Σύνδρομο Άσπεργκερ (επικοινωνία με άλλους γονείς)

Εικόνα Γιάννα

Έχω ένα γιο 20 ετών με συνδρομο Άσπεργκερ μένω στο Αιγάλεω. Θα ήθελα να έρθω σε επαφή με άλλους γονείς ενηλίκων Άσπεργκερ. Αν θέλετε επικοινωνήστε μαζί μου: Ιωάννα Αλεξοπούλου

Σχόλια

Γονείς Asperger

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Γεια σας! Μπορείτε να έλθετε σε επαφή με τον σύλλογο ΕΛΣΣΑ (δείτε www.asperger.gr). Στον σύλλογο συμμετέχουν γονείς, ενώ λειτουργεί και Στέκι στο Κουκάκι για παιδιά και νέους με Asperger.
like0

Τον Σύλλογο τον γνωρίζω

Εικόνα Γιάννα
Κύριε Καφαντάρη καλησπέρα, ευχαριστώ για το μήνυμά σας. Έχουμε μιλήσει παλιότερα στο τηλέφωνο για τον γιό μου τον Νίκο αλλά δεν έτυχε να σας δω απο κοντά. Τον σύλλογο τον γνωρίζω πριν δύο χρόνια είμασταν ενεργά μέλη και ο Νίκος πήγαινε στις συναντήσεις εφήβων. Το πρόβλημα ξεκίνησε αμέσως μόλις τελείωσε το λύκειο και έκανε μια απότομη στροφή αρνούμενος ότι έχει άσπεργκερ θεωρώντας το ως μια μεγάλη αναπηρία και μία ταμπέλα που του στιγματίζει τη ζωή χωρίς ο ίδιος να φταίει σε τίποτα. Μισεί τον ευατό του, προσπαθεί να καταχωνιάσει ότι είναι χαρακτηριστικό του άσπεργκερ, κατηγορεί εμένα ότι τον πήγα σε ψυχίατρους και του διαγνώσανε αυτή τη κατάρα, κάνει τέστ στο ίντερνετ να δεί αν είναι νευροτυπικός ή ασπεργκερ. Προσπάθησα άπειρες φορές με οδηγίες ψυχολόγου να του μιλήσω, να του πω τι είναι το άσπεργκερ τι μπορεί να κάνει αλλά δυστυχώς μάταια. Εδώ και δύο χρονιά ζούμε με αυτον τον εφιάλτη. Αρνείται να δει οποιοδήποτε ειδικό και αρνείται να μιλήσει για το θέμα αυτό. Έτσι σκέφτομαι εγώ να έρθω σε επαφή μέσα απο το site με γονείς ή ενήλικες άσπεργκερ για να μπορέσω να μιλήσω και ίσως να τον βοηθήσω να κάνει ο ίδιος αποδοχή. Ευχαριστώ, Ιωάννα Αλεξοπούλου
like0

Για τον Νίκο

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Γεια σας κα. Αλεξοπούλου. Σας θυμήθηκα νομίζω. Δεν ξέρω αν θα φανούν κοινοτοπίες τα παρακάτω, αλλά ίσως βοηθήσουν για αρχή τον Νίκο (αν δεν τα έχετε ήδη δοκιμάσει). Τι θα μπορούσε να σκεφτεί να του πει κανείς; Πρώτα απ' όλα, τι σημαίνει αυτό το σύνδρομο με δυο λόγια και επί της ουσίας; Ότι συχνά δεν ανταποκρινόμαστε με λόγια ή πράξεις σε αυτό που περιμένουν οι άλλοι από μας, γιατί δεν το αντιλαμβανόμαστε σωστά (το τι περιμένουν). Και δεν είμαστε καλοί στην "διπλωματία" και στη γνώση περί διπλωματίας. Και τέλος είμαστε ψυχαναγκαστικοί, έχουμε τα κολλήματά μας. Αυτά όμως είναι και χαρακτηριστικά εκατομμυρίων ανθρώπων, κατά περίπτωση. Υπάρχουν οι ντροπαλοί, που δεν είναι καλοί διπλωμάτες, είναι παθητικοί. Υπάρχουν οι παρορμητικοί, οι υπερκινητικοί, που είναι μεν ενεργητικοί και πρωτόβουλοι, αλλά κάνουν αστοχίες που ενοχλούν τους άλλους. Υπάρχουν οι ψυχαναγκαστικοί, με τα πιο απίθανα κολλήματα. Οι αφηρημένοι, που δεν ακούνε τι τους λένε, χάνουν την ώρα και καθυστερούν μονίμως, απορροφούνται από κάτι και 'χάνονται', δεν ολοκληρώνουν πολλές φορές αυτό που αρχίζουν... Υπάρχουν οι καλόπιστοι και αφελείς, που λένε πράγματα αληθινά, αν και καλύτερα να μη τα λέγανε (διπλωματία γαρ). Και οι 'κλειστοί' που δεν επικοινωνούν εύκολα. Όλες αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων δεν νιώθουν ότι έχουν μια κατάρα, γιατί λοιπόν ο Νίκος να νιώθει ότι είναι κατάρα όποιο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχει; Θα του πρότεινα να το σκεφτεί. Όσον αφορά τα άτομα που γνωρίζουν ότι έχουν άσπεργκερ, εφήβους και νέους, η συντριπτική πλειονότητα προτιμούν να κοιτάξουν πώς θα γίνουν πιο επιδέξιοι με τον κόσμο, παρά να θυμώνουν ότι κάτι κακό έχουν. Θα του πρότεινα να το δει και αυτό. Και τέλος, αν δεν είχαν διαγνώσει τον Νίκο, πάλι τα ίδια προτερήματα και ελαττώματα θα είχε, η διάγνωση δεν είναι μαγικό που σε αλλάζει. Γιατί λοιπόν να χολοσκάει; Τι λέτε; θα τον βοηθούσε καμιά από τις παραπάνω ιδέες;
like0

Τηλεφωνική ανταπόκριση

Εικόνα Γιάννα
Ίσως εγώ έκανα κάποιο λάθος και δεν έγιναν οι δημοσιεύσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ζωή απο Ελευσίνα που με πήρε τηλέφωνο και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μου να επικοινωνήσω με γονείς και ενήλικους Άσπεργκερ. Ζωή σ'ευχαριστώ και θα τα λέμε.
like0

Σχετικά με την ανάρτηση νέων δημοσιεύσεων

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Δεν κάνατε κάτι λάθος. Παρότι οι δημοσιεύσεις σας αναρτώνται αυτόματα στις σελίδες του NOESI.gr, παίρνουν έγκριση από τον διαχειριστή για να εμφανιστούν στην πρώτη σελίδα. Επίσης, θυμηθείτε ότι στην πρώτη σελίδα, λόγω περιορισμένου χώρου, οι δημοσιεύσεις μένουν μερικές ημέρες μόνο. Μπορείτε όμως να δείτε, ανά πάσα στιγμή, τις δημοσιεύσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων που έγιναν στο NOESI.gr στη σελίδα μας www.noesi.gr/des που μπορείτε να βρείτε από το βασικό μενού, στην κορυφή των σελίδων.
like1

Ο μικρός μου είναι 8 χρονών

Εικόνα maria dimopoulou

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 8 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΔΔΥ ΜΟΥ ΔΙΕΓΝΩΣΑΝ ASPERGER. ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.