Άλλος κανείς;

Εικόνα ligeri
Είμαι εδώ δεν κρύβομαι το λέω Πατάω γη ,βλέπω ουρανό γελάω- κλαίω. Το φεγγαράκι δεν το άγγιξα, απόβραδα καλοκαιρινά το συναπάντησα , στην άκρη τ’ ουρανού τον ήλιο να πλευρίζει, στα φανερά, μαζί του να βαδίζει. Κ΄ εγώ από κοντά ,κλεφτά Τι φταίω ? Πειράζει που το λέω? Στον παράδεισο δεν πήγα Άγγελο ποτέ δεν είδα, μήτε που τ’ ονειρεύτηκα Ανθρώπους όμως είδα, να μιλάνε , μέσα από μάτια δακρυσμένα χαρούμενα η λυπημένα, θαμπά η φωτισμένα, αδιάφορα η ξαφνιασμένα ήρεμα η θυμωμένα , περήφανα η τρομαγμένα, είδα Εσάς, είδα εμένα. Πάνω στη γη ,άλλος κανείς??? Συνταξιδιώτης , της αγρύπνιας και της σιωπής το χέρι να μου δώσει??? Λυγερή

Σχόλια

Άναψε φως στα "σκοτεινά"

Εικόνα moysys
Άναψε φως στά… σκοτεινά. Στο μαύρο δώσε χρώμα. Και φτιάξε εσύ τον πίνακα. Όσο διαρκεί το γιόμα. Ζωγράφισε τους πόνους σου, παρέα με τα αστέρια. Ζωγράφισε και τις χαρές, με τα δικά σου χέρια. Κάποτε θα έρθει δειλινό. Η πλάση θα θολώσει. Μα ο δικός σου πίνακας, εσένα θα λυτρώσει.. Θα είναι η ταυτότητα, για εσένα στους αιώνες. Παιάνες θα δημιουργείς, θα κτίζεις Παρθενώνες. Να φοβηθείς τον θάνατο, αν ζεις μέσα στον δόλο. Σκοτάδια θα έχεις συντροφιά. Χωρίς ουράνιο θόλο. ΜΟΥΣΥΣ
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.