Άρθρο: 'Ενα νέο είδος τουρισμού ανθεί τα τελευταία χρόνια: ο τουρισμός θεραπείας με βλαστικά κύτταρα

Εικόνα Emma
Απο το Βημα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=314027&ct=33&dt=07/02/2010 ...Kαι ενα αποσπασμα,

ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ως σήμερα θεραπείες με βάση βλαστικά κύτταρα εφαρμόζονται ή αναμένεται να εφαρμοστούν άμεσα στο πλαίσιο οργανωμένων και εγκεκριμένων κλινικών δοκιμών σε: * Νόσους του αιμοποιητικού συστήματος, όπως οι λευχαιμίες και τα λεμφώματα. Τέτοιου είδους θεραπείες, που βασίζονται σε ενήλικα βλαστικά κύτταρα του αιμοποιητικού συστήματος, έχουν δοκιμαστεί επαρκώς και έχουν περάσει στην κλινική πράξη σε ολόκληρο τον κόσμο με πολύ καλά αποτελέσματα σε ορισμένες περιπτώσεις. * Καρδιαγγειακά νοσήματα. Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση βλαβών που προκαλούνται ύστερα από καρδιακό επεισόδιο, βρίσκονται σε εξέλιξη πρώιμες κλινικές δοκιμές από διαφορετικά κέντρα. * Στη νόσο Βatten, μια κληρονομική διαταραχή του νευρικού συστήματος που εμφανίζεται από την παιδική ηλικία και οδηγεί σε θάνατο γύρω στα 12 έτη. * Σε τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού. Στις ΗΠΑ η εταιρεία Geron Corporation έλαβε έγκριση διεξαγωγής κλινικών δοκιμών με χρήση πρόδρομων ολιγοδενδροκυττάρων, τα οποία θα προέρχονται από βλαστικά κύτταρα. * Σε παθήσεις των οφθαλμών. Στο τέλος του 2009 η εταιρεία Αdvanced Cell Τechnology (ΑCΤ) υπέβαλε αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDΑ) για διεξαγωγή κλινικών δοκιμών με χρήση κυττάρων που ανήκουν στο μελάγχρουν επιθήλιο και θα προέρχονται από ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα για αντιμετώπιση μιας συγγενούς οφθαλμοπάθειας, της νεανικής δυστροφίας της ωχράς κηλίδος (γνωστή και ως νόσος Stargardt). Μέσα στους επόμενους μήνες η ίδια εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση έγκρισης παρόμοιων κλινικών δοκιμών και για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδος. Πηγή: ΒΗΜΑ

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.