Bαρέα μέταλλα, ένα πολυσυζητημένο θέμα!!!

Εικόνα Angela Papastavrou
Ψάχνωντας γενικώς διάφορα για τον αυτισμό στο διαδύκτιο το τελευταίο διάστημα, έκανα πολλές ανακαλύψεις σχετικά απο τι μπορεί να προήλθε. Πρόσφατα διάβασα και τις απαντήσεις από ένα εργαστήριο στην Ιταλία, από εξετάσεις για βαρέα μέταλλα που έκανε το παιδακι μιας φίλης μου, με την μέθοδο των τριχών της κεφαλής του. Τα αποτελέσματα έγραφαν σαν ευρήματα, ανάμεσα σε άλλα: Aρσενικό, αλουμίνιο, τιτάνιο, υδράργυρο, μόλυβδο, νικέλιο και πολλά άλλα που δεν τα θυμάμαι!!! Επίσης πρόσφατα στο "ΒΗΜΑ" δημοσίευμα ανέφερε ότι όλος ο υδροφόρος ορίζοντας της Ανατ. Αττικής είναι μολυσμένος κατά συμπτωση με όλα τα ανώτερα ευρύματα στον οργανισμό του παιδιού!!! Είναι αραγε τυχαίο;;; Σας παραθέτω το άρθρο της εφημερίδας: http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15207&m=A04&aa=1 Εχω ένα ακόμη ερώτημα, η φίλη μου έκανε την εξέταση στο παιδί της σε εργαστήριο της Ιταλίας, στέλνοντας απλά δείγματα από τρίχες του κεφαλιού του παιδιού και το κόστος ήταν 65,00 ευρώ (και άλλα 30,00 ευρώ το έμβασμα)!!! Γιατί δεν υπάρχει εργαστήριο και στην Αθήνα που να κάνει αυτή την απλή και κατά τα άλλα φτήνη εξέταση ;;; 'Η μήπως υπάρχει κάποιο;;; Το δε φάρμακο που δόθηκε από τον γιατρό για να αφαιρεθούν τα βαρέα μέταλλα από τον οργανισμό του παιδιού είναι ομοιοπαθητικές σταγόνες τις οποίες τις πουλάνε στα ομοιοπαθητικά φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προιόντων εδώ στην Αθήνα !!! Και μου δημιουργείται η απορία πως γίνεται και έχουμε τα φάρμακα δεν έχουμε τα εργαστήρια για την εξέταση;;; Θα ήθελα την απόψή σας για τα παραπάνω και αν τυχόν έχετε και κάποιες παραπανω πληροφορίες να μας τις δώσετε για να κάνουμε και οι υπόλοιποι αυτή την εξέταση δίχως να χρειαστεί να ξενιτευτούμε!

Σχόλια

Βαρέα μέταλλα, ό,τι εγώ καταλαβαίνω

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Aς πούμε ότι κάνετε την εξέταση και βρίσκονται όντως βαρέα μέταλλα στον οργανισμό του παιδιού. Οι μέθοδοι με τις οποίες λέτε ότι θα επιδιώξετε να αποβληθούν από το σώμα του είναι μέθοδοι εγκεκριμένες από κάποιο επίσημο φορέα; Ρωτάω, διότι ας πούμε ότι αυτό που ξέρω ως chelation - αλλά στα ελληνικά δεν μπορώ να το μεταφράσω - τόσο ο FDA, το CDC και το Institute of Medicine αναφέρουν ότι δεν προσφέρει αποδεδειγμένη θεραπεία σε παιδιά με ΔΑΔ / Αυτισμό. Δεν αναφέρομαι καθόλου σε θανατηφόρες παρενέργειες, αναφέρω μόνο τη μη αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.
like2

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Εικόνα vaso
θα ήθελα να αναφέρω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις βαρέων μετάλλων. Ως χημικός θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι οι αναλύσεις αυτές θα πρέπει να επαναλαμβάνονται αρκετές φορές για να είναι όσο το δυνατόν αξιόπιστες ειδικά όσον αφορά ανθρώπινο υλικό. Ειδικά στην ανθρώπινη τρίχα επειδή είναι ανοικτή στο περιβάλλον πιθανόν οι ευρεθείσες τιμές συγκέντρωσης να οφείλονται στην ατμόσφαιρα, στην χρησιμοποίηση σαμπουάν, λακ κ.λπ. ακόμη και σε επαφή με χέρι επιβαρυμένο από χρήση κάποιων χημικών. Επίσης το χαμηλό κόστος των αναλύσεων που αναφέρετε με βάζει σε σκέψεις. Στην χώρα μας τέτοιο κόστος έχουν οι αναλύσεις με Ατομική Απορρόφηση (σε υγρά-στερεά δείγματα) που κατά κύριο λόγο απαιτούν μεγάλη ποσότητα δείγματος. Πρόκειται για δείγματα χωμάτων, υδάτων κ.λπ.. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.encyclopedia.com/doc/1G1-86169621.html για μια πρώτη προσέγγιση του θέματος που αναφέρετε. Επίσης, η επιτυχής απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό μας προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί στην βιβλιογραφία και όπως γνωρίζετε τα βαρέα μέταλλα είναι από πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα.
like5

Αναλύσεις βαρέων μετάλλων σε τρίχες του κεφαλιού

Εικόνα vaso
Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.encyclopedia.com/doc/1G1-86169621.html για μια πρώτη προσέγγιση του θέματος βαρέων μετάλλων. Θα ήθελα να αναφέρω ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις βαρέων μετάλλων. Ως χημικός θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι οι αναλύσεις αυτές θα πρέπει να επαναλαμβάνονται αρκετές φορές για να είναι όσο το δυνατόν αξιόπιστες ειδικά όσον αφορά ανθρώπινο υλικό. Ειδικά στην ανθρώπινη τρίχα επειδή είναι ανοικτή στο περιβάλλον πιθανόν οι ευρεθείσες τιμές συγκέντρωσης να οφείλονται στην ατμόσφαιρα,στην χρησιμοποίηση σαμπουάν,λακ κ.λπ. ακόμη και σε επαφή με χέρι επιβαρυμένο από χρήση κάποιων χημικών. Επίσης τα αποδεκτά όρια είναι συνάρτηση ενδημικών παραγόντων, ηλικίας, φύλου, διατροφής κ.α.. Με τι δείγματα αναφοράς συγκρίνονται τα αποτελέσματα; Το χαμηλό κόστος των αναλύσεων που αναφέρετε με βάζει σε σκέψεις. Στην χώρα μας τέτοιο κόστος δεν έχουν ούτε οι αναλύσεις με Ατομική Απορρόφηση (σε υγρά-στερεά δείγματα) που κατά κύριο λόγο απαιτούν μεγάλη ποσότητα δείγματος και εφαρμόζονται για αναλύσεις ρουτίνας χωμάτων, υδάτων κ.λπ.. Επίσης η επιτυχής απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό μας προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί στην βιβλιογραφία και όπως γνωρίζετε τα βαρέα μέταλλα είναι πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα (καρκίνοι, πνευμονικές παθήσεις κ.α.).
like1

Σχετικά με την αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα

Εικόνα Athena
Αυτόν τον καιρό διαβάζω ένα βιβλίο για τον αυτισμό γραμμένο από μητέρα αυτιστικού παιδιού. Το βιβλίο είναι καθ' όλα σοβαρό, μάλιστα το προλογίζει η Dr. Temple Grandin. Αναφέρει λοιπόν ότι σε έρευνα που διαξήγαγε το Autism Research Institute (San Diego,USA) ανάμεσα σε 21.500 γονείς και σύμφωνα πάντα με τη δική τους αξιολόγηση, το chelation (στα ελληνικά "αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα") είχε ποσοστό επιτυχίας 70%, με την έννοια ότι οι ίδιοι οι γονείς σε ποσοστό 70% αξιολόγησαν ότι η κατάσταση των παιδιών τους βελτιώθηκε μετά από την αποτοξίνωση. Ένα ποσοστό 28% δεν είδε καμμιά διαφορά και ένα 2% είδε επιδείνωση. Η ίδια έρευνα αξιολογεί κατά τον ίδιο τρόπο και άλλες μορφές βιοιατρικής παρέμβασης (πχ μουρουνέλαιο, λιπαρά οξέα κ.λπ.) και φαρμακευτικής παρέμβασης (π.χ. αντιμηκυτησιακά, αμφεταμίνες, beta blockers κ.λπ.), καμμία όμως δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό επιτυχίας. Ο αντίλογος τώρα είναι ότι αυτή η έρευνα βασίζεται στις αναφορές των γονιών και όχι σε κάποια μετρήσιμα από τους ειδικούς μεγέθη, αλλά εφόσον μιλάμε για αυτισμό ούτως ή άλλως η αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο. Επίσης οι γονείς πολλές φορές φέρονται ως θύματα του φαινομένου placebo και πιστεύουν αυτά που θέλουν να πιστέψουν. Πάντως το ποσοστό επιτυχίας είναι πολύ μεγάλο για να θεωρήσουμε ότι όλοι αυτοί οι γονείς έπεσαν τόσο έξω στην εκίμηση της κατάστασης των παιδιών τους. Αγγελική, ο,τιδήποτε άλλο μάθεις θα σε παρακαλούσα να το δημοσιεύσεις και εδώ ούτως ώστε να το μάθουν κι άλλοι που ενδιαφέρονται.
like0

Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω

Εικόνα Angela Papastavrou
Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω, δεν έχουμε φτάσει στην αναζήτηση της θεραπείας ακόμη, προς το παρόν με καίει να μάθω αν έχουμε βαρέα μέταλλα, ποιά και από που τα έχουμε πάρει!!! Ζητάμε δηλαδή πρωτα να βρούμε διαγνωστικό κέντρο για να κάνουμε την εξέταση στην Αθήνα και μετά τα υπόλοιπα!!! Για να τα αφαιρέσουμε θα πάμε σε γιατρό και ότι μας πει θα κάνουμε, βέβαια θα προτιμήσω ομοιοπαθητικό γιατρό, δεν θέλω άλλα χημικά στο σώμα του παιδιού μου. Κατόπιν για να δω αν όντως έφυγαν θα ήθελα να ξανακάνω την εξέταση. Αλλά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι το "από που προήλθαν;" έτσι ώστε να μη τα ξαναπάρουμε!!! Άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο !!!
like4

Σχετικά με την εξέταση της τρίχας

Εικόνα Angela Papastavrou
Σχετικά με την εξέταση της τρίχας γνωρίζω ότι ζητάνε 50 γραμμάρια τρίχες, μήκους τουλάχιστον 4 εκατοστών από το πίσω μέρος της κεφαλής από διαφορετικά σημεία. Πάντως το παιδάκι, 4 ετών, δεν βάζει λακ, ζελ, και άλλα προιόντα στάιλινγκ στο κεφάλι του και τα μαλλιά του τα λούζουν με ένα αγνό και αντιαλλεργικό σαμπουάν, γιατί πάσχει από διάφορες αλλεργίες. Επίσης έχω την εντύπωση πριν του κόψουν τα μαλλιά για την εξεταση για αρκετές μέρες δεν χρησιμοποίησαν σαμπουάν ή σαπούνι, αλλά μόνο νερό. Περισσότερες λεπτομέριες δεν γνωρίζω, αλλά αν θέλετε μπορώ να ρωτήσω, σχετικά με την διεύθυνση του εργαστηρίου στην Ιταλία, αν σας ενδιαφέρει το θέμα. Αν και νομίζω ότι κολλάμε σε ανούσιες λεπτομέριες, για μια εξέταση ρουτίνας στο εξωτερικό, που εδώ απότι καταλαβαίνω έχουν άγρια μεσάνυχτα!!! Άλλωστε αυτή θα έπρεπε να γίνεται και εδώ και με εκπλήσει το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει τίποτα και φυσικά δεν θα σταθώ στην τιμή που σας φάνηκε φτηνή αλλά στην ουσία του πράγματος, της άγνοιας δηλαδή!!! Αυτή η εξέταση είναι ρουτίνας για την Αμερική και γνωρίζω ότι γίνεται και με εξετάσεις αίματος εκεί, γιατί γνωστή μου Ελληνοαμερικανίδα αφαίρεσε πρόσφατα τα αμαλγάματα/σφραγίσματα από τα δόντια της και ο οδοντίατρος την έστειλε να κάνει αυτές τις εξετάσεις για βαρέα μέταλλα μιας και τα αμαλγάματα περιέχουν υδράργυρο και ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν μολύνθηκε ο οργανισμός της!!! Αλλωστε αυτών των ειδών τα σφραγίσματα έχουν απαγορευτεί εκεί, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ απότι γνωρίζω εδώ στην Ελλάδα ακόμη τα διδάσκουν στις οδοντιατρικές σχολες!!! Εδώ είναι η ουσία του πράγματος, στην άγνοια που μολύνει και εδώ θα πρέπει να σταθούμε!!!
like3

βαρέα μέταλλα

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Αντζελάκι μου δεν είναι η εξέταση των μαλλιών που θα στοιχίσει αυτό το σχετικά μικρό ποσό που γρα΄φεις. Είναι όλο το πακέτο του γιατρού που έχει αναλάβει όλη τη διαδικασία. Και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που σαφώς φέρουν αποτελέσματα - τρανό παράδειγμα η Ειρήνη μας - στοιχίζουν όσο δεν φαντάζεσαι. Στη περίπτωση της Ειρήνης που είχε πολλά βαρέα μέταλλα κάδμιο, υδράργυρο, μόλυβο και άλλα σε μικρότερη περίπτωση αρκεί να σου πω ότι περίπου στο μήνα κοστίζουν 200 ευρώ. Ομως όπως ακρίβώς μας το είπε ο ομοιοπαθητικός γιατρός που την παρακολουθεί έτσι γίνεται. Τα βαρέα μέταλλα είχαν μπλοκάρει τα κύταρά της. Οσο καθαρίζει ο οργανισμός της τόσο θα μπορούν τα κύταρα να δουλέψουν σωστά. Και εμείς θα βλέπουμε μέρα τη μέρα την Ειρήνη να διορθώνει και να κάνει πράγματα που δεν είχαμε ξαναδεί. Αυτό ακριβώς συνέβει. Αρκεί πλέον να πω -παρόλο ποιυ έχουμε κάνει μόνο τη μισή θεραπεία - ότι πλέον η Ειρήνη στη συμπεριφορά της, στην κίνησή της, στη ζωή της γενικά έχει γίνει ένα άλλο παιδί. Και έχουμε βέβαια συνέχεια ακόμα, αλλά ένα έχω να πω πλέον παρακολουθώντας την πορεία της Ειρήνης. Η απομετάλωση έχει εμφανή αποτελέσματα. Σε φιλώ, πολλά φιλιά και τον Νεκταρούλη Κατερίνα Ζαρίφη
like3

Περιμένω νέα σου

Εικόνα Εύη Εξακοΐδου
Κατερίνα μου, Καλημέρα επειδή δεν μπορώ να βρώ τα τηλέφωνά σου μόλις μπορέσεις σε παρακαλώ στείλτα μου καθώς και τη διεύθυνση της γιατρού στην Αθήνα. Θέλω να σε πάρω να μιλήσουμε, φιλάκια πολλά. Εύη Κομοτηνή
like6

Βοήθεια!

Εικόνα ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ
Εiμαι η μητερα μιας 6 χρονης κορης. Περισυ εκανε 6 σφραγισματα με αμαλγαμα. Φέτος ακουσα κατα λάθος τι περιέχει μεσα το αμαλγαμα. Τρομοκρατήθηκα και θέλω να ξέρω τι έκανα εν αγνοια μου στην κόρη μου και γιατι αφου ειναι τοσο τοξικό και επικίνδυνο σαν υλικο χρεισιμοποιειται ακόμα και μαλιστα σε παιδια. Γι αυτο σας παρακαλώ δώστε μου τη διευθυνση του εργαστηριου στην Ιταλια πρεπει να μαθω τι συμβαινει και να παρω τις αποφασεις μου. Ειμαι απελπισμένη και φοβισμενη και κανεις δεν φαινεται προθυμος να με βοηθησει.
like1

Βαρέα μέταλλα

Εικόνα Σωτήρης
Μπορπούν να ανιχνευτούν με "βιοσυντονισμό". Σωτήρης
like3

Τι είναι ο "βιοσυντονισμός"?

Εικόνα Natassa
παρακαλώ πείτε μας σχετικά, δεν το έχω ξανακούσει..
like1

Έτσι λένε όμως...

Εικόνα Angela Papastavrou
Φυσικά ετσι λέγεται, ομως σε γνωστότατο κεντρο, γνωστότατης "γιατρού", που κανουν βιοσυντονισμό στο κέντρο της Αθήνας, μου ζήτησαν για την πρώτη επίσκεψη 500,00 ευρώ, διχως αποδειξη και μετά από ένα ολόκληρο εξάμηνο αναμονής!!! Και αποτι γνωριζω η μέθοδος αυτή δεν γίνεται δεκτή από αλλους γιατρους πχ του Παίδων ωστε με το χαρτί τους να κανουμε την θεραπεια μεσω του ταμειο μας, παρά μονο ιδιωτικά στην εν λογω "γιατρό" οπου τα ομοιοπαθητικά οπως τα χαρακτηριζει φαρμακα ειναι και πανακριβα, όπως και οι επισκέψεις της!!!
like4

Είναι δυνατόν!!!;;; Μήπως...

Εικόνα Γιάννης_1970
Ειναι δυνατόν!!!;;; Μήπως υπαρχει εκμεταλλευση των γονιων που αγωνιουν για τα παιδια τους; Είδατε αποτελεσμα με τη μεθοδο αυτή; Δεν εχω ακουσει οτι ομοιοπαθητικα φαρμακα αλλων παθησεων να ειναι ιδιαιτερα ακριβα, σε σχεση με αυτα της κλασσικης ιατρικης...
like5

ετσι είναι

Εικόνα Angela Papastavrou
Φυσικά υπάρχει εκμετάλλευση στην αναπηρία γενικώς και φυσικά και δεν πηγα στο ραντεβού!!! Το θράσσος τους ήταν ανύκουστο και ολες αυτές τις πληροφορίες για το ποσό και το "άνευ αποδειξης" μου τα ειπαν τηλεφωνικά περισυ μαλιστα, φανταστητε ποσο θα εχει φτάσει η τιμή φέτος!!!
like5

Δεν υπάρχει τρόπος απομάκρυνσης των βαρέων μετάλλων;

Εικόνα ανώνυμο
δηλαδή, από ότι γνωρίζεις ως χημικός δεν υπάρχει τρόπος απομάκρυνσης των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό?
like2

Απομάκρυνση βαρέων μετάλλων

Εικόνα Anonymous
Δεν υπάρχει "χλωρίνη" για την απομάκρυνση τους και αν υπήρχε δεν διαβεβαιώνει κανείς ότι δεν θα επαναπροσληφθούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι στον πλανήτη μας υπήρχαν πάντα βαρέα μέταλλα απλά η συγκέντρωση τους αυξήθηκε από την αλόγιστη εκβιομηχανοποίηση των προηγούμενων δεκαετιών, γι αυτό και οι υψηλότερες ανιχνευμένες συγκέντρωσεις στις ΗΠΑ (μόλυβδος - πετρέλαιο, υδράργυρος - Ιαπωνία κ.λ.π). Γενικά η σωστή διατροφή πλούσια σε ιχνοστοιχεία σεληνίου, μαγνησίου, βιταμίνης C κ.λπ. βοηθούν στην εμπόδιση της αφομοίωσης των βαρέων μετάλλων από τις πρωτείνες των κυττάρων μας, επομένως και στην βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Αξιόπιστη είναι και η σπιρουλίνα. Η ανεπάρκεια σιδήρου, ασβεστίου και ψευδάργυρου αυξάνει το ποσοστό απορρόφησης μολύβδου. Τέλος σας παραπέμπω σε ένα link, όμως εφιστώ την προσοχή μας όταν διαβάζουμε να θυμόμαστε ότι τα άρθρα είναι εξειδικευμένα και να μην τρομάζουμε αλλά να κρατάμε ότι μας ενδιαφέρει και το κατατάσουμε στις δικές μας περιβαντολλογικές συνθήκες. Οι θεραπείες που γράφονται αποτελούν θεραπείες επειγόντων περιστατικών δηλητηριάσεων, όχι χρονίων καταστάσεων. http://www.encephalos.gr/full/45-3-03g.htm
like2

Aπομάκρυνση βαρέων μετάλλων

Εικόνα ανώνυμο
Ο ενεργοποιημένος άνθρακας σε εδώμιμη μορφή έχει την ιδιότητα να παρασύρει μαζί του τοξίνες και πιθανώς και βαρέα μέταλλα. Κάνε αναζήτηση με activated charcoal. Επίσης κάποια είδη πηλού πχ bentonite clay έχουν τέτοιες ιδιότητες. Ο σύζυγος έκανε μια θεραπεία με τέτοιο πηλό και νηστεία (που υποτίθεται οτι καθαρίζει το έντερο) και μέσα σε έξι μέρες θεραπεύτηκε από απίστευτο χρόνιο έκζεμα στα χέρια που καταπραυνόταν μόνο με κορτιζόνη. Έχασε μόνο ένα κιλό και δεν τον κούρασε ιδιαίτερα η νηστεία. Εγώ βέβαια δοκίμασα να την κάνω για κάποιο άλλο πρόβλημα αλλά τη δεύτερη μέρα νηστείας είχα τρομερό πονοκέφαλο ναυτίες κι εμετους οπότε τα παράτησαμ, ξέχασα και 5 κιλά. Η διεύθυνση στο διαδίκτυο που παραγγείλαμε τη θεραπεία είναι www.blessedherbs.com. Πρέπει να υπάρχουν κι άλλες ουσίες που αφαιρούν τα βαρέα από τον οργανισμό όπως κάτι φτιαγμένο από ένα volcanic rock. Θέλει ψάξιμο
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.