Διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) ως πρώτη γλώσσα

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό υλικό που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος "SIGN FIRST"
Σάβ, 10/03/2018 - 08:30

Ημερίδα για τη διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) ως πρώτη γλώσσα το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 ώρα 08:30 – 15:00, στην αίθουσα "Ζακλίν ντε Ρομιγί", στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς (μόνιμους, αναπληρωτές και όσους βρίσκονται στους πίνακες εκπαιδευτικών με επάρκεια στην ΕΝΓ), γονείς, μέλη της κοινότητας των κωφών / βαρηκόων και γενικά χρήστες της ΕΝΓ, διερμηνείς και εκπαιδευόμενους στην ΕΝΓ, φοιτητές και λοιπούς ενδιαφερόμενους.

Διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) ως πρώτη γλώσσα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη — απαιτείται η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ηλεκτρονικά και για το λόγο αυτό απαιτείται η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής. Στη δήλωση συμμετοχής, επίσης, μπορείτε να δηλώσετε και τυχόν ανάγκες προσβασιμότητας που έχετε εφόσον θέλετε να συμμετέχετε, ώστε να ληφθούν υπόψιν συνολικά εγκαίρως από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Θα βρείτε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής εδώ: https://goo.gl/forms/iYcUhh8PRztOceEY2

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουμε το εκπαιδευτικό υλικό που έχει αναπτυχθεί και την πορεία του προγράμματος "SIGN FIRST" http://www.sign1st.eu/en/

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας υποστηρίζουν την υλοποίηση της Υ.Α. 2103/2017, με την οποία εντάσσεται η διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και η εκμάθηση αυτής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των κωφών και βαρηκόων μαθητών.

Συνημμένα αρχεία: 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.