Αξιολόγηση από τα ΚΔΑΥ

Εικόνα Thomy

Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα; 1. Είναι υποχρεωτική η αξιολόγηση ή επαναξιολόγηση από τα ΚΔΑΥ σε άτομο που ήδη φοιτεί από το Δημοτικό σε ΣΜΕΑ και απλά αλλάζει βαθμίδα εκπαίδευσης ή βρίσκεται ήδη? 2. Τι περιλαμβάνει το Standard Progressive Matrices για την ψυχομετρική εκτίμηση? 3. Ποια είναι τα άτυπα τεστ σχολικών γνώσεων με τα οποία γίνεται η εκπαιδευτική αξιολόγηση? 4. Τι σημαίνει φωνημική επίγνωση; 5. Με βάση ποιων τεστ αξιολογείται ένα άτομο αν κατ` αρχήν έχει νοητική ανεπάρκεια, αυτισμό κλπ. και πώς αξιολογείται ο "βαθμός" της ανεπάρκειας; 6. Είναι δυνατόν η αξιολόγηση από τα ΚΔΑΥ να γίνεται μόνο σε μια επίσκεψη και μάλιστα μιας ώρας μαξ. Δηλαδή είναι απλά μια διαδικασία τυπική/ ρουτίνας η οποία στηρίζεται στις όποιες πληροφορίες που δίνονται από το σχολείο του μαθητή και την εκτίμηση του γονιού και απλά μπαίνει μια σφραγίδα ή μια διεπιστημονική έρευνα για την διάγνωση και αξιολόγηση του ατόμου; 7. Η γνωμάτευση αυτή, ποιον άλλον ρόλο εκτός του σχολείου μπορεί να παίξει για το ατόμο που αξιολογείται; 8. Ποιος απόφασίζει σε ποιο τμήμα π.χ. ενός ΕΕΕΕΚ θα ενταχθεί το συγκεκριμένο άτομο. Π.Χ. το άτομο φοιτεί σε ΕΕΕΕΚ με σκοπό να αποκτήσει επαγγελματική κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ προεπαγγελματικών δεξιοτήτων στην κηπουρική, είναι ενταγμένο (έτσι αποφάσισε το σχολείο, χωρίς ενημέρωση του γονιού) σε τμήμα καλλιτεχνικών. Τελικά το άτομο όταν αποφοιτήσει από το συγκεκριμένο ΕΕΕΕΚ τί επαγγελματική κατάρτιση θα έχει; Σας ευχαριστώ

Σχόλια

ΚΔΑΥ

Εικόνα ανώνυμο
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΥ.ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
like2

Απαντήσεις

Εικόνα klia
1.Είναι υποχρεωτική η αξιολόγηση ή επαναξιολόγηση από τα ΚΔΑΥ; Υποχρεωτική σε νομοθετικό επίπεδο δεν είναι. Καλό όμως είναι να υπάρχει γιατί βάσει της αξιολόγησης μπορεί να δομηθεί το προγραμμα παρέμβασης από τον ειδικό παιδαγωγό. Η επαναξιολόγηση δείνει σαφείς πληροφορίες για το αν έχει πετύχει και σε ποιο βαθμό η παρέμβαση. 2. Τι περιλαμβάνει το Standard Progressive Matrices για την ψυχομετρική εκτίμηση; Το τεστ ονομάζετε και RAVEN (όνομα του κατασκευαστή) και ουσιαστικά μετρά τη μη λεκτική νοημοσύνη. Παρουσιάζει 6 σχήματα και ο μαθητής καλείται να επιλέξει ποιο ταιριάζει στο μέρος που λείπει. 3. Ποια είναι τα άτυπα τεστ σχολικών γνώσεων με τα οποία γίνεται η εκπαιδευτική αξιολόγηση; Είναι συνήθως δοκιμασίες που έχουν φτιάξει το προσωπικό των ΚΔΑΥ και σε εμπειρικό επίπεδο τους βοηθούν να διακρίνουν τις όποιες αδυναμίες του μαθητή. Λέγονται άτυπα γιατί δεν έχουν σταθμιστεί (δεν έχουν χορηγηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, δηλαδή). Χαρακτηριστικό είναι ότι το κάθε ΚΔΑΥ χρησιμοποιεί διαφορετικές δοκιμασίες.
like0

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΔΑΥ

Εικόνα vicky5
Η αξιολογηση απο το ΚΔΑΥ ειναι πλεον υποχρεωτικη προκειμενου να φοιτησει ενας μαθητης σε τμημα ενταξης ή να λαβει παραλληλη στηριξη. Καλο ειναι να απευθυνεστε στα ΚΔΑΥ εγκαιρως γιατι πολλα απο αυτα εχουν μεγαλες λιστες αναμονης. Ωστοσο,συνηθως, δινουν προτεραιοτητα σε πρωτες εγγραφες (νηπιαγωγειο) ή σε αλλαγη εκπαιδευτικης βαθμιδας.
like0

Φωνημική επίγνωση λέγεται

Εικόνα Ε.Π. Λογοθεραπεύτρια
Φωνημική επίγνωση λέγεται η ικανότητα του παδιού να αναγνωρίζει ότι οι λέξεις αποτελούνται από μικρότερα κομμάτια π.χ. συλλαβές, μεμονωμένους ήχους και να χειρίζεται τα κομμάτια αυτά.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.