Τα νέα μας (Ιάσωνας)

Εικόνα Τάνια

Έχω αρκετό καιρό να γράψω, από περισυ τέτοια εποχη νομίζω..

Έχω τον μικρό μου τον Ιάσονα με διαγνωση ΔΑΔ εδώ και ένα χρόνο τώρα. Κλείσαμε πλέον 1 χρόνο παρέμβασης με ειδική αγωγή και 3 μηνες λογοθεραπεία. Ο μικρούλης μου έχει κανει απίστευτα αλματα στην γλώσσα. Περισυ τετοια εποχη ελεγε 5-6 λέξεις, τώρα πια προτάσεις με 3-4 λέξεις πληθυντικους, ρήματα με σωστους χρόνους. Έχουμε βέβαια δουλειά στην αρθρωση, δεν χρησιμοποιουμε αρθρα ακόμα αλλά παμέ καλά και νομιζω ότι αυτά θα έρθουν με τον καιρο. Βγαλαμε την πάνα πριν 4  μήνες μεσα σε 2 μέρες πανευκολα. 

Ξεκινήσαμε πάλι παιδικό και ειμαστε σουπερ (μονο το πρωινό ξυπνημα μας χαλάει λιγο)

Τώρα είμαστε 3.5 χρονών.  Η αναπτυξιολόγος μας είπε ότι αν δεν ειχε την προιστορία παλλινδρομισης και κατι μικρές στερεοτυπιες στο παιχνιδι οταν τον είχαμε πρωτοπάει στα 2.5 του χρόνια , δεν θα έβλεπε καμοία διαφορά από ένα νευροτυπικό παιδί. Τωρα πλεον και αυτα έχουν εξαφανιστεί.

Η θεραπευτριά του μας λεεί τα καλύτερα και αμφιβάλει πολύ για την διαγνωσή του, γιατί είναι πολύ κοινωνικός και του λειπουν πολλά απο τα στοιχεία της ΔΑΔ. Εμένα πάλι δεν με νοιάζει η διάγνωση, αρκει να είναι χαρουμενός και να του προσφέρω την σωστή βοηθεια για να ξεπερναει τις όποιες δυσκολίες .

Άλλα πρεπει να το πω ότι είμαι πολύ περιφανη για τον μικρουλη μου σαν τρελή χαζομαμα που είμαι.

Ευχομαι σε όλους τα καλύτερα και καλή προοδο σε όλα τα παιδάκια

Τάνια 

Σχόλια

Τάνια διαπιστώνουμε ότι ότι έχεις μεγάλη χαρά

Εικόνα ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τάνια διαπιστώνουμε από αυτά που λές ότι έχεις μεγάλη χαρά για την εξέλιξη και τα βήματα προόδου του μικρού Ιάσονα και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η  φράση σου ''δεν με νοιάζει η διάγνωση, αρκει να είναι χαρούμενος και να του προσφέρω την σωστή βοήθεια για να ξεπερναει τις όποιες δυσκολίες'' λέει πολλά.

Ευχόμαστε τα καλύτερα στον Ιάσονα και στην ''τρελη χαζομαμά του''.

like0

Μπράβο στον Ιάσονα!

Εικόνα Ελένη

Τάνια, η πρόοδος του Ιάσονα είναι εκπληκτική! Πάντα χαιρόμαστε όλοι να μαθαίνουμε ότι ένα παιδάκι πηγαίνει τόσο καλά! Εύχομαι ολόψυχα να συνεχιστεί η καλή του πορεία!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.