Αμφισβήτηση

Εικόνα Ginka
Καλησπέρα φίλοι μου, τον τελευταίο καιρό, με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα κατά πόσο η επιστήμη της ιατρικής έχει φτάσει στο σημείο να οριοθετήσει την διαταραχή που ονομάζεται αυτισμός και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του. Επίσης, άλλο ένα θέμα που προκύπτει είναι κατά πόσο οι παιδοψυχολόγοι αλλά και οι παιδονευρολόγοι είναι γνώστες του αντικειμένου. Κατά την δική μου άποψη κάθε διάγνωση στηρίζεται σε μία υπόθεση που τείνει στα χαρακτηριστικά του αυτιστικού φάσματος. Εξού και η νέα ορολογία "Διαχυτη αναπτυξιακή διαταρραχή". Μέσα σε αυτήν την πρόταση των τριών λέξεων κατάφεραν οι "ειδικοί" να συγχωνευσουν κάθε περίπτωση, για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.Όσον αφορά όλους τους παιδό-, έχω να πω ότι ορισμένοι ενδιαφέρονται ...για να μάθουν όχι όμως όλοι. Τα σχόλια δικά σας!

Σχόλια

Προσωπικά είχα εμπειρία από τρεις παιδοψυχιάτρους

Εικόνα Athena
Προσωπικά είχα εμπειρία από τρεις παιδοψυχιάτρους, εκ των οποίων ο ένας παρακολουθεί το παιδί εδώ και δυο χρόνια. Οι δύο από τους τρεις μου μίλησαν για αυτιστικά στοιχεία αλλά όχι αυτισμό και στο τέλος μας έδωσαν διάγνωση ΔΑΔ-ΜΠΑ (μετά πό δυο χρόνια παρακολούθησης). Μέχρι εδώ καλά. Η τρίτη (και φαρμακερή!), έδωσε διάγνωση για Asperger με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30, προφανώς επειδή ζητήσαμε βεβαίωση για το επίδομα. Βέβαια αν κατέθετα αυτή την βεβαίωση στην επιτροπή, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι! Κατά την εξέταση, το παιδί έπαιζε στο διπλανό δωμάτιο. Κάποια στιγμή ήρθε στο γραφείο της γιατρού και κάτι ζήτησε. "Μιλάει" μου είπε, "άρα έχει Asperger"! Και αργότερα με ρώτησε αν μας αγκαλιάζει. "Μας αγκαλιάζει και μας φιλάει" απάντησα, "δε νομίζω" μου είπε αυτή. Δεν γνωρίζω ακριβώς τι διδάσκονται στο πανεπιστήμιο σχετικά με τις αυτιστικού τύπου διαταραχές, αλλά θα περίμενα οι γνώσεις ενός γιατρού επί του θεμάτος, αν μη τι άλλο, να είναι απαλλαγμένες από τέτοιυ είδους προκαταλήψεις. Ο κάθε γονιός που έχει παιδί με αυτιστική διαταραχή γνωρίζει ότι η περίπτωση του παιδιού του είναι μοναδική και ότι κάθε παιδί έχει τον δικό του "αυτισμό", με αδυναμίες σε ορισμένους τομείς και δυνατότητες σε άλλους. Δεν μπαίνουν όλες οι περοπτώσεις σε ένα σακούλι! Πάντως επειδή υπάρχουν και σωστοί γιατροί, είναι κρίμα κάποιοι αστοιχείωτοι να χαλούν την γενικότερη εικόνα.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.