Διερεύνηση υπόθεσης με Κέντρο Αποκατάστασης στην Ουκρανία

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ανακοίνωση 31/08/2011: Με αφορμή τις αναρτήσεις για το Κέντρο Αποκατάστασης στην Ουκρανία, ζητούμε από τα μέλη μας να διαβάζουν με προσοχή της δημοσιεύσεις, να έχουν μία κριτική ματιά χωρίς να είναι καχύποπτοι, και να μη διστάζουν να επικοινωνούν με το NOESI.gr όταν έχουν κάποια παρατήρηση. 

Έχοντας διερευνήσει με όσα μέσα διαθέτουμε τις δημοσιεύσεις για το Κέντρο στην Ουκρανία συνοψίζουμε στα παρακάτω:

  1. To NOESI.gr ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με το μέλος Evabag από όπου έχουμε τη διαβεβαίωση ότι πρόκειται για πραγματικό φυσικό πρόσωπο που έχει επαφή με το Κέντρο στην Ουκρανία για κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπιση στο φάσμα των υπηρεσιών αποκατάστασης που παρέχει το Κέντρο. Η δυσκολία πρόσβασης στο Internet ήταν ο βασικός λόγος που δεν υπήρξαν απαντήσεις στα ερωτήματα των μελών του NOESI.gr (βλ. παρακάτω: Ανακοίνωση 18/08/2011).
     
  2. Δεν κατέστη δυνατό να έρθουμε σε απευθείας επαφή με το μέλος Eιρήνη Bαρουχά. Μάθαμε από την τηλεφωνική επικοινωνία μας με την Evabag ότι το μέλος Eιρήνη Bαρουχά έχει ενοχληθεί από την υπόθεση και επιθυμεί τη διαγραφή του λογαριασμού της (Σημείωση: Ο λογ/σμός δεν διεγράφη τελικά, διότι ουδέποτε λάβαμε αίτημα διαγραφής ταυτοποιημένο με τα στοιχεία του μέλους).
     
  3. Δεν έχουμε πρόθεση να διερευνήσουμε άλλο την υπόθεση. Θεωρούμε ότι τα δύο μέλη χρησιμοποίησαν το βήμα που τους δίνεται στο NOESI.gr για να μιλήσουν για την εμπειρία τους. Ωστόσο, σειρά από συγκυρίες (όπως το ότι το ένα μέλος έμπαινε με τον λογαριασμό του άλλου, η παράθεση των links για την κλινική με πανομοιότυπο τρόπο σε όλες τις αναρτήσεις) συνέτειναν στην αρχική απεικόνιση ότι οι δημοσιεύσεις ήταν ψευδείς. Ειδικότερα το ζήτημα της χρήσης δύο λογαριασμών μελών από το ίδιο πρόσωπο για να γίνουν οι αναρτήσεις, παραβιάζει τους κανόνες δεοντολογίας και λειτουργίας του NOESI.gr.
     

Η δική μας αίσθηση είναι ότι η τάξη, επί τω προκειμένω θέμα, μπορεί να επανέλθει μόνο εφόσον τα μέλη Evabag ή/και Eιρήνη Bαρουχά παρουσιάσουν εμπεριστατωμένα και με τρόπο που βοηθά τα μέλη μας να καταλάβουν εις βάθος, τον τρόπο με τον οποίο ωφελήθηκαν από το συγκεκριμένο Κέντρο για τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους το συστήνουν. 

Tips!

Δείτε εδώ, σε συζήτηση γονέων για τη θεραπεία των παιδιών τους με εγκεφαλική παράλυση, να γίνεται η αρχή των επίμαχων δημοσιεύσεων: Evabag πες μας περισσότερα για το Κέντρο στην Ουκρανία.

Και εδώ τις μεμονωμένες αναρτήσεις: Ελπίδα για την εγκεφαλική παράλυση... παραπληγίες και τετραπληγίες (από το μέλος evabag) και Θεραπεία για την εγκεφαλική παράλυση (από το μέλος ειρήνη βαρουχά).


Ανακοίνωση 18/8/2011: Το NOESI.gr διερευνά δημοσιεύσεις, που αφορούν Κέντρο Αποκατάστασης στην Ουκρανία (http://www.reha.lviv.ua). Καταρχας, δύο μέλη του NOESI.gr έχουν παρουσιάσει τον εαυτό τους ως άτομα που έχουν βρει την κατάλληλη θεραπεία στο Κέντρο. Από τις πρώτες εκτιμήσεις, εικάζεται ότι ίσως πρόκεται για ψευδείς αναφορές σε περιπτώσεις. Έχουμε λάβει διάφορα μηνύματα από μέλη μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Βάσει των στοιχείων, ερευνούμε την υπόθεση ότι οι δημοσιεύσεις έγιναν με σκοπό την προσέλκυση πελατών. Παράλληλα, όποιο μέλος θα ήθελε να αναφέρει κάτι σχετικό με το θέμα αυτό, μπορεί να στείλει E-mail με το NOESI.gr ή να επικοινωνήσει με τον Άγγελο Κουτουμάνο, Εκδότη του NOESI.gr, στο τηλ. 6948986898.

Εν τω μεταξύ, για την προστασία των αναγνωστών μας, το NOESI.gr έχει προβεί στα παρακάτω:

  • Έχει αναρτήσει, στην κεντρική σελίδα, την παρούσα δημοσίευση. [Σημείωση: Σήμερα οι αναφορές έχουν αφαιρεθεί]
  • Έχει αναρτήσει, σε άλλες σχετικές σελίδες με το θέμα, σχετική προειδοποίηση προς τους αναγνώστες. [Σημείωση: Οι αναφορές έχουν παραμείνει]
  • Έχει αναρτήσει δημόσια και αποστείλει ιδιωτικά προσκλήσεις προς τα μέλη του, να επικοινωνήσουν σχετικά με το θέμα.
  • Έχει επισημάνει όλες τις υπό διερεύνηση δημοσιεύσεις, με σχετική προειδοποίηση προς τους αναγνώστες. [Σημείωση: Σήμερα οι αναφορές έχουν αφαιρεθεί]
  • Έχει αναρτήσει στα δημόσια προφίλ των μελών evabag και ειρήνη βαρουχά σχετικές αναφορές στην υπόθεση υπό διερεύνηση. [Σημείωση: Σήμερα οι αναφορές έχουν αφαιρεθεί]

Σχόλια

Agkou

Εικόνα Ιωάννα
Προσωπικά περίμενα την παρέμβαση σου αυτη , οι ψευδείς ειδήσεις δεν έχουν καμία θέση σε αυτο εδω το site που έγινε με μεράκι απο σενα και που στηρίζεται απο ανθρώπους-γονείς που τους ενδιαφέρει η έγκυρη ενημέρωση και η διαφάνεια για να βοηθήσουν τα παιδια τους αλλα και τους ίδιους τους εαυτούς τους να πορευτούν με ευμενή στην ζωη τους και το έργο τους!!! Με εκτίμηση, Ιωάννα
like1

Axpan και Julias δε λάβατε το E-mail μας

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Μήνυμα από το NOESI.gr προς τα μέλη Axpan και Julias: Το NOESI.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με E-mail μαζί σας για το παραπάνω θέμα, αλλά τα E-mail που έχετε δηλώσει στη φόρμα εγγραφής, δε λειτουργούν. Αυτό σημαίνει, ότι και τα υπόλοιπα μέλη του NOESI.gr δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Αν θέλετε να δηλώσετε νέο E-mail μπορείτε να αλλάξετε το υπάρχον από το προφίλ σας ή να επικοινωνήσετε με το NOESI.gr από τη σελίδα www.noesi.gr/contact για να το αλλάξουμε εμείς για εσάς.
like2

Μπράβο για την αμεση ανταπόκριση

Εικόνα Arntin
Άγγελε σου αξίζει ένα μπράβο για την άμεση ανταπόκριση. Κοίτα τι άλλο βρήκα ΕΔΩ!!!!! Ελπίζω (αν και δεν το νομίζω) τα δυο (ή ένα) μέλη να βρεθούν άμεσα και να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις. Άρτεμις
like3

κ. Αγγελε νομίζω οτι λύσαμε το ζήτημα

Εικόνα evabag
κ. Αγγελε, νομιζω οτι λυσαμε το ζητημα. Σας παρακαλω διορθωστε το αρθρο ωστε οι αναγνωστες να μην παραπλανωντε απο τα σχολια σας.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.