Αναζητώ άλλους γονείς με παιδιά με ψυχοκινητική καθυστέρηση

Εικόνα Αρτινός
Έχουμε ένα κοριτσάκι πεντέμιση ετών. Ανακαλύψαμε μία ΨΚΚ. Όλες οι εξετάσεις που έγιναν ήταν καθαρές εκτός από μία που μας έδειξε μία χρωμοσωμική ανωμαλία. Αν κάποιος γονέας έχει το ίδιο πρόβλημα μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να βοηθήσει ο ένας τον άλλον.

Σχόλια

Έχω ένα αγοράκι με ΨΚΚ, μόλις έκλεισε τα 6

Εικόνα Ιωαννα
εχω ενα αγορακι με ΨΚΚ..μολις εκλεισε τα 6 και αγωνιουμε αν θα μπορεσει να παει πρωτη δημοτικου την επομενη χρονια...το προβλημα σε μας ξεκινησε απο χρωματοσωμικη ανωμαλια...κανει λογοθεραπειες - εργοθεραπειες 2 χρονια.Οταν ξεκινησαμε δεν μιλουσε καθολου και αν ελεγε κατι, κανεις δεν το καταλαβαινε..επισης ειχε ασταθεια στο βαδισμα ,δεν ανεβαινε σκαλες δεν ετρεχε....τωρα παμε καλα ..η προοδος του ηταν θεαματικη...τωρα αν δεν βιαζετε μιλαει καθαρα..τρεχει παιζει μπαλα ανεβαινει σκαλες..λιγο ο φοβος του να μην πεσουμε μας εχει μεινει ακομα... Το πιο σημαντικο προβλημα που μας τυραναει ακομα ειναι η λεπτη κινητικοτητα...θα καταφερει να παει σχολειο αφου δεν μπορει να γραψει καλα; αν και ξερει να μετραει και να αναγνωριζει μερικα γραμματα...ειναι σωστο να τον στειλω στο δημοτικο ή να μεινει ακομα μια χρονια στο νηπιαγωγειο...θα ηθελα να ακουσω την αποψη καποιου που ειναι στην ιδια θεση με μας ή που ξερει κατι παραπανω..σας ευχαριστω
like1

Κι εγώ θέλω να έρθω σε επαφή με γονείς

Εικόνα Anonymous
Εμενα το μικρο μου κοριτσακι σχεδον 11 μηνων. Εχει διαγνωστει μια σπανια γενετική παθηση. Απο τον πρωτον κιολας μήνα κάνουμε φυσιοθεραπεια γιατι εχει υποτονια. Και εγω θα ηθελα να μαθω και να ερθω σε επαφη με αλλους γονεις με ψυχοκινητικη καθυστεριση. Και εμεις θα χρειαστουμε λογοθεραπεια αλλα και εργασιοθεραπεια. Ευχαριστω τονια tonia@rarediseasesincyprus.com
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.