Eγκεφαλίτιδα μετά από ΜΜR

Εικόνα -Aναστασία
Καταρχην γεια σε ολους. Eχω ενα γιο που τον Ιανουαριο θα γινει 6. Στα 3 του εκανε επαναληπτικη δοση ΜΜR. Όπως θα γνωριζετε αυτη γινεται 4-6 ετών, αλλα λογω της ανακοίνωσης της Παιδιατρικής Εταιρείας επειδη ειχαμε κρουσματα στη Βόρειο Ελλάδα επρεπε να το κανω νωριτερα. Δύο εβδομαδες μετα το παιδι εκανε στατους σπασμων και το μεταφεραμε στο Καραμανδανειο Νοσοκομείο Πατρων. Εγιναν εξετασεις με καθαρη μαγνητικη κ ηεγ αποδιοργανωμενο.ειχε καλη εικονα τις πρωτες ημερες αλλα μετε απο 2ο επεισοδιο μεταφερθηκαμε στο αγλαια κυριακου. Επαναληφθηκαν ιολογικες,ενυ,μαγνητικη καθαρη.σταδιακα επιδεινωνοταν.3η μαγνητικη με φλεγμονη στην αριστερη πλαγεια ελικα.τελικα μεταφερθηκαμε στην εντατικη του παιδων πεντελης.23 μερες σε βαρβιτουρικο κομμα κ 2 εβδομαδες στη νευρολογικη.μεσολαβησε 4η μαγνητικη με διευρηνση κοιλιων,ινιακων κερατων.πηρα το παιδι μου στα χερια, δεν εβλεπε,δεν περπαταγε,δε στηριζε αυχενα.ευτυχως καταπινε.στην αρχη ελεγε καποιες λεξεις οι οποιες σταδιακα εξαφανιστηκαν.τωρα 2,5 χρονια μετα,περπαταει,μικρη υπερτονια στα ποδια η οποια αντιμετωπιστηκε με dysport κ φυσικοθεραπεια,βλεπει αλλα δεν μιλαει.το μονο που λεει ειναι"ειμαι ο κακος ο λυκος"αλλοτε ολοκληρο ή τμηματικα.παλαιοτερη μνημη.η τελευταια μαγνητικη που καναμε τον ιουνιο εδειξεβλαβη στα ινιακα με λεπτυνση των οριων του μεσολοβιου.η νευρολογος ειπε οτι δηλ. εχει βλαβη στην οπτικη επεξεργασια.το ηεγ στις 14/10 εδειξε ηπια κυμματα αιχμης μετωποκεντρικα κ δεξια.φαρμακευτικη αγωγη keppra k lamictal.οποιαδηποτε πληροφορια, συνομιλια με καποιον με παρομοια κατασταση,προγνωση κτλ δεκτη.ευχαριστω πολυ

Σχόλια

Καλή δύναμη και καλό κουράγιο

Εικόνα Soula
Καλημερα καλη δυναμη και καλο κουραγιο. Θελω να σας ρωτησω που το ξερετε οτι αυτο που σας συνεβει εγινε εξαιτιας του εμβολιου;; Σας το ειπε η γιατρος;; Συνηθως οταν κανουμε ενα εμβολιο εμφανιζονται παρενεργειες 3-4 μερες μετα την χορηγηση. Ευχαριστω πολυ, Σουλα
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.