Τι συμβαίνει; Δεν καταλαβαίνω! (3,5 ετών)

Εικόνα amakry
Η Αναστασία είναι τώρα 3,5 χρονών και από τον Σεπτέμβριο άρχισε παιδικό σταθμό και λογοθεραπεια ταυτόχρονα με την εργοθεραπεια που έκανε και πριν και ενώ ο στόχος ήταν η ομιλία σταμάτησε και αυτά που ήξερε ("μπαμπά", "μαμά"). Αναγνώριζε κάρτες και ενώ είχε μια αργή αλλά εξέλιξη ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΟΛΑ. Δεν ξέρω τι να υποθέσω! Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι η παλινδρόμηση; Χάνω σιγά σιγά τις ελπίδες μου. Από διάγνωση καμία ακόμα περιμένουμε. Είπαν ότι της ήρθαν όλα απότομα αλλά για πόσο; Εάν έχει και κάποιος άλλος αντίστοιχη εμπειρία ας μου γράψει.

Σχόλια

Ψάξτε απαντήσεις

Εικόνα Ειρήνη
Είμαι λογοθεραπεύτρια και θα ήθελα να μπορώ να σας βοηθήσω, αλλά νιώθω ότι λείπουν κάποια κομμάτια από το παζλ. Από πόυ περιμένετε διάγνωση; 'Εχετε απευθυνθεί σε κάποιο δημόσιο φορέα, από όπου παίρνετε την έγκριση για το ταμείο σας; Και επίσης το πλαίσιο όπου πηγαίνετε το παιδί σας για θεραπείες δεν έχει κάνει κάποια αξιολόγηση; Σίγουρα αυτή θα έχει γίνει πριν ξκινήσουν οι θεραπείες, οπότε οι θεραπευτές θα έχουν σχηματισει μια δική τους άποψη. Ποιά είναι αυτή; Για να μπορέσετε να αρχίσετε να καταλβαίνετε τι συμβαίνει με το παιδί σας, αυτές οι ερωτήσεις χρειάζονται άμεση απάντηση, και από τον Σεπτέμβρη έως τώρα είναι ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο όρος "παλλινδρόμηση" όντως υπάρχει και τον χρησιμοποιούμε αρκετά στο χώρο μας, αλλά συνήθως ένα απλό περιστατικό δεν παρουσιάζει παλλινδρόμηση έτσι ξαφνικά. Μπορεί να είναι στάσιμο λόγω των δυσκολιών του, αλλά για να εμφανίσει παλλινδρόμηση συνήθως θα πρέπει να έχει συμβεί κάτι που να το επηρεάσει ψυχολογικά (π.χ. μετακόμιση σπιτιού, θάνατος οικογενειακού προσώπου, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, αλλαγή προσώπων που συναναστρέφονται με το παιδί-συνοδοί, θεραπευτές, χωρισμός γονέων κ.τ.λ.). Από την μικρή σας αναφορά δεν είδα κάτι τέτοιο, πέρα από το ότι το παιδί ξεκίνησε παιδικό σταθμό, δεν ξέρω όμως αν αυτός είναι αρκετός λόγος, καθώς δεν γνωρίζω το παιδί και την φύση του προβλήματός του. Αυτό που θα σας δώσει πολλές απαντήσεις είναι μια σωστή διάγνωση. Μη διστάζετε να ρωτήσετε. Είναι χρέος των υπευθύνων να σας δώσουν μια απάντηση. Έτσι θα μπορείτε να μάθετε πολλές σημαντικές πληροφορίες για τα συμπτώματα της διαταραχής, τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να βοηθήσετε το παιδί σας, ποιούς στόχος να θέσετε και μέχρι που πρέπει να φτάνν οι πρσδοκίες σας. Επίζω να βρείτε γρήγορα το φως στο τούνελ και να μάθουμε νέα σας σύντομα.
like0

Τα "αστέρια" μας

Εικόνα ελενη
Τα "αστερια" μας, και τα ματια μας. Καλη χρονια με υγεια και ευτυχια. Ο γιος μου ειναι 7 ετων με ΔΕΠΥ και κανει λογοθεραπεια εργοθεραπεια και ψυχολογικη υποστηριξη εδω και 3,5 χρονια. Σ'αυτο το διαστημα ειχε πολλες παλινδρομισεις. Ολες ηταν διαφορετικες. Τοσο στη μορφη οσο και στη διαρκεια. Υπηρξε παλινδρομιση που κρατησε 3-4 μερες και απλως δεν ηθελε να δουλεψει με τους θεραπευτες του και υπηρξε παλινδρομιση που κρατησε 5 μηνες με σχετικη ηρεμια την ημερα αλλα τη νυχτα ξυπνουσε μετα απο 2 ωρες υπνο και τσιριζε και χτυπιοταν ασταματητα μεχρι το πρωι. Μερικες φορες κοιμοταν 1 ωρα το πρωι απο την κουραση. Πιο συχνη μορφη ειναι η αντιδραση. Δε θελει να δουλεψει και δεν προσπαθει. Στην τελευταια παλινδρομιση και μετα απο μια δυσκολη περιοδο στο σχολειο ειχα δει πως ειχε συσωρευσει πολυ ενεργεια.Περιμενα την εκριξη η οποια ηρθε μετα απο 2 εβδομαδες με την βοηθεια του εργοθεραπευτη ο οποιος τον προκαλεσε. Ηταν μια πολυ εντονη συνεδρια με παρα πολλα νευρα. Αυτο ομως τον ηρεμησε παρα πολυ και απο τοτε δουλευει πολυ καλα (αψογα οπως μου λενε) με τους θεραπευτες του αλλα και στο σχολειο ειναι καλυτερος. Εχοντας συζητησει πολλες φορες με τους θεραπευτες για αυτο το θεμα μου εχουν πει πως πολλες φορες το παιδι δεν καταφερνει μεσα του να ολοκληρωσει τη διαδικασια μαθησης καποιας ενοιας η πραξης και κατα καποιο τροπο γυριζει πισω για να ξαναπερασει τη διαδικασια και μαθει αυτο που πρεπει να μαθει. Οσο δυσκολη ομως ειναι αυτη η διαδικασια για το παιδι και για μας βλεπω πως μετα απο μια παλινδρομιση η προοδος του ειναι πολυ μεγαλυτερη και ταχυτερη. Γενικα αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως τα παιδια μας περνουν δυσκολα πρωτα αυτα και μετα εμεις. Και το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να ειμαστε διπλα τους και με υπομονη και αγαπη να τα στηριζουμε και να τα υποστηριζουμε. Ειναι καταστασεις που "πρεπει" να περασουν τα παιδια για να ωριμασουν. Και εμεις οι γονεις πρεπει να ενημερωνομαστε συνεχως για να μπορουμε να αντιμετωπισουμε αυτες τις καταστασεις. Εχε υπομονη μην απογοητευεσε και να σκεφτεσε πως καθε παιδι εχει τους ρυθμους του και για να βγαλει αυτα που εχει μεσα του πρεπει να ειναι ετοιμο να το κανει. Καποια μερα θα σε καταπληξει. Καλη συνεχεια.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.