Αναδρομικη ισχυς εξωιδρυματικου επιδοματος

Εικόνα Geo Ts

Καλησπέρα και από εμένα θα  ήοελα να ρωτήσω από πότε ξεκινάει η καταβολή του εξωιδρυματικού επιδόματος. Από την ημερομηνία που κάνεις αίτηση στα ΚΕΠΑ και στο ασφαλιστικό ταμείο χωρίς το πόρισμα των ιατρών( δλδ αναδρομικύ ισχύ) ή από την ημερομηνία που βγαίνει το πόρισμα των ιατρών για την αναπηρία ή από τότε πού κάνεις τα χαρτιά μαζί με το πόρισμα του κεπά στο ασφαλιστικό ταμείο;

Δηλαδή πάς το Νοέμβριο στο ΚΕΠΑ και στο ασφαλιστικό ταμείο σου και κάνεις τη σχετική αίτηση, μετά περνάς από την επιτροπή των ιατρών το Δεκέμβριο και Ιανουάριο βγαίνει το αποτέλεσμα της αναπηρίας  και στέλνεις τα χαρτιά στο ασφαλιστικό ταμείο.

Το Φεβρουάριο θα πάρεις ένα μήνα επιδόματος δηλαδή μόνο τον Ιανουάριο 2 μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο ή 3 μήνες δηλαδή και το Νοέμβριο;

Σχόλια

Η ισχύς του επιδόματος είναι από τη στιγμή της αίτησης

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Η ισχύ του είναι από τη στιγμή που έχεις κάνει την αίτηση, ανεξάρτητα πότε θα περάσεις το τελικό στάδιο του ΚΕΠΑ και θα πάρεις τη γνωμάτευση.

Για αυτό καλό είναι πριν τελειώσει η ισχύ του να κάνει κάποιος αίτηση για πιστοποίηση της αναπηρίας, ώστε να μην έχει κενό στις πληρωμές. Απλά κάποιους μήνες ίσως δεν πάρει και θα τα πάρει αναδρομικά.

like1

Αναδρομικη ισχυς εξωιδρυματικου επιδοματος-Νόμος

Εικόνα Geo Ts

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Μήπως γνωρίζετε σε ποιον νόμο αναφέρεται αυτό ώστε να το χρησιμοποιήσω σε μία αίτηση θεραπείας .

like2

Σε ένα εξάμηνο μέσα

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Αν κάνεις αίτηση μέσα σε ένα εξάμηνο από τη λήξη της προηγούμενης, τότε το λαμβάνεις ως συνέχεια της προηγούμενης άιτησης.

"γ) Η έναρξη καταβολής των προνοιακών αναπηρικών παροχών, σε περίπτωση παράτασης, ανατρέχει στην επομένη της ημέρας διακοπής του επιδόματος, εφόσον υποβληθεί ηλεκτρονική αίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 4, εντός εξαμήνου από τη λήξη της ισχύος της απόφασης της προηγούμενης υγειονομικής επιτροπής."

Άρθρο 5, ΦΕΚ5855 28.12.2018

https://opeka.gr/wp-content/uploads/2019/07/3.%CE%91%CF%81%CE%B9%CE%B8%C...

 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.