Άρνηση πληρωμής Λογοθεραπειών από ΕΟΠΥΥ Παλλήνης

Γειά σας,

Εχω ένα αγοράκι 10 ετών που εχει διαγνωστεί με μαθησιακές δυσκολίες που αφορούν  στην ανάγνωση και στην ορθογραφία απο το ΚΕΔΔΥ Παλλήνης. 

Το έγγραφο πέρασε και από ελεγκτή.

Ξεκινήσαμε λογοθεραπειες πέρυσι, καταθέσαμε φάκελο και πληρωθήκαμε 3 αποδείξεις.

Ξαφνικά σήμερα ο ΕΟΠΥΥ Παλλήνης αρνείται να δεχτεί αλλες αποδείξεις και δεν θα καλύψει και όσες εχει ήδη δεχτεί με αριθμό πρωτοκόλου επειδή οι μαθησιακές δυσκολίες δεν καλύπτονται βάσει ΦΕΚ 3054 18/11/2012 Τεύχος 2ο Άρθρο 17, το οποίο όντως δεν αναφέρει ρητά τη λέξη μαθησιακές δυσκολίες.

  • Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Μπορεί κάποιος να μας συμβουλέψει πώς να κινηθούμε;

Ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Για πληρωμή από ΕΟΠΥΥ, το χαρτί του ΚΕΔΔΥ είναι άχρηστο

Εικόνα Γιάννης_1970

Για πληρωμη απο ΕΟΠΥΥ, το χαρτι του ΚΕΔΔΥ ειναι αχρηστο. Το ΚΕΔΔΥ γνωματευει για εκπαιδευτικες αναγκες στηριξης.

Θα παρετε χαρτι απο Δημοσιο νοσοκομειο Παιδων για τον ΕΟΠΥΥ.

Εδώ και χρόνια οι μαθησιακές δυσκολίες δεν πληρώνονται!

Εικόνα NOESI.gr

Αγαπητέ κ. Καρανάσο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε την παρακάτω απάντηση στο ερώτημά σας (σας την έχουμε στείλει με αναλυτικότερες πληροφορίες και μέσω E-mail). Παρακαλούμε διαβάστε την απάντηση παρακάτω:

Εδώ και χρόνια οι μαθησιακές δυσκολίες δεν πληρώνονται! Οι γιατροί συνήθως γράφουνδιαταραχές της έκφρασης του λόγου ή κατι παρεμφερές για να μπορούν οι γονείς να παίρνουν τα χρήματα! Αρχικά ζητήστε από το γιατρό / θεραπευτή να σας διορθώσει τη νέα γνωμάτευση  με αναφορά σε αυτό (όχι μαθησιακές δυσκολίες) και αν ειναι δυνατόν με αναδρομική ισχύ! Κατόπιν αν ο γιατρός σας την διορθώσει ίσως το δεχτούν εκει στον ΕΟΠΥΥ ( κατόπιν παρακαλετού)! Επίσης, αν έχετε γνωμάτευση μόνο απο ΚΕΔΔΥ τοτε δεν δικαιούστε καθόλου χρήματα — Οι διαγνώσεις των ΚΕΔΔΥ ειναι μονο για τα σχολεία και όχι για τα ταμεία!
Κ.Κ. (θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες με στοιχεία επικοινωνίας στο μήνυμα που σας στείλαμε)

Το χαρτί που έχω ειναι από το Σισμανόγλειο

Εικόνα Kώστας Καρανάσος

Το χαρτί που έχω ειναι από το Σισμανόγλειο, οχι από ΚΕΔΔΥ.

Δεν έπρεπε όμως να το απορρίψει ο ελεγκτής ιατρός από την αρχή και να μην μπώ σε αυτή τη διαδικασία;

Και ο ίδιος ο ΕΟΠΠΥ μου έχει αποδώσει χρήματα για 3 μήνες, έχει δεχτεί αποδείξεις δηλαδή.

Αν μου είχαν απορρίψει από την αρχή τη διαδικασία δεν θα είχα προχωρήσει σε συνεδρίες.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ► Συνέδριο για τον αυτισμό στην Αλεξανδρούπολη.
Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2018 στην Πλατεία Συντάγματος - Μία Δράση ενημέρωσης από την Ένωση Γονέων και Φίλων ατόμων με Σύνδρομο Rett ''Άγγελοι Γης.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.