Τρεις γεματοι μήνες σε σχολειο ειδικης αγωγής

Εικόνα evoyiatzaki
γνωρισα τον αυτισμο (σχετικα ηπιας μορφης) απο κοντα, τη νοητική υστερηση, την ανωριμοτητα, τη διασπαση προσοχής , συνδυασμένα σε ομάδες που λέγονται τάξεις. Μετά απο τρεις μήνες, μπορω να πω πιο ηχηρα .... οτι απέχουμε απο την οργανωμένη Ειδική Αγωγή. Πολυ φιλοτιμο, αυτοσχεδιασμός και πειραματισμός ....αλλα αυτα μπορεί να βλαψουν...οσο καλες προθεσεις κι αν υπαρχουν. Δεν μπορω να αξιολογησω τη δουλειά που έκανα, αφου δεν μπορεσα εξαρχής να ορισω στόχο, ή καλυτερα, όσες φορές εθεσα στοχο, τον αναθεωρησα πολλές φορές, για να πλησιασω μια πιο ρεαλιστική προσεγγιση. Αν η αξιολογηση είναι αυτο που εκπεμπουν και εκδηλωνουν τα παιδια, τότε είμαι ευτυχής. Αλλα τα παιδια επιστρεφουν την αγαπη που λαμβανουν. ..... δεν πρεπει να ξεγελιομαστε, αυτο δεν ειναι αξιολογηση του εκπαιδευτικου έργου και αποτελεσματος. Ισως σε αυτο τον ιστοχωρο, να πρεπει να δημιουργηθει ένας ζωντανος διαλογος μεταξύ εκπαιδευτικών, που βρισκονται με τα παιδια σε τάξη, και οχι μονο σε προσωπικές συναντησεις/συνεδρίες κλπ. Και να ανοιξει ο διαλογος και η κατανοηση μεταξυ εκπαιδευτικων και γονεων. Ειναι ενας κρικος που λειπει, μια και αυτοι ειναι αυτοί που καλουνται να καλυψουν το κενο της μαθησης, πέραν των προσπαθειών των γονεων που μπορουν να αφιερωσουν χρονο και προσπαθεια (και χρημα) γιαυτο. και αν φανει οτι υπαρχει ενδιαφερον, θα προσπαθησω μεσα απο μικρες διηγησεις, να σας πω αυτα που βλεπει ο εκπαιδευτικος....οχι ο ειδικός, ....αλλα αυτος που η δημοσια παιδεία ορίζει οτι πρεπει να προσπαθησει να διδάξει τα παιδια σας. ΥΓ συγχωρηστε μου τυχον λανθασμενη ή απηρχειωμενη ορολογία, δεν είμαι ειδικός, τώρα μαθαινω απο το υλικο που βρισκω εντός και εκτός σχολείου

Σχόλια

Καλησπέρα

Εικόνα lito
Καλησπέρα evoyiatzaki, διάβαζα τους προβληματισμούς σου και συμφωνώ ότι πρέπει να ανοίξει διάλογος και να διεκδικήσουμε ενδιαφέρον, προσπάθεια και χρήματα. Ώστόσο νομίζω ότι τα βλέπεις κάπως απαισιόδοξα τα πράγματα. Κακώς! Φαίνεται ότι τα πας μια χαρά. Το να έχει κάποιος καλές προθέσεις, να δίνει αγάπη και να βάζει στόχους μπορεί να μην αγγίζει την τελειότητα αλλά μην θεωρείς ότι είναι και δεδομένο για τους εκπαιδευτικούς! Φαντάζομαι ότι βλέπεις κι εσύ αδιάφορους, άσχετους και νυσταγμένους εκπαιδευτικούς να κοιτάνε συνεχώς το ρολόι τους! Κάποιοι από αυτούς είχαν καλές προθέσεις στην αρχή αλλά στην πορεία κουράστηκαν γιατί δεν βρήκαν κανενός είδους συμπαράσταση. Η γνώμη μου είναι ότι όσο διεκδικούμε συμπαράσταση πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να αργήσει ή στη χειρότερη να μην έρθει ποτέ. Δεν το δέχομαι, θα την ψάχνω πάντα, αλλά δεν μπορώ να αφήνω το χρόνο να τρέχει εις βάρος των παιδιών, των γονιών και της ψυχικής μου ηρεμίας. Ναι, μου είναι πολύ χρήσιμα τα set με τις κάρτες των 45 ευρω αλλά μπορώ να δουλέψω και χωρίς αυτά. Μου λείπουν πολλά εφόδια, γνώσεις, γνώμες... πες το όπως θες. Αν είχα όσα μου λείπουν, μπορεί και να έβαζα 100% σε κάθε μου αξιολόγηση. Μπορεί και όχι όμως! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να φτιάξουν μόνες τους οι συνθήκες. Τις συνθήκες τις φτιάχνουμε κι εμείς και καμιά φορά οι συνθήκες... είμαστε εμείς. Μου έρχεται ακόμα να σου πω να μη φοβάσαι να βάζεις μεγάλους στόχους. Η μικρή μου εμπειρία μου αποδεικνύει ότι αν στοχεύαμε με βάση όσα νομίζουμε ότι μπορούν να κάνουν τα παιδιά, δεν θα υπήρχε πρόοδος. Στην πραγματικότητα μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα. Έπειτα παρατηρώ και το άλλο. Καμιά φορά κάνουμε "ρεαλιστική προσέγγιση" για να μη ματαιωθούμε οι ίδιοι. Ας ματαιωθούμε, δεν είναι κακό. Καλή συνέχεια, με αισιοδοξία!
like5

Μου άρεσε !!!!

Εικόνα Houz
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να φτιάξουν μόνες τους οι συνθήκες. Τις συνθήκες τις φτιάχνουμε κι εμείς και καμιά φορά οι συνθήκες... είμαστε εμείς. Μου άρεσε τόσο πολύ που ήθελα να το το απομονώσω και να το ξαναδώ. Ευχαριστώ για αυτά τα λόγια lito. Υ.Γ : Μάλλον έχεις κάνεις λάθος στην ημερομηνία γέννησης ή είσαι υπερήλικας. Σέβομαι όμως την επιλογή σου για ανωνυμία.
like4

houz, η

Εικόνα lito
houz, η ημερομηνία γέννησης μπήκε αυτόματα γιατί παρέλειψα να την γράψω. Θα το διορθώσω πάραυτα!
like3

Απο τα μεσα εξω!

Εικόνα star
"Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να φτιάξουν μόνες τους οι συνθήκες. Τις συνθήκες τις φτιάχνουμε κι εμείς και καμιά φορά οι συνθήκες... είμαστε εμείς." Αυτο κανω. Εμεις θα φτιαξουμε τις συνθηκες, διοτι εμεις ειμαστε οι συνθηκες. Με την γνωση απο τα μεσα εξω, εχουμε υπεροχη πανω στην γνωση που ερχετε απο τα εξω και προσπαθει να μαθει τι γινετε μεσα στο αυτιστικο μυαλο! Star
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.