Αυτισμός (να μη στιγματιστεί το παιδί)

Εικόνα Πόπη

Καλή σας μέρα.... Χαίρομαι που ανακάλυψα μια τοσο ενημερωτική σελίδα.. Μαθαίνω απο τις εμπειρίες σας και διδάσκομαι... Έχω ενα παιδι με αυτισμο 11 χρονων ... Πετυχα εδω και 2 χρονια να του εξασφαλισω παραλληλη στηριξη η οποια τον ανεβασε ψυχολογικα παρα πολυ..

Προσπάθησαν να με αποτρέψουν από το να υπάρχει εγγραφο με τη διάγνωση αυτή. Χαίρομαι που δεν τους άκουσα... Το παιδι εντάχθηκε μέσα στο κοινωνικό σύνολο και ειδικοτερα στο σχολειο.... Αυτό με έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα επειδή δε στάθηκα στην επιμονή του  ΚΕΔΔΥ να μη στιγματίσει το παιδί...

Σχόλια

Τη γραμμή * κόψτε τα επιδόματα * κόψτε την παράλληλη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Από την κεντρική γραμμή του κράτους προς τις Υπηρεσίες υποστήριξης και πρόνοιας όπως τα ΚΕΔΔΥ και τα ΚΕΠΑ να κόψουν όσα επιδόματα και παράλληλες στηρίξεις κρατάμε το φοβερό επιχείρημα "μη στιγματιστεί το παιδί".

Καλώς ορίσατε!

like1

Επιχείρημα για αφελείς - "Να μη στιγματιστεί το παιδί"

Εικόνα Vermisso Vasilis

Εχετε απολυτο δικιο,

Τους δυσκολους αυτους καιρους του μνημονιου, οπου καθε εννοια κοινωνικου κρατους εχει καταργηθει, και που το ζητουμενο ειναι το κρατος να εισπραττει αλλα συγχρονως να μην ανταποκρινεται στις υποχρεωσεις του, ειναι φυσικο επομενο να αντιμετωπιζουν την αναπηρια σαν ξενο σωμα, αν ηταν δυνατον να απαλλαγουν τελειως απο ολα τα ατομα με ειδικες αναγκες, οποτε, μεχρι να κοπουν οριστικα ολα τα προνοιακα επιδοματα, αυτο προβλεπω εγω, μεχρι τοτε λοιπον θα προβαλλεται και θα ενισχυεται η παραπληροφορηση αυτη, οτι δηθεν ''στιγματιζεται το παιδι''. Εχω γραψει ξανα, το επιδομα προνοιας, το ελαχιστο αυτο ποσο, δεν ειναι δωρο, ειναι ενα πολυ μικρο ποσο που ελαχιστα βοηθαει τον δικαιουχο. Αρα δεν υπαρχει καμμια λογικη στο να αποφευγει ο δικαιουχος να διεκδικει και το ποσοστο αναπηριας που δικαιουται, και - κατ' επεκταση - το αντιστοιχο επιδομα. 

like0

Η Πρόνοια στην Πάτρα

Εικόνα Πόπη

Καλό μεσημέρι... Η Πρόνοια στην Πάτρα δε δέχεται το ΦΕΚ που αναφέρει οτι οι παθήσεις που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού έχουν ποσοστό απο 67 - 80 %.... Δε βρισκεις ακρη τελικά με τις δημόσιες υπηρεσίες.... Για να δω τι θα γίνει στα ΚΕΠΑ που θα υποβάλω την αίτηση και θα βάλω συνημμένο και φωτοτυπία απο το αντίστοιχο ΦΕΚ.... 

like0

Αναπηρία παιδιού και σύνταξη

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like2

Δικαιώματα που έχουν τα παιδιά μας κι εμείς

Εικόνα Πόπη

Τουλάχιστον ας μαθαίνουμε τα δικαιώματα που έχουν τα παιδια μας και εμείς ...ας πουμε οτι αυτα ειναι μια παρηγορια για το αβέβαιο μέλλον !!! 

like0

Επιτροπή και επίδομα

Εικόνα Μαρία

Ποπη μου καλησπερα οτι διαβασα το αρθρο σου για το επιδομα. Ειμαι και γω σε αυτη την φαση περιμενω να με παρουν τηλεφωνο για να περασω απο Επιτροπη για την μικρη μου που ειναι 4 χρονων στο φασμα. Απο πληροφοριες μου ειπαν οτι δυσκολα χορηγουν επιδοματα. Αν εχεις εμπειρια και το χεις ψαξει θα ηθελα να μου στειλεις πληροφοριες για τα δικαιωματα μας. Ευχαριστω

like0

Επιτροπή και επίδομα

Εικόνα Πόπη

Μαρια καλησπερα και σε σενα....κι εγω μολις ειδα τη δημοσιευση σου κι εχω υποβαλει ερωτημα εδω στο "Nόηση".. την Τριτη περναμε ΚΕΠΑ... μου ειπε ομως ο εργοθεραπευτη του γιου μου οτι δεν προκειται να παρει το επιδομα προνοιας επειδη δεν αναγραφεραι καποι δεικτης νοημοσυνης... απογοητευτηκα... παντως την Τριτη πιθανοτατα να ξερω.. τι να πω.....

like0

ΚΕΠΑ

Εικόνα Nia

Εστω και καθυστερημένα περάσαμε ΚΕΠΑ. Το παιδί στην αρχή δεν ήθελε να μπει στην Επιτροπή. Εχοντας χαρτί απο ψυχολογο του δημόσιου κέντρου ημέρας κατω του 30ΔΝ, μου ειπαν οτι δεν το δέχονται.ότι θα την πάρουν τηλέφωνο "αυτήν την κυρία'. Ότι δεν είναι δυνατον ένα παιδί με αυτον τον δείκτη να πηγαινει σχολείο ειδικο. Συνέχισαν ότι το πρόβλημα ειναι ψυχιατρικό και πρέπει να παω σε άλλη επιτροπή.Τους απαντησα οτι μετά απο 19 χρόνια και περισσότερο  λόγω στρατου ,αποφάσισα με όλο το κοστος το ψυχολογικό το δικόμου και του παιδιου να εμφανιστώ στην επιτροπή. Γιατί δεν με ενημέρωσαν οταν έκανα την αίτηση? Τους έδειξα το χαρτί απο παιδοψυχίατρο οτι το παιδι έχει ΝΥ και στοιχεια ΔΑΔ. Αφου μου είπαν να βγω έξω ξαναμπηκαμε με το παιδι και μου ανακοίνωσαβ οτι θα μου δώσουν 67%. Δεν τόλμησα να ρωτήσω εάν ειναι εφ όρου ζωής. Ηταν (όπως το περίμενα) μια τραυματική εμπειρια.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.