Αbillify φαρμακευτική αγωγή

Εικόνα Litsaki

Ο γιος μου 13 ετων έχει διαγνωστεί με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας.Λογω θυμού επιθετικότητας και άγχους ή παιδοψυχιατρος που τον παρακολουθεί πρότεινε το Abilify. Αρχικά είδαμε διαφορά στην συμπεριφορά του. Για μερικους μήνες ολα φαίνονταν καλύτερα. Μετα άρχισε να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο και η παιδοψυχιατρος ανέβασε την δοση.  Μεσασέ περίπου 10 μήνες πηρε 15 κιλα. Δεν ξερω αν κάνουμε καλά πού του δίνουμε ενα φάρμακο το οποίο δεν έχει τα αποτελεσματα πού θα περιμέναμε. Θα ήθελα και την γνώμη σας. Όσοι έχουν εμπειρία από το συγκεκριμένο φάρμακο η κάποιου άλλου ειδικου ενδεχομένως. Ευχαριστω πολύ.

Σχόλια

Και έμενα έχει πάρει πολλά κιλά

Εικόνα Katerina Dimitris

Και εμενα εχει παρει πολλα κιλα στον εναν χρονο...

like0

Την ίδια ιστορία πέρασα και εγώ με τον γιο μου

Εικόνα Αναξίμανδρος Μιλήσιος

Την ιδια ιστορια περασα και εγω με τον γιο μου. Αναγκαστηκαμε να παμε στη quetepine. Αδυνατισε πολυ γρηγορα ΟΜΩΣ προς θεου προσοχη στην αλλαγη. Να δοθει σωστη δοση για να μην τον επηρεασει. Εμενα επαθε ψυχωτικο επεισοδιο γιατι δεν πηγε στην σωστη αντιστοιχια. 

like0

Παίρνω και εγώ Airipiprazole αλλά είμαι ενήλικας

Εικόνα Κικη Ματερη

Παίρνω και εγώ Airipiprazole αλλά είμαι ενήλικας. Πρώτα επαιρνα ολανζαπίνη, ενημέρωσα την ψυχίατρο μου ότι πήρα κιλά και πέρασα στην Airipiprazole. Tωρα κάνω διατροφή. Μεσα από την δική μου εμπειρία η Airipiprazole δεν έχει να κάνει με την πρόσληψη βάρους. Αλλά να μην ξεχνάμε κάθε οργανισμός μοναδικός. 

like1

Abillify φαρμακευτική αγωγή.

Εικόνα Litsaki

Όμως το φάρμακο έχει βοηθήσει και τη συμπεριφορά τού παιδιού σας;

like0

Airipiprazole, παρουσίαζα μία αδυναμία παρακολούθησης

Εικόνα Κικη Ματερη

Nα προσθέσω ότι όταν μου μιλούσαν πριν την airipiprazole, παρουσιαζα μία αδυναμία παρακολουθήσης τι μου λένε ειδικά εάν περιελάμβανε πολλά ονόματα αυτό που μου λέγαν .Ο τάδε της τάδε ξαδέρφη της τάδε εκεί κάπου εχανα την επαφή. Τώρα και να μην γνωρίζω κάποιον δεν κλεινώ ρολά ,παρακολουθώ τι θα μου πουν.  Δεν βάζω τους άλλους να λένε πράγματα δύο φορές. Αυτό το κλασσικό εεε; Το σταμάτησα. Αυτό που απουσίαζα σε κομμάτια συζήτησης. Εμένα δεν με ενοχλούσε χανομουν γλυκά στον κοσμο μου. Επίσης όταν βλέπω τηλεόραση ή διαβάζω ένα βιβλίο ανταποκρινομαι όταν με μιλάνε. Έφερα υπερκινητικότητα για ένα διάστημα που δεν μπορούσα να τακτοποιησω. Μου άρεσει πολύ να τακτοποιω. Βάζω μέχρι και τα πηρουνια αλφαδιασμενα στο συρτάρι και η μητέρα μου εκνευρίζοταν με την τάξη μου. Αλλά τώρα που βγήκε σε σύνταξη έγινε τακτικια και αυτή. Τώρα πια έχω και σεξουαλικότητα. Είχα χρονιους πόνους. Παθαινω με την  airipiprazole μερικά κενά μνήμης. Για παράδειγμα ήξερα πάντα που βρίσκεται κάποιος όταν λυπει από το σπίτι. Τώρα ρωταω τον εαυτό μου που είπε ότι πάει.Εμενα για ψυχώσεις μου το δώσανε αλλά θεραπεύεται ο αυτισμός μου.  Η μητέρα μου όταν διαβαζα μου έλεγε Κικη... ακουγα περίμενα να ολοκληρώσει. Κικη...ξανά και ρωτούσε κάτι το οποίο το χανα . Τι θες ρωτούσα; Τίποτα μου έλεγε. Αυτ α ως παιδί. Με πονουσε όλο το σώμα. Νομίζω η άνοια θεραπεύει τον χρόνιο πόνο :-) Δεν θυμάμαι. 

like1

Αντιψυχωτικά στον αυτισμο

Εικόνα Τάσος Παπαγιάννης

Καλησπέρα.Η κόρη μου είναι 8 ετών  με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας... Ο παιδοψυχίατρος μας είχε δώσει πριν 8 μήνες το rispelen το οποίο είναι αντιψυχωσικό επειδή είχε πολύ επιθετική συμπεριφορά, αυτοτραυματισμούς  και πάρα πολλή ένταση και άγχος. Τους πρώτους έξι μήνες το παιδί πήγε πάρα πολύ καλά και στο σχολείο και στο σπίτι. Σταμάτησε να αυτοτραυματίζεται και ήταν πολύ πιο ήρεμη και συνεργάσιμη. Παρόλα αυτά τους δύο τελευταίους μήνες έχει κάνει πισωγύρισμα και έχουμε ατελείωτη ένταση κάθε μέρα. Ο γιατρός μας είπε να ξεκινήσουμε το Abilify.. Μας είπε ότι ο οργανισμός της έχει συνηθίσει  το Rispelen και χρειάζεται να αλλάξουμε αγωγή. Με το Rispelen πήρε 8 κιλά και ήθελε συνεχώς να τρώει. Γενικώς τα αντιψυχωσικά προκαλούν αύξηση βάρους. Τώρα ξεκινάμε το Abilify και βλέπουμε στην πορεία. Καλή δύναμη εύχομαι σε όλους γιατί την χρειαζόμαστε 

like0

Τελικά πως τα πήγε το παιδί με το Abilify;

Εικόνα Ρένα Φεσσα

Καλησπέρα σας, τελικά πως τα πήγε το παιδί με το Abilify; Και εμείς σήμερα το ξεκινήσαμε 8 χρονών αγοράκι μη λεκτικός.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.