Διαφήμιση με ...νόημα!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Διαφήμιση της Unicef για τα παιδιά. Κλικ για μεγέθυνση.Μία διαφήμιση με ...νόημα από τη Unicef για το πόσο σημαντική είναι η οικογένεια για το παιδί. Εμείς οι κοινωνικοί λειτουργοί μαθαίνουμε στην εκπαίδευσή μας ότι: "Το πιο καλό ίδρυμα είναι χειρότερο από την πιο κακή οικογένεια". Το κείμενο στην εικόνα της διαφήμισης γράφει: "Κάθε παιδί χρειάζεται μία οικογένεια".

Σχόλια

Έτσι είναι...

Εικόνα Angela Papastavrou
"Η χειρότερη οικογένεια είναι καλύτερη από το καλύτερο ίδρυμα γιατί, ειδικά η μητρική αγάπη, δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται, γενικώς δεν εμπορεύεται", θα ήθελα να συμπληρώσω εγώ!!!
like1

Χμ...εξαρτάται

Εικόνα agaph
Χμ...εξαρταται απο το τι εννοουμε λεγοντας "η χειροτερη οικογενεια" και "το καλυτερο ιδρυμα"... Εσεις οι κοινωνικοι λειτουργοι δηλαδη, εαν ενα παιδι κακοποιειται στην οικογενεια του, δεν συμφωνειτε-προτεινετε να παει σε ενα ιδρυμα; Τι κατευθυνση δινετε; Να παει πού; Δεν πρεπει να αποχωρησει απο την "οικογενεια του"; Γνωριζω καλα πως η εννοια "το καλυτερο ιδρυμα" ειναι ουτοπικη, ειδικα για το παρον, τα παιδικα χωρια sos ομως, σαν τι υφιστανται; Σαν ιδρυματα δεν υπαρχουν; Κατι σαν ιδρυμα δεν ειναι;Eιναι χειροτερα αυτα απο μια βαναυση και επικινδυνη οικογενεια;Ποια η αποψη των κοινωνικων λειτουργων;
like2

Όχι, Άντζελα

Εικόνα agaph
Όχι, Άντζελα, η αγαπη δεν εχει να κανει απαραιτητα με τους ρολους... υπαρχουν και γονεις που δεν αγαπουν, δεν μπορουν να αγαπησουν τα παιδια τους ... Υπαρχουν μητερες που δεν αγαπουν το παιδι τους και το κακοποιουν ή επιτρεπουν την κακοποιηση του και συμβαλουν σε αυτην... Υπαρχουν γονεις οι οποιοι εχουν ψυχικες ασθενειες και δεν μπορουν να φροντισουν τα παιδια τους, υπαρχουν επικινδυνοι γονεις, υπαρχουν βιαστες σωματος και ψυχης... Αυτου του ειδους οι οικογενειες ειναι καλυτερες απο το καλυτερο ιδρυμα; Συμφωνω σε αυτα που λες για την μητρικη αγαπη - οταν υπαρχει αγαπη - ομως μην ξεχνας το οτι καποια που λεγεται μανα επειδη γεννα παιδι, δεν σημαινει αυτοματα οτι το αγαπα... Μεχρι λοιπον να γιατρευτει η ψυχη των γονεων - διοτι αυτο πρεπει να γινεται (χα χα, εδω γελαμε)-προεχει η ασφαλεια των παιδιων... Ξερω καλα τα χαλια των ιδρυματων, προσπαθωντας ομως να φανταστω τι εννοει ο ποιητης λεγοντας το "καλυτερο ιδρυμα", φυσικα και βρισκω παραλογο το να διδασκεται στους κοινωνικους λειτουργους το οτι ενα παιδι ειναι καλυτερο να μενει στην "χειροτερη οικογενεια"... Πραγματικα εντυπωσιαστικα - με την κακη εννοια - διαβαζοντας το αυτο και ακομη και τωρα πιστευω πως κατι μαλλον δεν καταλαβα καλα...
like1

Συμφωνώ αγάπη

Εικόνα Angela Papastavrou
ΜΑΝΑ δεν είναι αυτή που γεννάει αλλά αυτή που δίνει και την ζωή της για το παιδί είτε το γέννησε είτε απλά το μεγάλωσε. Αυτό έλλειπε να πούμε μάνα αυτή που γέννησε ένα παιδί και το εγκατέλειψε και όχι αυτή που παρόλου που δεν το γέννησε του στάθηκε παντού και πάντα και το υιοθέτησε για πάντα στην καρδιά της!!!!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.