν κατάφεραν να αποδείξουν με έρευνες αποτελεσματικότητας ότι πετυχαίνουν κάτι διαφορετικό από άλλους. Να μην έχετε καμιά αμφιβολία, πως αν υπήρχε κάποιο εξαιρετικά αποτελεσματικό πρόγραμμα, δεν θα έκανε διεθνή πάταγο αμέσως! Η αλήθεια είναι, όπως σχολίασε και άλλος σε αυτή τη συζήτηση, ότι κάθε πρόγραμμα μπορεί να έχει αποτελέσματα, υπό δύο προϋποθέσεις: 1. ότι οι στόχοι για το παιδί είναι σωστά επιλεγμένοι και οι ώρες προγράμματος κάθε βδομάδα είναι πολλές (τουλάχιστον 10), και 2. οι θεραπευτές να έχουν ικανότητες υψηλού επιπέδου, έχοντας περάσει μια ποιοτική εκπαίδευση.
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.