Αναζήτηση ειδικών θεραπευτών

Εικόνα Alexatagalaki
Η κόρη μου είναι 2 1/2 χρονών και 2 μηνών και αντιμετωπίζει αυτό που οι "ειδικοί" ονομάζουν ψυχοκινητική καθυστέρηση, η οπρέλα που καλύπτει περιπτώσεις που παραμένουν αδιάγνωστες. Επειδή ήταν το πρώτο μου παιδί, άργησα να καταλάβω ότι το παιδί μου αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα, δεν είχα καμμία υποστήριξη από τον παιδίατρό μας εδώ, ο οποίος μου τόνιζε πως "έίμαι αγχωτική" και πως δε συμβαίνει τίποτε. Η μικρή όμως έφτασε 8 μηνών και δεν είχε ακόμη "καθίσει", δεν μπορούσε να στηρίξει την πλατούλα της και δεν είχε καλή βλεμματική επαφή. Στην ηλικία των 9 μηνών, κάναμε εισαγωγή στο "Αγία Σοφία", πολλές εξετάσεις, μαγνητική, εγκεφαλογράφημα, καρυότυπο κ.λ.π., σύνδρομο Angelman κ.λ.π..., όλα αρνητικά και χωρίς παθολογικά ευρήματα. Πολλές επαφές με την Αμερική, την Ολλανδία, την Αγγλία όπου και κάναμε επανέλεγχο στο Great Ormond Street Hospital, έχοντας υποψίες ότι η μικρή πάσχει από κάποιο μεταβολικό νόσημα. Υποβληθήκαμε σε ένα σωρό εξετάσεις, μεταξύ των οποίων και το σύνδρομο Rett, όλα είναι αρνητικά. Το μοναδικό εύρημα που έχουμε είναι πως η μυελίνωση στον εγκέφαλο της μικρής γίνεται με αργό ρυθμό όμως το σημαντικό είναι πως γίνεται, όπως μας είπαν οι Άγγλοι νευροραδιολόγοι. Μετά γυρίσαμε στο σπίτι μας στη Σύρο, και αρχίσαμε φυσιοθεραπείες με έναν "άγγελο" φυσιοθεραπευτή της σχολής ΒOBATH [τι είναι η μέθοδος Bobath]. Μέσα στην ατυχία μας, σταθήκαμε τυχεροί γιατί βρέθηκε στο νησί ο συγκεκριμένος φυσιοθεραπευτής που πραγματικά έχει βοηθήσει πολύ το παιδί μου.
    Σήμερα η κόρη μου είναι "κοντά" στη βάδιση, θέλει ακόμη πολύ δουλειά αλλά βλέπουμε ένα παιδί που κινητικά εξελίσσεται γρήγορα. Δυστυχώς, ο λόγος της είναι ανύπαρκτος προς το παρόν, πλην κάποιου "bubbling", ωστόσο δείχνει καθαρά τι θέλει και τι όχ. Yποστηρίζεται με εργοθεραπείες σε ένα δημόσιο κέντρο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ που δυστυχώς, παρόλο που η εργοθεραπεύτρια είναι αξιόλογη, δεν αρκούν οι παρεμβάσεις. Όσον αφορά τη λογοθεραπεία, τα πράγματα είναι απογοητευτικά εδώ, υποστηρίζεται υποτυπωδώς από μια λογοπεδικό σε κάποια κινητική μονάδα της οποίας το μέλλον και η συνέχεια είναι αβέβαιη... Κάνουμε επίσης και θεραπευτική ιππασία χάρη στην εθελοντική οργάνωση "Ερμής" και στη συνεργασία ενός καταπληκτικού ζευγαριού που παραχωρούν τα άλογά τους και προσφέρουν και οι ίδιοι πολύ δουλειά για τα παιδιά. Νομίζω επίσης πως θα πρέπει να δουλευτεί και από ένα παιδοψυχίατρο σε επίπεδο θυμικό και συμπεριφοράς γιατί νιώθω πως χρειάζεται όρια και σωστή αντιμετώπιση όταν εκνευρίζεται και δε μπορεί εύκολα να βγεί από το θυμό της.
Το πρόβλημά μας λοιπόν είναι πως εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα από άποψη ειδικών θεραπευτών, ωστόσο, πήραμε την απόφαση να παραμείνουμε γιατί πιστεύουμε πως στο στάδιο που βρίσκεται η μικρή, χρειάζεται το "ήρεμο προστατευμένο οικογενεικό περιβάλλον" (είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια, ο μπαμπάς είναι παρόν και συμμετέχει ενεργά, ο ερχομός του δεύτερου παιδιού μας, ένα αγοράκι που σήμερα είναι 1 χρόνου, μας βοήθησε όλους), παρέχοντας βεβαίως το παιδί αυτά που πρέπει, με αρκετή δουλειά και υποστήριξη από εμάς και από την κυρία που την φροντίζει τις ώρες που εγώ εργάζομαι.
    Πρίν λίγες μέρες έμαθα πως ο φυσιοθεραπευτής μας θα φύγει από το νησί, πραγματικά έχασα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου (και όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι γονείς).
Είμαστε προς το παρόν πέντε γονείς που ζητάμε εξειδικευμένους θεραπευτές για τα παιδιά μας.
    Κάνω λοιπόν έκκληση, αν γνωρίζετε κάποιο φυσιοθεραπευτή της BOBATH, με εμπειρία στα παιδιά με νευρολογικά προβλήματα, που ενδιαφέρεται να κινηθεί επαγγελματικά στη Σύρο να έρθει σε επαφή μαζί μου.
Επίσης ενδιαφέρομαι να συνεργαστούμε με εργοθεραπευτή και λογοθεραπευτή με εμπειρία στα παιδιά με νευρολογικές διαταραχές. Είναι σημαντικό για το παιδί μου να συνεχίσει τις θεραπείες της, πάση θυσία και το ιδανικότερο για όλους μας θα ήταν να παραμείνουμε όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι ανάγκες του παιδιού στο χώρο μας.
Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον τα βιολόγια των άλλων γονέων και πραγματικά αναγνωρίζω πως είναι ενθαρρυντικό να μαθαίνεις και να αλληλοβοηθά ο ένας τον άλλον.

Σχόλια

Αδιάγνωστη ψ/κ καθυστέρηση 9 χρόνια

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Κα Αλεξάνδρα, πραγματικά βρήκα πολύ ενδιαφέρον στην περίπτωσή σας και από την άποψη του ότι έχω και εγώ μια παρόμοια περίπτωση με το γιό μου 9 χρ. σήμερα. Δεν έχω αναφερθεί σχετικά στο "βιολόγιο" του site ακόμα ίσως γιατί έχω βαρεθεί να τα λέω πάλι και πάλι και να μην βρίσκω αποτέλεσμα. Υπάρχει περίπτωση να με πληροφορήσετε καταρχήν σχετικά με το νοσοκομείο στο οποίο πήγατε στην Αγγλία και κατά δεύτερο εάν συμβουλευτήκατε γενετιστή για την δεύτερη εγκυμοσύνη σας¨?
like2

Στοιχεία Νοσοκομείου Αγγλία

Εικόνα Alexatagalaki
Το νοσοκομείο στο οποίο πήγαμε στην Αγγλία είναι το Great Street Ormond Hospital στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στον καθηγητή Peter Clayton, o οποίος θεωρείται αυθεντία στα νευρομεταβολικά νοσήματα. Θέλω να σας πώ, πως αν δεν είχα έρθει σε επαφή με ένα Έλληνα καθηγητή με ειδίκευση σε αυτά τα παιδιά στην Αμερική, ο οποίος παρεπιμπτόντως πήρε έδρα στην Αθήνα οπότε μόλις έρθει θα σας ενημερώσω, δεν θα είχα ξεκινήσει από κάπου... Μας παρακολουθούσε η καλύτερη παιδονευρολόγος στην Ελλάδα, η οποία οδέποτε μας ενημέρωσε για τις δυνατότητες αναζήτησης του προβλήματος της κόρης μου, παρά μόνο ο καθηγητής στην Αμερική στον οποία έστειλα όλο τον φάκελο που αρχικά κάναμε στο "Αγία Σοφία¨και μας ενημέρωσε πως ο φάκελος ήταν ελλιπής και θα πρέπει τουλάχιστον να κάνουμε περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να αποκλειστούν διάφορα νοσήματα στα οποία ενδεχομένως να υπάρχει βοήθεια μέσω διατροφής κ.λ.π. Είχαμε κάποιες υπόνοιες πως πρόκειται για κάποιο νευρομεταβολικό νόσημα. Βεβαίως έχω τηλέφωνα και e-mail του νοσοκομείου, μπορώ να σας τα στείλω. Θα έλεγα πως θα πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό που παρακολουθεί τον γιό σας, ο οποίος θα πρέπει να σας κατευθύνει και να στείλει στο νοσοκομείο στο εξωτερικό ένα παραπεμπτικό που θα εξηγεί το πρόβλημα του παιδιού. Στην περίπτωση της δεύτερης εγκυμοσύνης μου, καταλαβαίνετε το άγχος μου, συμβουλεύτηκα γενετιστή, χωρίς καμμία ουσιαστική βοήθεια, πήγα στην κυρία Φρυσίρα,είδα την κυρία Μεταξωτού (απαράδεκτη συμπεριφορά της)και μόνο με τον κύριο Ντινόπουλο, τον έλληνα καθηγητή στην Αμερική, μπόρεσα τουλάχιστον να¨"ηρεμήσω". Ωστόσο, υπάρχει ένας αξιόλογος γενετιστής στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στο Παίδων,νομίζω πως είναι ο διευθυντής λέγεται pr. Peterson και σας τον συνιστώ. Να σας πώς λοιπόν την προσωπική μου εμπειρία και άποψη, πως το δεύτερο παιδί ΒΟΗΘΑ ΠΟΛΥ, την οικογενειακή ισσοροπία και το παιδί που αντιμετωπίζει πρόβλημα, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, είναι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ, μήνυμα αισιοδοξίας. Στην περίπτωση μου ήρθε πολύ γρήγορα και βίωσα δύσκολες στιγμές μέχρι να γεννηθεί και να διαπιστώσω ότι είναι καλά. Ο καλύτερος υποστηρικτής ήταν ο σύζυγός μου και ευχαριστώ τον Θεό που μας έστειλε το μικρό μας Δημήτρη. Μακάρι να αποφασίστε να κάνετε ένα δεύτερο παιδί, μιλήστε με το γιατρό του γιού σας, μιλήστε με τον κύριο Peterson αλλά πάνω από όλα ηρεμείστε και πιστέψτε πως όλα θα είναι μια χαρά. θα ψάξω να βρώ το τηλέφωνο του κ. Peterson και θα σας ενημερώσω, ο θεός να σας δίνει δύναμη και υπομονή... Οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε είμαι στη διάθεσή σας. σας χαιρετώ Αλεξάνδρα
like0

περισσότερες πληροφορίες....

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Κα Αλεξάνδρα, σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με την περίπτωσή μου και για τις ευχές σας, όμως έχω ήδη μία κόρη 12 ετών που είναι δόξα το Θεό μία χαρά καιένα αγοράκι 9 ετών με το γνωστό πρόβλημα. Ομως θα ήθελα πολύ και εγώ και ο σύζηγός μου και ένα τρίτο παιδάκι. Εδώ έρχονται όλοι οι γιατροί που έχω ρωτήσει δηλ. ο κος Γιουρούκος - παιδονευρολόγος και η κα Φρυσήρα - γενετίστρια και μου το απαγορεύουν επειδή δεν υπάρχει διάγνωση στο παιδί και φοβούνται την επανάληψη του ίδιου συμβάντος. Ζήτησα να ψαχτεί μέσω DNA και η απάντηση της κας Φρυσήρας ήταν ότι με το DNA ψάχνουμε γνωστές καταστάσεις ή έστω υποψία και όχι άγνωστα πράγματα. Γι αυτό σας ρώτησα για τα νοσοκομεία και τους γιατρούς. Αν μη τι άλλο να βρω τι έχει ο γιος μου, να μάθω αν η κόρη μου έχει και ποιες πιθανότητες επανάληψης στα παιδιά της. Σας παρακαλώ στείλτε μου εάν έχετε στο e-mail μου mageandi@yahoo.gr ότι στοιχεία γιατρών ή νοσοκομείων διαθέτετε. Σας ευχαριστώ πολύ. Μαίρη Βελλή
like4

Φυσικοθεραπευτής Bobath στη Σύρo

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Θα μπορούσατε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεξελικτικής Αγωγής (EENA) [τι είναι η EENA], στη διεύθυνση www.eena.gr, και μέσω αυτής να πάρετε πληροφορίες για την ύπαρξη Φ/Θ - Bobath στο Νομό σας, αλλά και να επικοινωνήσετε με την ΕΕΝΑ. Στράτος Καραγεωργίου [stratos] Φυσικοθεραπευτής, MSc, OMT.
like3

απλή επικοινωνία...

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
κα Αλεξάνδρα καλησπέρα σας. Μετά από λίγο καιρό στο Νόηση και μια πρώτη επικοινωνία που είχαμε ένοιωσα την ανάγκη να επικονωνήσουμε ξανά. Αλήθεια βρήκατε κάποια άκρη με τους φυσικοθεραπευτές BOBATH ? Εγώ αναζητάω κάποια κέντρα ή κάποιους εδώ στην Αττική. Με τα κέντρα Αισθητιριακής Ολοκλήρωσης κάνατε κάποιες επαφές ? είναι όντως χρηστικά για τα παιδιά μας ? (το λέω με όλη την αγωνία που έχω για το παιδί μου και το μέλλον του και όχι για να θείξω, προςθεού) Θα χαρώ να ακούσω κάποια νέα σας.
like4

Ερώτηση

Εικόνα Μιχαήλογλου Σοφια
Αγαπητή Κα Ταγκαλάκη, Ονομάζομαι Μιχαήλογλου Σοφία και διανύω την 33η εβδομάδα της δεύτερης εγκυμοσύνης μου. Η πρώτη εγκυμοσύνη διακόπηκε στην 34 εβδομάδα στην Αγγλία όταν ο γιατρός που με παρακολουθούσε διέγνωσε ότι ο εγκέφαλος του εμβρύου είχε κύστες, το οποίο σήμαινε γι'αυτόν νοητική καθυστέρηση. Γέννησα κανονικά ένα αγοράκι 3000 gr το οποίο το εξετάσαμε παθολογοανατομικά και καρυοτιπικά και δεν είχε κανένα παθολογικό πρόβλημα. Σ'αυτήν την εγκυμοσύνη προληπτικά και μόνο έκανα αμνιοπαρακέντηση, μοριακό καρυοτυπο, και δεν έδειξαν καμία χρωμοσωμιακή ανωμαλία. Την 32 έβδομάδα έκανα πάλι προληπτικά (αφού τα υπερηχογραφήματα ήταν καθαρά) μαγνητική τομογραφία στον έγκεφαλο του εμβρύου όπου εμφανίστηκαν πάλι παρόμοιας μορφής κύστες. Ο γιατρός μου μου συνέστησε πάλι διακοπή κύησης και μου μίλησε για μεταβολικό νόσημα. Παθολογικά το έμβρυο δεν εμφανίζει καμία ανωμαλία. Μου σύστησε να κάνω βιοψία ήπατος του εμβρύου καθώς και νέα μαγνητική στον εγκεφαλό του, στα νεφρά και το συκώτι. Δυστυχώς μου είναι πολύ δύσκολο να πάρω ξανά την απόφαση της διακοπής. Πολύ περισσότερο λόγω ελλειπής διάγνωσης από τους ειδικούς. Η ερωτησή μου είναι αν είχατε καποια υπερηχογραφικά ευρήματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Και αν ναι ποια ήταν αυτά; Εχω επισκεφτεί την Κα Φρυσιρα, την Κα Σκουτέλη, τον Κο Πάγκαλο, τον Κο Σφακιανό, τον Κο Βασιλόπουλο, καθώς και διακεκριμένους ακτινολόγους στην Αγγλία και Γαλλία. Κανείς δεν μπορεί να εκφέρει σαφή άποψη και διάγνωση. Φαντάζομαι πόσο δύσκολο ήταν και ίσως και να είναι το έργο που προσφέρετε στην μικρή σας. Ομως μου δώσατε τόσο θάρρος λέγοντας ότι το δεύτερο παιδί έδωσε ισοροπία στην οικογενειά σας. Φαντάζομαι ότι ψυχολογική και σωματική κούραση είναι απίστευτη, όμως η υπομονή και η αγάπη της μητέρας είναι αστείρευτη. Θα χαρω πολύ να επικοινωνήσουμε! Με εκτίμηση, Μιχαήλογλου Σοφία
like6

Μπορώ να έχω μια επικοινωνία μαζί σας;

Εικόνα Παρασκευή Βακιάρου

Θα μπορούσα παρακαλώ να έχω μια επικοινωνία μαζί σας; Το E-mail μου είναι vakiarou_voula@yahoo.gr

like5

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.